Moje kwiaty w hydroponice

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kwiaty w hydroponice

Post »

Damian...W kwiaciarni raczej nie kupisz .Ja kupuje w specjalistycznym sklepie w Krakowie (dawniej kupowałam w OBI-niestety juz nie prowadzą sprzedaży).Prowadzą też sprzedaż wysyłkową.poniżej podaję link i tam dowiesz się więcej.Ceny wkładów od 1,79zł najmniejszy i rosną wraz z wielkością.Wskażniki od 2.81zł i tez rosną.
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CIEPŁYCH,PELNYCH RADOSNEJ NADZIEI ŚWIĄT ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO,A TAKŻE KOLOROWYCH SPOTKAN Z BUDZACĄ SIE DO ŻYCIA PRZYRODĄ.ZDROWIA,SZCZĘŚCIA,HUMORU DOBREGO,A PRZY TYM WSZYSTKIM STOŁU BOGATEGO.MOKREGO DYNGUSA ,SMACZNEGO JAJKA I NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ JAK BAJKA.NA TĘ WIELKANOC ŻYCZYĆ WAM WYPADA CIEPŁA DOMOWEGO,MIŁOŚCI BLIŻNIEGO,PLACKA WYBORNEGO I SPOKOJU ŚWIĘTEGO

................................................ Obrazek....TEGO WSZYSTKIEGO ZYCZĘ WAM Z CAŁEGO SERCA
Teresa
------------
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teresko , pięknie ułożyłaś życzenia - lepiej bym tego nie zrobiła dlatego też dziękuję za nie i tego samego życzę Tobie.

A co do paproci to zauważyłam, że dużo lepiej się mają gdy od czasu do czasu lekko zakwasi sie im środowisko w którym żyją zarówno w ziemi jak i w hydro.
Nawet przy spryskiwaniu dodaję odrobinę do wody - zaczęłam jesienią bo coś mi się nie podobały i dość szybka poprawa.
Kondycja po zimie też dobra.W naturalnym środowisku też żyją w lekko kwaśnym podłożu.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Damian...przepraszam Cie bardzo , dopiero teraz zauważyłam że nie wstawiłam linku do sklepu internetowego z hydroponiką.

http://sklep.hydroponika.pl/katalog/hyd ... wskazniki/
Teresa
------------
Awatar użytkownika
lampart111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2009, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne roślinki :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Tereso dziękuje za link. ;:7
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39

Post »

Witam Teresko nareszcie zakwitło anturium i kolumnea uprawiane w hydroponice. Kolumnea już kilka razy kwitła, anturium to pierwszy raz. Co ciekawe miałam 2 sadzonki anturium,jedną wsadziłam do ziemi a drugą do hydroponiki. I która zakwitła pierwsza oczywiście ta z hydroponiki. Chyba wezmę się teraz za anturium czerwone i inne. Mam tyle sadzonek, że będziemy dalej uprawiać hydroponike. Dziękuje Tereso.

Kolumnea
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anturium
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne kwiaty i ile radości w Twych słowach ale faktycznie masz powód, cieszę sie razem z Tobą.
Mnie też coraz bardziej wciąga ten temat ale ciężko pozyskiwać sadzonki a okazy rosnące tradycyjnie już nie meczę bo 2 zmarnowałam. Skąd masz sadzonki anturium ?
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39

Post »

Witaj lubie kwiatki i je zbieram, kupuje a ostatnio zostałam mocno obdarowana.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwik ;:138 nawet nie wiesz ile radości mi sprawiłaś tą wiadomością.Może za Twoim przykładem pójdą inni którzy nie bardzo wierzą w uprawę hydroponiczą i muszę przyznać że z wielką niecierpliwością czekałam na efekty anturium w hydro ;:215 ;:215
Bardzo jestem ciekawa jak sie zachowa kolumnea kiedy będzie juz dorodnym kwiatem bo jej zwisające pędy są dosyć długie, grube a za tym ciężkie.jako prekursorka, zwisającego kwitnącego kwiatu koniecznie musisz się pochwalić.
Teresa
------------
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spieszmy się kochać ludzi,bo nikt z nas nie zna godziny przejścia ,na druga stronę........do Boga.

Spoczywajcie w pokoju Obrazek
Teresa
------------
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i stało się :( ,przez swoje nieprzemyślane postępowanie o mało nie straciłam sundavilli w hydroponice. Poniewaz kwiat był już duży a doniczka zbyt mała pomyślałam że powinnam podlewać do poziomu maksimum. Niestety doprowadziłam do tego że woda nabrała bardzo nieprzyjemnego zapachu zgnilizny który rozchodził się po mieszkaniu brrrrrrrrrrr. Liście zaczęły żółknąć i sporo ich opadło.Pobiegłam zaraz do sklepu po jakiś preparat.Polecono mi BIOSEPT 33SL-na bazie grepfruta, niestety w danym momencie był niedostępny w sklepie.Mily sprzedawca poradził abym podlała na początek wodą z czosnkiem ,a kiedy kupię preparat powtórzyć polewanie po 7 dniach.tak tez zrobiłam.(BIOSEPT kupiłam na ALEEGRO 12zł za 10ml-wystarcza na 100 litrów wody).Sunaville została uratowana nadal kwitnie tylko jest troszkę łysa.
Morał z tego taki..............mimo że doniczka mała a roślina duża nie podlewać do poziomu maximum.
Obrazek..tak wyglądała przed zalaniem

Obrazek Obrazek a tak teraz
Teresa
------------
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Witaj Tereso . Możesz podpowiedzieć jak pobierasz z sundavilli sadzonki i je ukorzeniasz?
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko wybieram okazałe odgałęzienie niezbyt długie, obrywam dolne listki i płukam pod bieżącą woda aby pozbyć się wyciekającego mleczka,osuszam ręcznikiem papierowym i wkładam do wody.Trudno się ją ukorzenia bo na 5-6 szczepek czasem przyjmują się tylko dwie.Bywa i tak że ucinam jedna i przyjmuje się.Nie wiem od czego to zależy.Okres ukorzenienia się trwa 3-6tygodni i tez nie wiem od czego to zależy ......ot kpryśna natura sundavilli.
Życzę powodzenie w ukorzenianiu.
Teresa
------------
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Dziekuje za podpowiedź. Ja miałam w zeszłym roku sundaville i prztrwała zime. Wypuściła sporo nowych odrostów ale zbyt szybko przestawiłam ja do ciepłego pomieszczenia i padła
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”