Kropelka zaprasza cz.4.
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.4.
Co Ci tak obgryza dalie? U mnie amatorzy daliowych płatków to: ślimaki, skorki i pasikoniki - Trójca Święta 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Oj to będzie piękny pas! już sobie wyobrażam te cudności 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Wiesz, im dłużej czytam twoje wpisy, tym bardziej podejrzewam, że jesteś jakimś supermenem
Tyle pracy na jedną kobietkę?
Ale tyle nowego miejsca to fajnie mieć
Przepiękne te kępy chryzantem
Gdybym była zazdrośnicą bukietówki spędzałyby mi sen z powiek, ale nie jestem, więc z przyjemnością podziwiam je u ciebie 

Przepiękne te kępy chryzantem

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu trzymam kciuki za ten Twój pas nowego ogrodu
na pewno będzie pięknie .
Powolutku wszystko ogarniesz
Hortensje cudowne
nie mogę się napatrzeć na nie
Pięknej pogody i dużo sił życzę

Powolutku wszystko ogarniesz

Hortensje cudowne

Pięknej pogody i dużo sił życzę
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariolko kochana, wiem że jesteś zapracowana po pachy, ale gdybyś znalazła wolną chwilkę, to podaj przepis na te buraczki z papryką, plisssss.
Podziwiam Twój zapał do różnorodnych zajęć i ogromną zapobiegliwość.
Jesteś naprawdę niesamowita.
Zasuwasz jak mały samochodzik i jeszcze dla nas znajdujesz czas na Forum.
Czy Ty w ogóle sypiasz?
A może Twoja doba jest dłuższa niż nasze...
Ślicznie wygląda Twój ogród.
Życzę Ci dużo sił, bo żeby sprostać takiej ilości obowiązków, bardzo Ci będą potrzebne.

Podziwiam Twój zapał do różnorodnych zajęć i ogromną zapobiegliwość.

Ślicznie wygląda Twój ogród.

Życzę Ci dużo sił, bo żeby sprostać takiej ilości obowiązków, bardzo Ci będą potrzebne.

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witam się z Wami deszczowo. U nas pada od wieczora
Wczoraj opróżniliśmy wszystkie 4 mauzery z wody. Dziś rano wszystkie zapełnione na full. Znów ta sama robota. A że wodę wylewam do ogrodu zaraz za drogą, jest tam już tak mokro, że gdy chlustam prosto z taczki od razu zdziera się trawa do gołej ziemi
Schlebiacie mi Kobitki bardzo
A prawda jest taka, że żeby ogarnąć to wszystko po prostu trzeba dobrej organizacji. Nie lubię nicnierobienia. Dlatego nie dla mnie plażowanie, opalanie itd. Bardziej mnie to męczy niż praca fizyczna.
Lucynko, buraczki zawsze robię z tego przepisu:
http://www.mojegotowanie.pl/przepis/buraki-z-papryka
szybko, prosto i smacznie.
Oj, sypiam, sypiam i to wcale nie mało. Dla mnie normą jest minimum 10 godzin snu na dobę. Przy czym wstaje o 6, zatem łatwo policzyć o której zasypiam
Siły potrzebne i zdrowie przede wszystkim
Z bywaniem na forum mam lekki problem, w sumie to z wpisami w zaprzyjaźnionych wątkach najbardziej...
Tereniu, właśnie znów się rozpadało i lekko już dość mam tego deszczu. Najbardziej opróżniania pojemników
Powoli ogarnę teren, mam nadzieję!
Małgosiu, no żaden ze mnie supermen. Raczej nędzne 36. Ale wzrost chociaż mam wysoki. Sporo ponad 170.
Sama sobie się dziwię, ze dopiero teraz dostrzegłam potencjał w tym terenie.
Basiu, no mam nadzieję, ze kiedyś będzie się czym pochwalić
Florian, nie mam pojęcia. Dopiero teraz to zauważyłam... ślimorów nagich widzę mnóstwo. Do tej pory nie miałam z nimi najmniejszego problemu...
To mój nowy teren do zagospodarowania

Świeżo nawieziona ziemia ma mnóstwo chwastów, darni...

Schlebiacie mi Kobitki bardzo

Lucynko, buraczki zawsze robię z tego przepisu:
http://www.mojegotowanie.pl/przepis/buraki-z-papryka
szybko, prosto i smacznie.
Oj, sypiam, sypiam i to wcale nie mało. Dla mnie normą jest minimum 10 godzin snu na dobę. Przy czym wstaje o 6, zatem łatwo policzyć o której zasypiam

Tereniu, właśnie znów się rozpadało i lekko już dość mam tego deszczu. Najbardziej opróżniania pojemników

Małgosiu, no żaden ze mnie supermen. Raczej nędzne 36. Ale wzrost chociaż mam wysoki. Sporo ponad 170.

Sama sobie się dziwię, ze dopiero teraz dostrzegłam potencjał w tym terenie.
Basiu, no mam nadzieję, ze kiedyś będzie się czym pochwalić

Florian, nie mam pojęcia. Dopiero teraz to zauważyłam... ślimorów nagich widzę mnóstwo. Do tej pory nie miałam z nimi najmniejszego problemu...
To mój nowy teren do zagospodarowania

Świeżo nawieziona ziemia ma mnóstwo chwastów, darni...

