Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Biedna kicia, dobrze że diagnoza poprawna i leczenie wdrożone. ;:168
Marysiu, cudowny zachód słońca u Ciebie. ;:138 Śliczne krokusiki ;:215 i śnieżniki już się pokazują. ;:333
Ja też dzisiaj pracowałam na rabatach i tez znacznie wolniej niż wczoraj ;:108 . Zakwasy dały o sobie znać i częściej odpoczywałam niż działałam. ;:224 Mimo wszystko działka już znacznie ładniej wygląda i teraz czekam na kolejne kwitnienia. :tan
Zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jednak jak taki dzień ze słonkiem może pozytywnie nastroić ;:oj Na świat zaczynamy patrzeć przez różowe okulary, dostrzegamy otaczające nas zmiany i piękno pierwszych zwiastunów wiosny. Ogrzałam się przy Twoich fotkach. bo mojej duszy jakoś chłodno, ale nic to, minie z czasem. Może jutro i ja się dogrzeję, na to przynajmniej liczę.
Krokusiki pięknie ożywiają szare jeszcze w większości rabatki, ale już za chwilę, tych kolorowych plamek będzie coraz więcej, aż w końcu zleją się w jedną barwną paletę :tan
Głaski dla kotki, dobrze że znalazł się mądry wet i potrafił postawić diagnozę, bo to nie zawsze jest oczywiste ;:168
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super, że kicia odżyła, przesyłam głaski Obrazek
Ja mam to samo, siedzę teraz na wsi aby coś zrobić ale się nie da bo mam gliniane błotko; za to sieję bez umiaru ale brak słońca
powoduje że siewki się wyciągają :roll: Czy twoje grow-box-y mają jednocześnie podświetlanie?
Maria uważaj na siebie bo ruszyłaś z tą robotą jak ten huragan z błyskawicami wiosennymi :) a nasz system jeszcze nie przyzwyczajony do takiej harówki... szkoda zdrowia, zwolnij tempo bo to ciągle jeszcze marzec, zimno i ponuro :roll: A kręgosłup potrafi dać popalić ;:145 ;mnie przynajmniej... teraz już uważam bo wiem czym to pachnie... :roll:
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryś przyszłam się zameldować. ;:32
Co prawda zaległości nie odrobię ale wiosna przyniesie nowe wieści i nowe kwiatki, które mam zamiar podziwiać.
Mam nadzieję, że to poryte pole wkrótce się zazieleni i o wszystkim najgorszym zapomnisz.
Cudownego sezonu ale mało pracy życzę. ;:138
Do miłego. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Dwa dni spędzone w ogrodzie i żadnego zdjęcia ;:oj
Rzucam się na robotę jak dziecko na łakomy kąsek, bo spragniona jestem ruchu no i strasznie chciałabym coś popychać do przodu. Wczoraj posiałam szpinak, posadziłam dymkę i bób. Trochę oporządziłam krzewy owocowe nawiozłam i obsypałam zrębkami. Rozkładam stary kurzeniec, bo muszę wysprzątać kurniki a nie chcę robić kolejnych kopców nawozowych :D
Dzisiaj miał przyjechać kurier z krzewami od Konieczki i straciłam cały dzień czekając w domu, bo przesyłka za zaliczeniem. Kurier nie przyjechał i dopiero pod wieczór wyszłam do ogrodu. Tnę róże, bo forsycja u mnie zaczyna się żółcić. Niewiele krzewów trzeba ciąć do ziemi, ale na jesień w wielu krzewach wyrosły długie baty :shock:

Marysiu jak wiesz areału jest sporo i zawsze coś gdzieś się uchowa Obrazek A po ostatniej rewolucji zyskała jeszcze więcej areału...do uporzadkowania :wink:

Justynko nie wiem jakie duże przyjdą krzewy, a poza tym rodzą się nowe pomysły i na pewno nie od razu będzie wszystko widoczne :wink:

Tereniu powolutku wszystko wychodzi, ale nie ma spektakularnych widoków, bo zimno przystopowało kwitnienia. Może i lepiej, bo krokusy już tak długo kwitną, a jak bywały upały to szybko przekwitały.
Narcyzy widzę po zdjęciach z lat ubiegłych to w połowie kwietnia w pełnej krasie, więc jest jeszcze czas.
Dziękuję i pozdrawiam Cię serdecznie życząc ciepła i słońca ;:196

Lucynko widzę poprawę ale podobno po drugim zastrzyku będzie jeszcze lepiej a do niego zostało chyba z 10 dni. Najważniejsze wyczytałam, że futerko odrasta ;:215
Od dwóch dni słonka nima ;:185
U Ciebie widać postępy, a ja krążę ale nic nie widać. Najwięcej zabiera mi czasu odglinianie rabat i roślin ;:223 Ostatni robotnicy narobili dziadostwa ;:124
Dzięki i wzajemnie zdrówka ;:196

