Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czytałam przecież o wypowiedzi Twojego M o betonowym oczku u Ciebie
Skleroza albo przeciążenie..
Izo bedzie super cudownie już wiosną...kamienie będziesz usuwać zapewne w miare rozrastania się roslin .
Czy ktos Ci pomaga w tych wymagających wysiłku pracach czy robisz to tak jak większośc z nas SAMA
Mojemu M nic nie jest już potrzebne w ogrodzie
tylko ja mam szalone pomysły,które sama realizuję. 

Skleroza albo przeciążenie..

Izo bedzie super cudownie już wiosną...kamienie będziesz usuwać zapewne w miare rozrastania się roslin .
Czy ktos Ci pomaga w tych wymagających wysiłku pracach czy robisz to tak jak większośc z nas SAMA

Mojemu M nic nie jest już potrzebne w ogrodzie

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Krysiu, wszystko robię sama. Męża "używam" tylko do karczowania i wyjątkowo czasem do kopania, jeżeli dół ma być wielki ;) Pewnie tak jak większość pań na tym forum
Ale nie narzekam
Dobrze jest jednak dzielić z kimś radość tworzenia i jak nie z bliskimi, to...
to dobrze dzielić ją z forumkami
Naprawdę myślisz Krysiu, że już wiosną będzie coś "wyglądać"? Ja się boję, że dopiero latem trochę...

Ale nie narzekam

to dobrze dzielić ją z forumkami

Naprawdę myślisz Krysiu, że już wiosną będzie coś "wyglądać"? Ja się boję, że dopiero latem trochę...
- chatte
- Przyjaciel Forum
No to pochwalę się jeszcze co dziś zrobiłam :
wysadziłam wszystko co rosło na "terenie oczka" i w najbliższym sąsiedztwie, z czego powstała, przypadkowa trochę rabata. Na razie nie prezentuje się zbyt ciekawie, ale od wiosny powinno być ok

"zbudowałam", nawiozłam trochę obornikiem i przysypałam kompostem rozsadnik

wysadziłam malutkie orliki zagłuszone przez rozbujałą miętę i posadziłam je koło rozsadnika

Poza tym wysadziłam 10 małych orlików na rabatę prostokątną, przesadziłam dwie śliczne dąbrówki, które dostałam od Anulki, na skalniak, dosadziłam dwie brakujące tuje do żywopłotu i obcięłam miętę, która złapała mączniaka. Chyba wszystko
wysadziłam wszystko co rosło na "terenie oczka" i w najbliższym sąsiedztwie, z czego powstała, przypadkowa trochę rabata. Na razie nie prezentuje się zbyt ciekawie, ale od wiosny powinno być ok

"zbudowałam", nawiozłam trochę obornikiem i przysypałam kompostem rozsadnik

wysadziłam malutkie orliki zagłuszone przez rozbujałą miętę i posadziłam je koło rozsadnika

Poza tym wysadziłam 10 małych orlików na rabatę prostokątną, przesadziłam dwie śliczne dąbrówki, które dostałam od Anulki, na skalniak, dosadziłam dwie brakujące tuje do żywopłotu i obcięłam miętę, która złapała mączniaka. Chyba wszystko

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuniu, wygląda to wszystko bardzo ciekawie i zachęcająco. Ja bym Ci radziła na wszelki wypadek oczko wyścielić dodatkowo folią. Jeżeli beton pęknie to folia nie przepuści wody i wszystko będzie OK. Bo jeżeli popęka to woda wycieknie i trzeba będzie na nowo wyciągać rośliny, uszczelniać i znowu sadzić rośliny, a tak będą zabezpieczone podwójnie. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Iza, Ty szalejesz na całego
, zadziwiasz mnie, bo robotka idzie Ci rewelacyjnie. Już skalniak usypany, kamienie ułożone i nawet pierwsze roślinki się na nim pojawiły, poza tym nowe rabaty i tyle nasadzeń i dostrzegłem nawet zarys oczka, oj Iza uwijasz się jak mróweczka z tą robotką i jeszcze masz czas dzielić się z nami postępami w tym nowym przedsięwzięciu. Jesteś wielka
Izuniu, u Ciebie taka ładna pogoda a u mnie już drugi dzień leje. Zazdroszczę

Izuniu, u Ciebie taka ładna pogoda a u mnie już drugi dzień leje. Zazdroszczę

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum
Dziewczyny, mówicie prawde, czy nie chcecie mnie zniechęcać? ;)
Grażynko, popytam jeszcze i zastanowię się. Do wiosny mam czas
Karolinko, nie masz czego zazdrościć, bo masz bardzo ciekawe pomysły i realizujesz je w tym samym tempie
Andrzejku, nie wiem dlaczego uważa się, ze zazdrość jest uczuciem negatywnym. Ja uważam, ze wprost przeciwnie, pobudza do działania (nie mylić z zawiścią).
Ale Ty też nie masz mi czego zazdroscić. Właśnie tworzysz swój ogród i chyba pomysłów Ci nie brakuje? To co dotąd zrobiłeś, świadczy o tym, że masz ich trochę
Dzięki za pochwałę
Grzesiu, z tym czasem to marnie jest
Dzis wymigałam sie od gotowania, to miałam trochę więcej na ogród, ale za szybko już robi sie ciemno
. Na forum mam czas tylko wieczorem, ale o tej porze to już mi się powieki zaczynają kleić
W końcu trochę męcząca ta praca jest ;)
Bystre masz oko Grzesiu, bo faktycznie kresliłam zawzięcie patykiem po ziemi, aż uzyskałam kształt, który spełni wszystkie moje wymagania. Trochę to widać
A pogoda to mi dziś spadła z nieba
Ale długo u nas padało, to w końcu należało się nam trochę słońca
Nie martw się Grzesiu, i do Ciebie wróci 
Grażynko, popytam jeszcze i zastanowię się. Do wiosny mam czas

Karolinko, nie masz czego zazdrościć, bo masz bardzo ciekawe pomysły i realizujesz je w tym samym tempie

Andrzejku, nie wiem dlaczego uważa się, ze zazdrość jest uczuciem negatywnym. Ja uważam, ze wprost przeciwnie, pobudza do działania (nie mylić z zawiścią).
Ale Ty też nie masz mi czego zazdroscić. Właśnie tworzysz swój ogród i chyba pomysłów Ci nie brakuje? To co dotąd zrobiłeś, świadczy o tym, że masz ich trochę

Dzięki za pochwałę

Grzesiu, z tym czasem to marnie jest

Bystre masz oko Grzesiu, bo faktycznie kresliłam zawzięcie patykiem po ziemi, aż uzyskałam kształt, który spełni wszystkie moje wymagania. Trochę to widać

A pogoda to mi dziś spadła z nieba

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo bardzo , bardzo ciekawie będzie u Ciebie na wiosnę , nowe oczko , skalniak ach cudownie zmieniony będziesz miała ogród.
Tworztysz coś fantastycznego . Naprawdę
Jestem pod wielkim wrażeniem
Moje najszczersze gratulacje
Tworztysz coś fantastycznego . Naprawdę

Moje najszczersze gratulacje

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki