Poziomki - uprawa cz. 1
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Poziomki - uprawa
Właśnie wysiałem nasiona Baron von Solemacher,będzie skala porównawcza do poprzednio wysianej Rugii
- Pozdrawiam Jurek
Mój baron wysiany 9.02 trzyma się, choć jest dość wyciągnięty. Póki co siewki nie padają, więc może coś z tego będzie - czego nie mogę powiedzieć o lobelii 

- santana51
- 500p
Ja robię sadzonki z myślą już o następnym roku, na ten rok już rosną na grządce sadzone na jesieni(kupowane), chociaż i z tych wysianych teraz też na pewno będą owoce.
- Pozdrawiam Jurek
-
- 200p
- Od: 27 sty 2012, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wysiałam nasiona 14 lutego i prawdopodobnie trochę za wcześnie. Pierwsze zaczęły pojawiać się juz po siedmiu dniach i teraz mam ich około 200 szt. W dniu dzisiejszym, te które powschodziły pierwsze, a jest ich około 1/4 tworzą drugi liść właściwy i mają wysokości 12-15 mm. Pozostałe są dużo niższe i razem trzymam je w niższej temperaturze. Czy nie zniszczę tych "wybiegniętych" sadzonek pikując je pod liścienie? Serdecznie pozdrawiam Wszystkich.
- beyaros
- 100p
- Od: 24 lut 2013, o 23:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pytanie do specjalistów od poziomek: kiedy mogę spodziewać się owoców, jeżeli wysieję poziomki w najbliższych dniach (połowa marca)? I jaką odmianę najlepiej kupić?
Pozdrawiam, Jarek
To zależy od warunków jakie zapewnisz i od samej poziomki, ja wysiałem mniej więcej 7 marca poprzedniego roku i zakwitły pod koniec czerwca, ale jak już mówiłem nie zawsze tak jest .
Pozdrawiam Kamil
Moje zielone
Moje zielone
- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
Musze się pochwalic że moje poziomki dostały już pierwsze liście właściwe i od kilku dni nie padła mi żadna siewka. Dobrze robi wystawianie siewek na kilka godzin na dwór na słoneczko. Ziemia się ładnie przesusza i jako że jest jeszcze chłodno to wzrost przychamowuje i siewki się tak nie wyciągają.
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
Moje póki co dalej "kiszą" się w nasionkachSiekier pisze:Musze się pochwalic że moje poziomki dostały już pierwsze liście właściwe i od kilku dni nie padła mi żadna siewka. Dobrze robi wystawianie siewek na kilka godzin na dwór na słoneczko. Ziemia się ładnie przesusza i jako że jest jeszcze chłodno to wzrost przychamowuje i siewki się tak nie wyciągają.

Pozdrawiam, Ogoonek 

- santana51
- 500p
Wzeszły nasionka Baron von Solemacher wysiane 2marca,
a tak wyglądają Rugia które skiełkowały 14 lutego i około 3 tygodni stały na oszklonym balkonie w temp +1 , +4

a tak wyglądają Rugia które skiełkowały 14 lutego i około 3 tygodni stały na oszklonym balkonie w temp +1 , +4

- Pozdrawiam Jurek
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Jurek one są gotowe do pikowania
. Gratuluję
. Ale fajne !

- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
Piękne sadzonki. Będzie z nich dużo pociechy i owoców
Pozdrawiam poziomkowo

Pozdrawiam poziomkowo

Super! Gratuluję!santana51 pisze:Wzeszły nasionka Baron von Solemacher wysiane 2marca,

Pozdrawiam, Ogoonek 

- santana51
- 500p
Ogoonek cieszy mnie że i Ty doczekałaś się roślinek,ja swoją Rugia będę jutro pikował i dostana pierwsze papu, no nie tak od razu ale po tygodniu
- Pozdrawiam Jurek