Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie, jest w pełnym słońcu :D To zdjęcie robiłam jakoś tuż przed zachodem słońca.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Czytałam przecież o wypowiedzi Twojego M o betonowym oczku u Ciebie :oops:
Skleroza albo przeciążenie.. :D
Izo bedzie super cudownie już wiosną...kamienie będziesz usuwać zapewne w miare rozrastania się roslin .
Czy ktos Ci pomaga w tych wymagających wysiłku pracach czy robisz to tak jak większośc z nas SAMA :D
Mojemu M nic nie jest już potrzebne w ogrodzie :shock: tylko ja mam szalone pomysły,które sama realizuję. :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, wszystko robię sama. Męża "używam" tylko do karczowania i wyjątkowo czasem do kopania, jeżeli dół ma być wielki ;) Pewnie tak jak większość pań na tym forum :lol:
Ale nie narzekam :D Dobrze jest jednak dzielić z kimś radość tworzenia i jak nie z bliskimi, to...
to dobrze dzielić ją z forumkami ;:1

Naprawdę myślisz Krysiu, że już wiosną będzie coś "wyglądać"? Ja się boję, że dopiero latem trochę...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to pochwalę się jeszcze co dziś zrobiłam :

wysadziłam wszystko co rosło na "terenie oczka" i w najbliższym sąsiedztwie, z czego powstała, przypadkowa trochę rabata. Na razie nie prezentuje się zbyt ciekawie, ale od wiosny powinno być ok :D
Obrazek

"zbudowałam", nawiozłam trochę obornikiem i przysypałam kompostem rozsadnik
Obrazek

wysadziłam malutkie orliki zagłuszone przez rozbujałą miętę i posadziłam je koło rozsadnika

Obrazek

Poza tym wysadziłam 10 małych orlików na rabatę prostokątną, przesadziłam dwie śliczne dąbrówki, które dostałam od Anulki, na skalniak, dosadziłam dwie brakujące tuje do żywopłotu i obcięłam miętę, która złapała mączniaka. Chyba wszystko :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu, wygląda to wszystko bardzo ciekawie i zachęcająco. Ja bym Ci radziła na wszelki wypadek oczko wyścielić dodatkowo folią. Jeżeli beton pęknie to folia nie przepuści wody i wszystko będzie OK. Bo jeżeli popęka to woda wycieknie i trzeba będzie na nowo wyciągać rośliny, uszczelniać i znowu sadzić rośliny, a tak będą zabezpieczone podwójnie. :wink:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Izo... :shock: Podziwiam, zazdroszczę... i rozumiem :wink: Idziesz jak burza. Już się trochę pogubiłam w Twoich pracach, muszę przyznać :oops: :roll: Ale to wygląda niesamowicie i baaardzo obiecująco :D
Awatar użytkownika
andre1960
50p
50p
Od: 13 sty 2007, o 23:53

Post »

IZUNIU JESTEŚ WIELKA.SKĄD U CIEBIE TYLE POMYSŁÓW.PODZIWIAM.Nie przejmuj się śmiertelnikem zwykłym ,zazdrośnikiem.Wiem że często to występuje u osób negatywnie nastawionych do życia.Izko zazdroszczę Ci tych pomyśłów
Grzegorz B

Post »

Iza, Ty szalejesz na całego :shock: :shock: :shock: , zadziwiasz mnie, bo robotka idzie Ci rewelacyjnie. Już skalniak usypany, kamienie ułożone i nawet pierwsze roślinki się na nim pojawiły, poza tym nowe rabaty i tyle nasadzeń i dostrzegłem nawet zarys oczka, oj Iza uwijasz się jak mróweczka z tą robotką i jeszcze masz czas dzielić się z nami postępami w tym nowym przedsięwzięciu. Jesteś wielka ;:63 ;:138 ;:63

Izuniu, u Ciebie taka ładna pogoda a u mnie już drugi dzień leje. Zazdroszczę :(
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:111 Jesteś, Dziewczyno niezmordowana ! Naprawdę imponujesz mi pomysłami i pracowitością.
Wykonałaś kawał dobrej roboty - brawo ;:63
Wiosną będzie pięknie... no w najgorszym wypadku - wczesnym latem . :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziewczyny, mówicie prawde, czy nie chcecie mnie zniechęcać? ;)

Grażynko, popytam jeszcze i zastanowię się. Do wiosny mam czas :D

Karolinko, nie masz czego zazdrościć, bo masz bardzo ciekawe pomysły i realizujesz je w tym samym tempie :D

Andrzejku, nie wiem dlaczego uważa się, ze zazdrość jest uczuciem negatywnym. Ja uważam, ze wprost przeciwnie, pobudza do działania (nie mylić z zawiścią).
Ale Ty też nie masz mi czego zazdroscić. Właśnie tworzysz swój ogród i chyba pomysłów Ci nie brakuje? To co dotąd zrobiłeś, świadczy o tym, że masz ich trochę :D
Dzięki za pochwałę :D

Grzesiu, z tym czasem to marnie jest :( Dzis wymigałam sie od gotowania, to miałam trochę więcej na ogród, ale za szybko już robi sie ciemno :(. Na forum mam czas tylko wieczorem, ale o tej porze to już mi się powieki zaczynają kleić :lol: W końcu trochę męcząca ta praca jest ;)
Bystre masz oko Grzesiu, bo faktycznie kresliłam zawzięcie patykiem po ziemi, aż uzyskałam kształt, który spełni wszystkie moje wymagania. Trochę to widać :D
A pogoda to mi dziś spadła z nieba :lol: Ale długo u nas padało, to w końcu należało się nam trochę słońca :D Nie martw się Grzesiu, i do Ciebie wróci :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak myslisz Aniu? Bo mnie się wydało, ze jak na cały dzień, to nie tak dużo :?
Ale ważne, że idę do przodu, a przy takim dopingu naprawdę pracuje sie raźniej i lżej :D
Obyś miała rację z tymi efektami ;)
Awatar użytkownika
andre1960
50p
50p
Od: 13 sty 2007, o 23:53

Post »

IZUNNIU ja jestem zazdrosny tylko o multum TWOICH pomysłów,reszta to podziw
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chatte pisze:Tak myslisz Aniu? Bo mnie się wydało, ze jak na cały dzień, to nie tak dużo :?
Ale ważne, że idę do przodu, a przy takim dopingu naprawdę pracuje się raźniej i lżej :D
Obyś miała rację z tymi efektami ;)
Dokładnie tak myślę ! ;:108

Obrazek
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo bardzo , bardzo ciekawie będzie u Ciebie na wiosnę , nowe oczko , skalniak ach cudownie zmieniony będziesz miała ogród.
Tworztysz coś fantastycznego . Naprawdę :D Jestem pod wielkim wrażeniem
Moje najszczersze gratulacje ;:138
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no no :!: :!: :!: Izo nie było mnie tylko przez dwa dni , a tu proszę takie zmiany :P :P :P
Pogoda sprzyja więc możesz spokojnie działać :P ja trzymam kciuki :P
Moje linki
KATARZYNA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”