Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Ptaszyska takie tanie :?: :?: :?: no to mieliście fart, bo - powtarzam - piękne ;:108
Iza pytała o podkłady kolejowe i ich cenę. Nie wiem czy się ta informacja przyda, ale w Cast. są w sprzedaży betonowe, świetnie imitujące drewniane o wymiarach 50x25 cm w cenie 22zł. i 75x25 cm w cenie 27 zł. Wyglądają bardzo realistycznie. Są też imitacje krążków drewnianych np.o śr.39 cm - 17 zł.
Jolu, zrobiłam sadzonki wierzby argentyńskiej - zajrzyj do mnie. Jak zwykle trzeba będzie poczekać na drzewko, no ale ogrodnictwo uczy cierpliwości ;:65
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

ZbigniewG Witaj Zbyszku ;:108 Tak to jest jak fundusze są troszeczkę uszczuplone to trzeba samemu sobie radzić :;230 - ale ile satysfakcji i jaka lekcja cierpliwości :;230

[Iza] :wit W czarodziejskim ogrodzie powinna mieszkać czarodziejka , a mnie jakoś nic się nie udaje wyczarować :;230 , a przydałoby się wyczarować jakieś większe drzewka ,które dały by troszeczkę cienia moim hostą i żurawką :;230
Izuniu podkłady kolejowe kupujemy w firmie Kor-drew - sprzedają też na all - zamawiam razem z korą - właśnie dzisiaj czekam na kolejny transport. Podkłady za 30 zł / szt 2.60 cm. kora za 8 zł i transport i rozładunek gratis.

jola z izer Witaj Joluś . Ptaki nie są żeliwne tylko metalowe i może dlatego taka cena. żeliwne na all wczoraj znalazłam za ok. 300 zł.
Podkłady kolejowe nam bardziej odpowiadają , bo są tańsze i można sobie je uciąć pod wymiar.
Zaraz lecę obejrzeć wierzbę, a cierpliwości przy własnych sadzonkach to ja już przez tyle lat się nauczyłam :;230

Pozdrawiam Jola.

A właśnie dotarła kora- lecę obsypywać przerobione rabatki :tan
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Witam Jolu i chyle czoła ;:180 ;:180 ;:180
coś pięknego stworzyliście, właśnie ja probuje w swoim stworzyć coś podobnego
wiesz co ja bym jeszcze dokupiła jak bym miała taki śliczny ogród - kloniki japońskie :D
wyglądały by przepięknie przy mostku nad wodą i kolory jesienne nie do opisania
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję fantastycznego ogrodu, jest po prostu nieziemski. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kropka010 Witaj :wit kloniki są tzn. były - został się już tylko jeden , bo drugi wymarzł ;:223 stosowanie metody prób i błędów wyleczyło mnie z kupowania wszystkiego co ładne. ;:108 Teraz sadzę takie roślinki , które u mnie czują się dobrze. Chcę stworzyć ogród ozdobny cały rok i nawet wiele kwiatów i bylin , które zbierałam przez lata już teraz u mnie nie rosną . Przecież nie muszę mieć wszystkiego :;230

Aancyk Witam I bardzo dziękuję. Zapraszam ponownie.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Długo nie pisałaś i gdzieś mi się zapodziałaś :lol: .
Dołączam do twojego fanklubu ;:172 bo podobają mi się i kamienie i Twoje kompozycje i żurawki też ;:224 .
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przecudny ogród. To bonsai z cyprysika mnie zachwyciło :wit Chyba ze swoim też coś poeksperymentuję. Chyba trzeba je dobrze rozciągnąć aby nabrały takiej krzaczastej postury. Czy tak Jolu ? :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszka72 Witaj :wit Teraz już jestem i zapraszam ;:108

Helen miło, że nas odwiedziłaś - witaj. Moje wielkie bonsaiki powstają z kilkunastoletnich okazów , które rosly sobie swobodnie bez dodatkowych zabiegów . przy wycinaniu staram się pozostawiać gałązki właśnie te , które są najbardziej pokręcone i wykrzywione. A moje zdanie jest takie , że z różnych odmian można ciąć i te strzeliste i rozłożyste i płożące też - ja tnę wszystkie , a to dlatego , że susza fizjologiczna je zabija ;:108 i tracą wdzięk i urok. Teraz podcinam jalowca rozłożystego ,który jest kilkunastoletni i ma chyba ze 4 metry szerokości. Na efekty trzeba będzie poczekać jeszcze pare lat ale warto ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przestało lać ale deszczyk dalej siąpił ... nie wytrzymałam i poszłam popstrykać aparatem... strasznie dużo zdjęć ... ;:108 Które teraz wybrać :?: Sa zrobione z tyłu, z przodu ,z dołu ,z góry , z lewa ,z prawa... ojej nie wiem czy Was nie zanudzę ... Ale , że sama lubię oglądać kompozycje ogrodowe stworzone przez Was to myślę ,że znajdą się gośćie ,którzy w te pochmurne i deszczowe dni będą chcieli pospacerować u mnie. Nowe miejsce do odpoczynku z widokiem na oczka i nowo-powstająca rabatę. Długo jeszcze trzeba czekać , aby w tym miejscu było ciekawie ale i tak jesteśmy zadowoleni , że udało zrobić się porządek. A nasadzenia.... ;:223 dopiero będą ...te z własnych sadzonek to dłuuugi czas , a na duże potrzeba dużo kasy... ;:108 Jeszcze nie wszystko skończone ...ale chęć podzielenia się z Wami ... przez tyle lat nauczyliśmy się cierpliwości więć będziemy czekali. A to dzisiejsze fotki, kilka z nich pokazuje "otwarcie" nowego miejsca :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich gości.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Niesamowite, nawet jakieś chyba winko na kamieniu.Można posmakować?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ...ten kamień to kamienny stolik specjalnie wyszukany, płaski :;230 ławeczka będzie odrestaurowana za ławeczką duuuży bonsaik (ok 4 metrowy), który jest w trakcie przycinania będzie git ;:108 , a na winko zapraszam ;:136 przecież to otwarcie nowgo miejsca do odpoczynku :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

Ale czadowo!!!! ;:138
No, przepięknie!!! Usiadłam na tej ławeczce, a jakże :lol: taka okazja! Otwarcie trzeba uczcić :D
I wcale nie chciało mi się opuszczać tego miejsca, widok stąd wspaniały! ;:108
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MiCz Witaj :wit Gdyby nie ten okropny deszcz to można by tak siedzieć ... odpoczywać i dumać...a tu znowu leje ;:223 Kiedyś letnie noce były takie ciepłe...

Pozrawam Jola
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

A ja z tej ławeczki to teraz podnieść sie nie mogę................ :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu na roślinki z sadzonek faktycznie trzeba trochę poczekać.....ale jaka to satysfakcja i radość , kiedy te krzaczorki rosną i cieszą oko :D Ja mam sporo iglaków własnoręcznie wyhodowanych z maleńkich gałązeczek , już mnie przerosły i są mi najdroższe ze wszystkich :lol:
Joluś nowe miejsca przepiękne, jak i cały ogród....winkiem serwowanym na otwarcie nowego zakątka z przyjemnością się poczęstowałam 8-) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”