Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

:wit Witajcie!
Bardzo wszystkich przepraszam, ale dzisiaj nie jestem w stanie zmobilizować się, by coś sensownie napisać.
Jestem po walce, a lepiej powiedzieć: wojnie, w dodatku przegranej, z pocztą, co mnie totalnie zdołowało.
Ponad pół soboty straciłam na zmaganiach z pocztą, a resztę na takiej nerwówce, jakiej dawno nie zaliczyłam.
Wybaczcie mi , proszę. Jutro postaram się pozbierać do kupy i odrobić zaległości.
Miłej niedzieli, kochani. ;:79 ;:79 ;:79 ;:cm ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Trzymaj się Lucynko. ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko śliczne gazanie kupiłaś, sąsiada masz dobrego ja Bożykwiat musiałam kupić, żeby mieć :;230
Strasznie mi przykro że to przeze mnie ;:4 Utulam, ale i życzę wygranej batalii ...tak na przyszłość, bo to kontrabanda! Tacy beznadziejni ludzie psują opinię porządnej polskiej firmy!
Działeczka zarasta! sałata łodygowa, ciekawa jestem jak smakuje?
Spokojnej niedzieli ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

U nas miał być dom działkowca,niestety nie ma ani domu ani pieniędzy.
Lucynko nie denerwuj się,może roślinki przetrzymają. :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, widzę że ostatnio masz same kłopoty, złodziejowi kwiatek ością w gardle stanie a poczta ;:222 szkoda gadać, też miałam z nimi same kłopoty.Dlatego teraz nawet złotówki nie dam im zarobić.Przesyłki bierze kurier a płatności sama robię i jak mam jakiś list wysłać, to nadaję go w innej miejscowości, gdzie obsługują normalni ludzie z normalnym szefem. ;:333
Bardzo Ci współczuję kochana, straconych nerwów i przetrwonionego czasu, który mogłaś poświęcić np. bliskim. ;:168 ;:196
Warzywniak masz elegancki a pomidorki zajęły centralne miejsce ;:215 posadź między nimi seler, będą się lepiej wybarwiać.
Tylko nie dawaj im po sąsiedzku kalarepy, bo będzie opóźniała dojrzewanie pomidorków. ;:108
U nas nieco podlało, ale już potrzebna powtórka, bo słonko suszy niemiłosiernie. ;:202
Pozdrowienia i buziaki zostawiam, życząc udanego tygodnia, wraz z wyjaśnieniem pocztowej reklamacji. ;:167 ;:cm ;:cm
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, czytałam że na Twoje gazanie ktoś się połaszczył. Niech draniowi staną w gardleObrazek. Nie dość tego, teraz jeszcze z pocztą masz problemy. Widzę, że siła złego na jednego ;:168
Za to działeczka codziennie wita Cię coraz piękniejsza. Kwiatków, nawet jak trochę ubędzie, to i przybędą, są też życzliwi ludzie. Ładne gazanie sobie kupiłaś i już na dodatek kwitną ;:63
Nie sądziłam, że kiedyś to napiszę, ale tej wody z nieba zaczynam Ci zazdrościć. U mnie ziemia sucha jak pieprz, a nie mam kiedy podlewać. Może we wtorek dam radę ustawić się z wężem.
Na poprawę nasrtoju przydałyby się jakieś miłe wydarzenia, czego Ci życzę ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Czytam,że zawilec wielkokwiatowy wyrzucasz,bo nadmiernie się rozrasta ;:131 Mam nadzieję,że kiedyś i ja będę mieć ten problem. Kilkakrotnie zapraszałam go do siebie i na dzień dzisiejszy kwitnie mi jedna łodyżka,z czego się bardzo cieszę.Zastanawiam się,jak to jest,że chucham i dmucham czasami na coś i nic,a u kogoś innego klęska urodzaju ;:219
Pomidory gruntowe wszystkie sadzisz?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wygrzałam dzisiaj stare kości do wypęku. Leniwa niedziela na działce to coś wspaniałego, choć zgrzeszyłabym, gdybym się nie przyznała, że korciło mnie, by wziąć się do jakiejś robótki.
Nie! Nic nie robiłam! Wytrzymałam!
Ciągle jeszcze tkwi we mnie złość na pocztę, ale nie można tego rozpatrywać w nieskończoność.
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, bardzo mi to było potrzebne, dzięki nim lżej się zrobiło na duszy.
Wspaniale mieć takich Przyjaciół!

