Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Post »

O matko ile tego :shock: .
Ja trochę przystopowałam-gazanii wyszło mi 5 sztuk :lol: ale też w ogródku przybyło roślin od zeszłego roku i miejsca mniej na jednoroczne.
Za to pomidory koktajlowe mają po 30 cm ;:224 .
W zeszłym roku już je do gruntu wsadzałam...
Jak tam twoja nektarynka?Pryskaliście?
Jakieś widoki na owoce?
Moja brzoskwinka młoda ma kilka kwiatków-oby nie pomarzły :? .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem pod wrażeniem tych parapetowców! Zaszalałaś! Ja w tym roku odpuściłam sobie w porównaniu do zeszłorocznego szaleństwa pod wpływem forum. Mam kilka roślin wysianych, ale coś kiepsko rosną i w większości padają :(
Posiałam kilka pomidorów, 2 rodzaje cynii, białą lwia paszczę i jakieś drobne bratki - wszystko mizerne.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Ło matki Bosko! ile parapetowców- zaszalałaś an całego- u mniue miernota tylko kilka niecierpków wzeszło i tytoń ozdobny
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Agnieszko u mnie gazania wzeszła ładnie, ale wysiewałam drugi raz, bo pierwszy wysiew był nasionkami od Legutki - porażka :x NIestety moje pomidory jakoś nie rosną szybko, już raz pikowałam bo myślałam, że to wina ziemi, ale wiele się nie zmieniło....Ja w tym roku wysiałam malinowego i bawole serce. Nektarynkę i wszystkie drzewka pryskaliśmy miedzianem. Czy będą owoce nie wiem, na razie jeszcze w pączkach..
Iza, a ja normalnie nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wysiać jednorocznych :wink: Co jeden to ładniejszy, to jak nie kupić nasion.. :) Aaaa ja bratki też wysiałam :D , tylko nic nie rosną i strasznie maleńkie są :?
Onka tymi niecierpkami to zaraziłam się od Ciebie :D Ale tyle co Ty miałaś to nie mam :) Wysiałam dwa rodzaje - waleriana i balsamina...A z jakiej firmy miałaś nasionka, że CI nie wzeszły??? Ja nie polecam Legutki! NIecierpki od niego też mi nie wzeszły - znaczy się tylko 1 szt ;:223 Musiałam wysiać drugi raz..

Nareszcie dzisiaj po południu było ciepło,....pierwszy gril na działce zaliczony :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Moja wiosna :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Nie pamiętam z jakiej firmy moje niecierpki, wiem tylko że z Lidla i mam 10 sztuk.... porażka
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu sliczna ta Twoja wiosna ;:138
Miłego i słonecznego dnia ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu ależ szalejesz z wysiewami :shock: tyle sadzoneczek czeka na swoje miejsce w ogrodzie :D
Twoja wiosenka piękna, prześliczne tulipanki a ciemiernik cudo :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Onka, Dzidzia ,Agnes miło Was gościć w moich skromnych progach :wit
A ja czekam na ładną pogodę, bo dwa ostatnie dni to nieciekawe....deszcz, wiatr, pochmurno i to popołudniu, a rano to słoneczko świeci jak ja jestem w pracy :(
Z tymi sadzonkami na parapetach to trochę roboty mam, ale mam nadzieję, że potem się odwdzięczą pięknym kwieciem :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetne kolaże Jolu! Wszystkie piękne, ale ten ostatni z motylem rewelacyjny wręcz.
U mnie z pogodą tez nieciekawie. Dwa dni było słonecznie, ale z zimnym wiatrem. Dziś natomiast szaro, buro i mokro.
Basen w końcu zasypany - równo po brzegi. Teraz musi się to wszystko uleżeć i można będzie poszaleć z nasadzeniami ( jak będzie za co...)
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładna wiosna u Ciebie Jolu mimo jak piszesz brzydkiej pogody , u mnie tulipany żonkile może rozkwitną w ten weekend , żeby było śmieszniej dopiero wychodzą hiacynty o których myślałam ze diabli ponieśli :twisted:.
Zaszalałaś też z wysiewami , sporo tego :lol: ja też mimo że się zarzekałam , nie nigdy więcej jak przyszła pora na wysiewy znowu sobie nie żałowałam :oops: .