Iwonko jakoś mi smutno zabrzmiało, że na duszy Ci chłodno ;:4 Jakoś nie mogę z niczym nadążyć i dawno zarówno u Ciebie jak i u innych nie byłam! Kurcze! chyba się starzeję ;:223
Kotek zachowuje się już lepiej i mam nadzieję na całkowite wyzdrowienie.
Pozdrawiam i życzę Ci również weekendowego ogrzania duszy na działeczce ;:196

Igalo dziękuję za troskę i za głaski dla Moni ;:196 Masz rację że to dopiero marzec i trzeba uważać, ale co teraz nie zrobię to za chwilę zarośnie podagrycznikiem i nie wiadomo czym jeszcze ;:oj U mnie woda ładnie wsiąkła i nie mam błotka, ale glinę podczas ostatnich robót wywalili na wierzch paskudnicy! A w niektórych miejscach nasypali grubą warstwę, którą odkopuje i klnę jak szewc ;:124
Kręgosłup niestety czuję bo zastał się przez zimę :oops:

Elżbietko jeszcze dużo czasu minie nim wszystko zazieleni się tym czym bym chciała Obrazek
Dziękuję i Tobie obfitego sezonu życzę ;:196

Czekając na poletko żonkili życzę słoneczka na weekend ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
To już tak co zonkile kwitną ? To masz szybszą i większa wiosnę ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,,śliczne te malizny kwitnące,a teraz czas na narcyzy to już ciut większe roślinki i lepiej widoczne ,ależ za chwilę będzie się wiosennie działo ,czytam,że Twoje róże też pięknie przezimowały jak i moje ,chyba nigdy tak nie było,zadzwoń do mnie ,Mieszko wrócił do domu i nic mu nie ma dzięki Bogu ,to tylko ten okres dojrzewania daje się we znaki ,a rośnie ostatnio jak szalony ,ma już 180 cm ,pozdrawiam i czekam na Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Obłędne ,niesamowite to dżunglowe pole narcyzów :!:
Ziemia im służy i lokalizacja wyraźnie.
Serce rośnie na ten widok ;:167
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Co za łan narcyzów ! W Krakowie zaczynają kwitnąć dopiero więc myślę, że to fotka z zeszłego sezonu :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 , a co to się dzieje z Monisią?, no już czytam, że jest lepiej, to dobrze, nie potrzeba wiecej zmartwień ze zwierzakam naszymi ;:108 , a patrzę na zdjecie żonkili i tak myślęczy to już u Ciebie, no ale chyba to zeszłoroczne, bo u mnie jeszcze daleko maja do kwitnienia, pogoda i wczoraj nam dopisała, wiesz jak sięcieszę, namówiłam Adasia na rozdrabniacz do gałęzi :tan , no teraz to mi sie trochę moje prace ogrodowe ruszą do przodu, może we wtorek już go będę miała. Pozdrawiam Marysiu i życzę dobrego nowego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jaki łan narcyzów ;:oj aż oczy przecieram ze zdumienia
Marysiu ja też nie wiem w co ręce włożyć .Wczoraj troszkę popracowałam na ogrodzie ale efekt marny. Czeka mnie ogrom pracy.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, tak to już jest, że gdy tylko słoneczko nas popieści, natychmiast ruszamy na grządki i rabaty, ;:65 ;:65 a potem narzekamy na pierwsze zakwasy. ;:112 Na szczęście one nam nie przeszkadzają, bardziej cieszą niż dokuczają. ;:138
Cieszy mnie - nawet jeśli bardzo powolny - powrót do zdrowia koteczki. ;:333 Biedulka. ;:168
Zapewne już się nie możesz doczekać takiego pięknie rozkwitniętego łanu żonkili. ;:108 Może ten chwilowy powrót zimy okaże się jej ostatnim tchnieniem ;:173 , czego Tobie, sobie i wszystkim nam życzę. ;:63 ;:63 I zdrówka oczywiście. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu przyszłam z niepokojem, ale czytam że Monisia ma się lepiej.
Dużo prac masz już wykonanych. Do cięcia róż na pewno zabiorę się w tym tygodniu. Dymkę dopiero kupiłam, pole mam jeszcze nie przygotowane do sadzenia.
Łan żonkili każdego roku mnie zachwyca.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Szafirkom i śnieżnikom widać nie za bardzo się spieszy, może wolą stabilniejszą pogodę? Pewnie to dobrze że rośliny stopniowo nas cieszą bo jakby nagle tak wszystkie miałyby naraz zakwitnąć to co było by potem? :lol: :wink: Na taki widoczek żonili warto poczekać :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Też liczę na to o czym Lucynka pisze, że te nadchodzące zimniejsze dni to już ostatnie takie zimnice aż do grudnia ;:172
W tym roku z tego co widzę jest wszystko prawie o swoim czasie, a w ubiegłym nawet żonkile mi nie zakwitły bo nie miały czasu gdyż od razu się zrobiło lato. A w tym roku wychodzą nawet te kwiaty, które nie wyjrzały ani na moment w zeszłym sezonie. Myślałam, że je straciłam a one sobie po prostu urlop wtedy wzięły.
Wszystkiego dobrego Marysiu i cudownej wiosny ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”