Kasiu[100780] - na razie te moje pomidorki takie małe, ale zaaklimatyzowały się i nawet łebków nie opuściły. ;:333 A sałatę z działki już jakiś czas spożywamy, na pierwszy ogień poszły główeczki z tunelu. Także koper, który zaraz po świętach posiałam w różnych miejscach na rabatach kwiatowych. Zawsze tak robię. Zanim kwiaty podrosną, koper gotowy jest do zbierania. Już mam zapasy koperku na zimę. W warzywniaku rośnie następny, a jutro wysieję kolejny rzut na rabaty i na grządkę ogórkową.
Cieszę się, że masz wodę z nieba i nie musisz już męczyć się podlewaniem.
Dziękuję w imieniu gazanii. ;:196

Moniczko - dziękuję za nazwanie mojego bożykwiatu. ;:180
Zimni ogrodnicy będą, u mnie od jutra temperatura spaść ma o 6*, do 19, a to już znaczne ochłodzenie.
Za pochwałę mojego warzywnika ;:196

Aniu [anabuko] - modernizacji warzywnika dokonałam przed dwoma laty, teraz tylko płodozmian stosuję.
Z gazanii na pewno będziesz zadowolona, to wdzięczne i takie słodkie roślinki.
Pięknie dziękuję za dobre życzenia, które z całego ;:167 odwzajemniam.

Danusiu [danuta z] - ;:180 Fajnie masz! Sałata na ścieżkach Ci się zasiała! W dodatku sama! Żyć nie umierać! ;:306
Dom Działkowca pełni ważną rolę w naszym ROD. Zarabia pieniądze za wynajem na wesela tudzież inne uroczystości rodzinne. Dla działkowców nie ma żadnych propozycji.

Basiu [apus] - gazanie szczególnie pięknie się prezentują w słońcu!
Dziękuję za słowa uznania. ;:196

Soniu - taka miejscówka przypadła w tym roku pomidorom w ramach płodozmianu.
Orlików mam bardzo dużo, same się nasiały, ale w znakomitej większości jedna odmiana.
Niedziela była bardzo słoneczna, Twoje życzenie się spełniło, dziękuję. ;:196

Iwciu - bardzo jestem ciekawa, jakie te moje pomidorki będą. Mam nadzieję, że nie będę żałowała poświęconego im czasu. ;:108 Dziękuję za ;:167

Krysiu - kochana jesteś. ;:196

Marysiu [Maska] - dziękuję za ciepłe słowa zarówno pod adresem sąsiada, jak też moich gazanii.
Przez Ciebie??? A niby w czym zawiniłaś??? Zrobiłaś wszystko, by mnie uszczęśliwić, a inni to zepsuli. ;:108
Sama jestem ciekawa tej łodygowej sałaty, bo to jakaś nowość, jeszcze takiej nie miałam.
Dziękuję za cieple słowa i proszę: nie bierz do siebie tego, w czym nie ma Twojej winy. ;:167

Stasiu - panie w okienkach pocztowych są u nas bardzo miłe i nie mam kłopotów z wysyłaniem przesyłek. Gorzej jest z doręczaniem przesyłek adresowanych do mnie, ale to dłuższa historia.
W pomidorach tradycyjnie już sadzę bazylię, ale może skorzystam z Twojej rady i w części posadzę selerki. ;:108 Kalarepy nie uprawiam.
Dziękuję za ;:167

Iwonko1 - cóż: życie to nie je bajka, życie to je bitwa. Nie może być za dobrze i zawsze tak jest, że co się polepszy, to się....
Dziękuję kochana za wszystkie ciepłe słowa i życzę Ci obfitej wody z nieba. ;:196

Mireczko - widocznie ten zawilec lubi gliniaste podłoże, bo u mnie naprawdę jest klęska urodzaju tej rośliny i to każdego roku. Ja też mam problemy z tym chuchaniem i dmuchaniem w stosunku do innych roślin. U mnie też nie wszystko chce rosnąć.
Wszystkie pomidory już sadzę w gruncie, nie spodziewam się przymrozków. Fasolka szparagowa już mi powschodziła i rośnie aż piszczy, to już nie może być za zimno. ;:185

A na działce dzisiaj...
Piwonia majowa.
Obrazek

Obrazek

ObrazekDziewanna ogrodowa.

ObrazekDziewanna ogrodowa.

ObrazekCelozja grzebieniasta - pierwsza, która pokazała grzebień.

Orliki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekKrzewuszka.

Mak wschodni.
Obrazek

Obrazek

Pierwiosnek 'Francesca'
Obrazek

Obrazek

ObrazekBiała hosta już powoli zielenieje.

Dobrego tygodnia wszystkim. ;:114
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko buszuje po nocy bo dzisiaj dłużej pospałam.
ROD jeszcze rodzinnie odwiedziliśmy bo się z nim rozstajemy....taka konieczność życiowa.
Żal mi trochę ale nie da się wszystkiego pociągnąć.

