Maria ja też tak samo znajdowwałam jaja slimakóów i nawet je same

pochowane w ziemi.
Na razie czekam ile nasion się wytworzy z mojej orlayi, mam nadzieje że coś będzie, oby!!Szybko zadziałałas z tą aksamitką peruwianska

pamietaj że ona może rosnąć dosyć wysoko tak jak u mnie ok 3m (jak małe drzewko) ale w donicach o wiele mniejsze. Ja też myślę o zrobieniu zamówień nasion i cebul w świetle sytuacji obecnej tak nie pewnej, nie wiadomo co będzie na wiosnę się działo...
ewita44 ja rozluzniałam moja glinę dla dalii bo pomyślałam że chyba nie dadzą w niej rady a jak im naleje(i faktycznie były straszne ulewy) to zgniją. Przeżyły i teraz znów je wykopałam i ciekawe czy przezimują.
pelagia72 to super masz z tymi cukiniami

smakują ci te papryczki? Bo ja je uwielbiam i tak się przyzwyczaiłam do ich ostrzejszego smaku że nie mogę się bez nich obejść ,uzależniona jestem;:306
Bardzo chciałabym przechować tego krzaka do wiosny. A ty przechowujesz też?
Arkadius121 dziękuję za wizytę i miłe komentarze

Również pozdrawiam

i miłego tygodnia życzę!
danuta z tak,można kupić je tu
https://sklep.swiatkwiatow.pl/papryka-o ... grodu.html ? Jeżeli chcesz to mogę ci przysłać nasiona ale to byłoby F4 chyba i więc lepiej nie ryzykować? Ja też je zamawiam niedługo na wypadek gdyby moje drzewko mi padło w zimie, bo bardzo je lubie

Nasion orlayi nie ma chyba w sklepach ale widziałam na wiosne że strona "orlaya" oferowala sadzonki.
plocczanka aksamitki peruwiańskie fajnie pachną i można z nich zrobić zielony parawan'ale u mnie nie zdążyły zakwitnąć przez tą okropną pogode. Papryczzki już dojrzały i wszyscy się zajadamy a ja to chyba jestem uzależniona od nich; a nigdy nie przepadałam za pikantnymi, coś mi sie porobiło
Truskawki mam zwisające i są wyjątkowo żywotne; trzymam je odizolowane od ziemi w pojemnikach kaskadowych ale na wiosnę rozkładam je do nasłonecznienia
U mnie jak sie pojawia

i jest temp na plusie to wystawiam papryki na małe wietrzenie
Śnieg się utrzymuje nadal i jest ciągły nastrój zimowy od wielu dni
Życzę wszystkim

Adwentowego nastroju oraz dużo energii i zapału do świątecznych przygotowań