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Mariolu
. Fajny ten nowy teren do zagospodarowania
. Mówisz, że tam cieniste miejsce a roślin, które lubią takie warunki jest całkiem sporo. Deszczu nie zazdroszczę bo mimo, że jest potrzebny to z umiarem . No i to opróżnianie deszczówki
. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.

- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Mariolu ja tam widzę hosty, runianki, bluszcz, nawet vagiegata na jakiś pergolach, paprocie, co jakiś czas dla przełamania poziomu jakiś cyprysik strzelisty. Będzie pięknie 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ewelinko, no jest też troszkę słonka w różnych porach dnia. Od wschodu budynki sąsiada, od zachodu nasze. Sąsiad ma koło płotu od drogi posadzonego wielkiego świerka, obawiam się, że tu mogą mieć rośliny problem, ale najwyżej nasadzenia cofnę bardziej w głąb a od drogi coś się wymyśli.
Moniś, no mam nadzieję, że będzie pięknie. Na razie walczę z ziemią. Wczoraj nalało wody mnóstwo, zrobiło się tam bajoro...
Gdzie mam już ziemię rozgarniętą jako-tako przykryłam agrotkaniną, bo chwasty nie czekają, zasuwają jak szalone...
Chciałabym przygotować teren teraz na jesień, fajnie byłoby gdyby udało mi się nasadzić żywopłot od strony sąsiada, no ale zobaczymy- pogoda jest jaka jest, albo leje bez opamiętania, a jak świeci słonko to są inne obowiązki i tak zawsze pod górkę...
Ale wierzę, że się uda zrobić to co zaplanowałam...

W końcu rozkwitła...

Moniś, no mam nadzieję, że będzie pięknie. Na razie walczę z ziemią. Wczoraj nalało wody mnóstwo, zrobiło się tam bajoro...
Gdzie mam już ziemię rozgarniętą jako-tako przykryłam agrotkaniną, bo chwasty nie czekają, zasuwają jak szalone...
Chciałabym przygotować teren teraz na jesień, fajnie byłoby gdyby udało mi się nasadzić żywopłot od strony sąsiada, no ale zobaczymy- pogoda jest jaka jest, albo leje bez opamiętania, a jak świeci słonko to są inne obowiązki i tak zawsze pod górkę...
Ale wierzę, że się uda zrobić to co zaplanowałam...

W końcu rozkwitła...

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Mariola podziwiam,że masz tyle siły. Miejsce nowe do zagospodarowania super. Pomału zrobisz . Jeszcze będzie ładna pogoda to przygotujesz teren a wiosną będziesz sadzić. Co tam planujesz, bo to cienista rabata 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ale ty jesteś nie tylko pracowita ale niezwykle przedsiębiorcza
Fantastyczny pomysł z tą ziemią, nie wpadłabym na to.
A jaki żywopłot chcesz sadzić od sąsiada? Wszystko bardzo ci zwęzi i tak niezbyt jednak szeroką przestrzeń. A może sąsiad pozwoliłby zamocować jakąś kratkę i bluszcz puścić? Miałabyś więcej miejsca na inne nasadzenia
To teraz całą zimę będziesz planować nową rabatę, bo pewnie będziesz chciała zaczekać żeby ziemia się uleżała i ubiła, żeby potem nie poprawiać? No i jeszcze te chwasty. Ciekawe czy wszystkie wyginą pod agrowłókniną czy ruszą na wiosnę z nową energią.
Będę podpatrywać z ciekawością twoje zmagania i pomysły. Też jestem przed zakładaniem cienistych rabat i jakoś mi weny brak.

Fantastyczny pomysł z tą ziemią, nie wpadłabym na to.
A jaki żywopłot chcesz sadzić od sąsiada? Wszystko bardzo ci zwęzi i tak niezbyt jednak szeroką przestrzeń. A może sąsiad pozwoliłby zamocować jakąś kratkę i bluszcz puścić? Miałabyś więcej miejsca na inne nasadzenia

To teraz całą zimę będziesz planować nową rabatę, bo pewnie będziesz chciała zaczekać żeby ziemia się uleżała i ubiła, żeby potem nie poprawiać? No i jeszcze te chwasty. Ciekawe czy wszystkie wyginą pod agrowłókniną czy ruszą na wiosnę z nową energią.
Będę podpatrywać z ciekawością twoje zmagania i pomysły. Też jestem przed zakładaniem cienistych rabat i jakoś mi weny brak.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne taka rozczochrana ta ostania dalia.
Hibiskus tez piękny wyrósł. Okazały.
.Fajnie mieć nowy teren do zagospodarowania
Co tam posadzisz ? Masz już jakieś plany ?
Hibiskus tez piękny wyrósł. Okazały.

Co tam posadzisz ? Masz już jakieś plany ?
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
'Tsuki-Yori-No-Shisha' - piękna sztuka!
Mariolko
zapowiada się fajny zakątek. Proszę napisz co planujesz posadzić w tym miejscu. Włóknina zapobiegnie wyrastaniu chwastów pod warunkiem że zostanie wysypana korą lub kamykiem. Przycinasz wrzosy jak przekwitną