Pozdrawiam Krysia
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko odwiedzam Twój wątek :oops: Tylko z wpisami kiepsko.
Podziwiam cudny ogródeczek, a już pomidory to wyższa szkoła jazdy, mam tunel ale krzaków tylko 24 wstyd normalnie. Na wytłumaczenie mam tylko to ze druga część tunelu obsadzona papryką, melonami i arbuzami :lol:
Złodzieja piętnuję , oby mu bokiem wyszło :evil:
Deszcz, leniwa niedziela na działce, co to takiego :;230 Właśnie sobota i niedziela to moje najlepsze dni do pracy więcej czasu i wolności ;:170
Miłego Tygodnia bez komplikacji z pocztą ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Cieszę się z Twojego lepszego samopoczucia Lucynko ;:138 Ja, jak mnie coś zeźli, to bez kija nie podchodź ;:306 ;:134
Żartuję oczywiście, ale tylko troszeczkę :D
Piękna jest Twoja krzewuszka variegata ;:167 I jak bujnie kwitnie. Orliczki, jak zawsze - zachwycające :)
Oby ten tydzień przyniósł Ci same miłe chwile :)
;:303
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko ponoć nieszczęścia chodzą parami, więc może już wyczerpały limit dla Ciebie - czego Ci z całego ;:167 życzę.
Krzewuszka Variegata przepięknie kwitnie, ja też mam dwa krzaczki tej odmiany, ale ani jednego kwiatuszka jeszcze nie widziałam i wszystko wskazuje na to, że i w tym roku nie ujrzę ;:185

Orliki, gazanie, piwonie wypasione, a i dziewanny oryginalne. Ja mam tylko te tradycyjne, żółte - co mi zresztą bardzo odpowiada, ale one jeszcze nie zbierają się do kwitnienia. Za to naparstnica purpurowa już pokazała kwiatuszki.
Warzywnika zazdroszczę, ale to jeszcze u mnie nie ten level wtajemniczenia ;:306

Życzę zdrówka i udanego tygodnia ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Odrobiłam zaległości i już, a może dopiero, dotarłam do siebie.
Dzisiaj był fantastyczny dzień do wytężonej roboty, bo chłodniej, wobec tego wypieliłam dokładnie całą działkę. Nic to, że teraz nie tylko ruszać się, ale nawet siedzieć nie bardzo mogę. Do jutra minie, tylko co ja jutro będę robiła?

Krysiu - mnie jest bardzo trudno w nocy coś robić, ale czasami trzeba i w tym momencie dla mnie jest już noc, jednak nie mogę Was zostawić bez odpowiedzi.
Jak to rozstajecie się z ROD-em? W jakim sensie?

Julio - zapracowana jesteś, więc jest Ci wybaczone. ;:167 ;:196
Pomidory udały mi się po raz pierwszy i jestem w związku z tym cała w skowronkach. :tan Jeszcze tylko oczekiwanie na smaczne owoce.
W tunelu pomidorów już dawno nie uprawiamy, z pola są smaczniejsze, choć wymagają większej uwagi. W tunelu też wsadziłam arbuzy, a melony do gruntu.
Ja w tygodniu mam dość czasu dla działki, toteż w niedzielę mogę sobie pobumelować. ;:306

Moniczko - kochana jesteś. ;:196
Wariegata obsypana kwieciem tak, że prawie liści nie widać, ;:333 a zwykła różowa zastrajkowała i stoi sobie ogromne krzaczysko bez jednego kwiatka. ;:222
Duża buźka ;:cm

Co tam panie na rabatach?

ObrazekJuż za chwileczkę, już za momencik...

ObrazekWychynął z pączka pierwszy kwiatek różyczki.

ObrazekDał o sobie znać irysek od Stasi.

Cieszą jeszcze tulipany. Wprawdzie pojedyncze egzemplarze, ale lepszy rydz niż nic.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec rzut oka na orlikowisko.
Obrazek

Za uwagę dziękuję i dobrej nocy winszuję. ;:15 ;:79 ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...orlikowisko ;:180 . Ja dopiero z orlikami zaczynam, mam już kilka kolorków choć to dopiero małe kępki..rozrosną się. ;:128 Cieszę się że praca przy pomidorkach nie poszła na marne , krzewuszka variegata ślicznie się prezentuje nie wspomnę o piwonii...moja daleko w tyle. U mnie także nieco się ochłodziło co mi nawet odpowiada. Po kilkudniowej nieobecności na działce pracy się uzbierało więc pogoda w sam raz . Pozdrawiam. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”