pozdr.Elka
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu! Liczyłam na wiosenne fotki u Ciebie...a tu cisza. Dzięki, że znalazłaś chwilkę by zajrzeć do mnie. To musiała być krótka chwila na Forum skoro do siebie już nie dotarłaś :wink: Czy kwitnie już u Ciebie ten czosnek niedźwiedzi? Ja kwiatki zobaczę za dzień lub dwa - jeśli przestanie padać. A jak przezimowała barbula?
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

hej Jolu, też chętnie dowiem sieęczegoś o tym czosnku!
Piękne zestawienie zrobiłaś! Cudne są te fioletowe z niebieskimi! bardzo odważne połaczenie a jak udane!Oby było ciepło! Jak pada przynejmniej nasze młode trawniki dobrze się nawodnią!
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

No nie ;:223 Ta pogoda oszalała! Wczoraj ledwo co jak weszłam na działkę zaczęło lać i grzmieć :( Trzeba było wracać. Dzisiaj do południa było względnie to myślę...nareszcie coś zrobię na działce..... i gril miał być :( ....to znowu leje i grzmi.. :evil:
Elu dzięki za odwiedzinki :) Moje hiacynty już przekwitły to u Ciebie pewnie są w pełni kwitnienia.. Eluś dwie daturki mi się przyjęły, a dwie niestety nie...Jeszcze mam je w domu, ale myślę że czas je już przesadzić do dużych doniczek....Zauważyłam, że one strasznie dużo piją wody :)
Izuś ja to tak na szybko pozaglądam do znajomych ogródków, a i tak nie wszystkich , bo nie wyrabiam...bo jak mam zaległości na forum to staram się czytać w wątkach wszystkie posty od mojej nieobecności.....
Czosnek u mnie jeszcze nie kwitnie, ale lada dzień powinien...chociaż ten co wyrasta bezpośrednio na działce to ja likwiduję ;:14 .....urywam mu liście...A ten co w lasku powyżej skarpy to zakwitnie ....Wcale mnie jednak to nie cieszy bo pewnie się rozsieje na działce :evil: O barbuli miałam napisać u Ciebie, ale zapomniałam...Więc myślałam, że zmarzła, bo sterczą tylko suche badylki, ale ostatnio dojrzałam jakieś maleńkie listeczki wychodzące z ziemi... takie dosłownie 0,5cm i myślę, że to ona odbija...Jak dojdzie do formy to spróbuję w czerwcu zrobić sadzonki..Fotki mam porobione, postaram się wrzucić wieczorem..Mam zrobioną już ścieżkę :heja
Aguś to prawda, że trawnikom potrzeba deszczu, bo mój miejscami mocno wysechł, ale bez przesady :D Przecież u mnie od tygodnia prawie codziennie musi popadać....I taką pogodę zapowiadają do końca maja ;:223
Co by CI powiedzieć o czosnku niedżwiedzim??? Chyba to, że mam go serdecznie dość :D Bo wyłazi mi na działce wszędzie tam gdzie nie potrzeba...Ale tak poważnie to on ma zjadliwe listki, które mają czosnkowy smak, ale łagodniejszy niż czosnek w ząbkach. Używa się go do sałatek, ale ja nie próbowałam..M zjadał go z kanapkami ...tak jak sałatę..Jemu smakowało..Jak chcesz to mogę Ci wysłać, tylko liście podobno zjada się do momentu kwitnienia...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dzisiaj niestety znów nici z działki....zapowiadają, że w tygodniu też ma padać :( ..
No to na poprawę humorku kochani obiecane fotki...
To ścieżka zrobiona przez mojego M
Obrazek
Widoczki ogólne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moja skarpa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”