Kropelka zaprasza cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.4.

Post »

Co Ci tak obgryza dalie? U mnie amatorzy daliowych płatków to: ślimaki, skorki i pasikoniki - Trójca Święta :;230
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Oj to będzie piękny pas! już sobie wyobrażam te cudności ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Wiesz, im dłużej czytam twoje wpisy, tym bardziej podejrzewam, że jesteś jakimś supermenem :wink: Tyle pracy na jedną kobietkę? :shock: Ale tyle nowego miejsca to fajnie mieć :D
Przepiękne te kępy chryzantem ;:63 Gdybym była zazdrośnicą bukietówki spędzałyby mi sen z powiek, ale nie jestem, więc z przyjemnością podziwiam je u ciebie :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolu trzymam kciuki za ten Twój pas nowego ogrodu ;:215 na pewno będzie pięknie .
Powolutku wszystko ogarniesz ;:333
Hortensje cudowne ;:167 ;:167 nie mogę się napatrzeć na nie ;:oj
Pięknej pogody i dużo sił życzę
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolko kochana, wiem że jesteś zapracowana po pachy, ale gdybyś znalazła wolną chwilkę, to podaj przepis na te buraczki z papryką, plisssss. ;:180 ;:180 ;:180
Podziwiam Twój zapał do różnorodnych zajęć i ogromną zapobiegliwość. ;:63 ;:63 Jesteś naprawdę niesamowita. ;:215 Zasuwasz jak mały samochodzik i jeszcze dla nas znajdujesz czas na Forum. ;:303 Czy Ty w ogóle sypiasz? ;:131 A może Twoja doba jest dłuższa niż nasze... ;:218
Ślicznie wygląda Twój ogród. ;:138 ;:138
Życzę Ci dużo sił, bo żeby sprostać takiej ilości obowiązków, bardzo Ci będą potrzebne. ;:167 ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witam się z Wami deszczowo. U nas pada od wieczora :roll: Wczoraj opróżniliśmy wszystkie 4 mauzery z wody. Dziś rano wszystkie zapełnione na full. Znów ta sama robota. A że wodę wylewam do ogrodu zaraz za drogą, jest tam już tak mokro, że gdy chlustam prosto z taczki od razu zdziera się trawa do gołej ziemi ;:oj
Schlebiacie mi Kobitki bardzo :oops: A prawda jest taka, że żeby ogarnąć to wszystko po prostu trzeba dobrej organizacji. Nie lubię nicnierobienia. Dlatego nie dla mnie plażowanie, opalanie itd. Bardziej mnie to męczy niż praca fizyczna.

Lucynko, buraczki zawsze robię z tego przepisu:
http://www.mojegotowanie.pl/przepis/buraki-z-papryka
szybko, prosto i smacznie.
Oj, sypiam, sypiam i to wcale nie mało. Dla mnie normą jest minimum 10 godzin snu na dobę. Przy czym wstaje o 6, zatem łatwo policzyć o której zasypiam ;:224 Siły potrzebne i zdrowie przede wszystkim :) Z bywaniem na forum mam lekki problem, w sumie to z wpisami w zaprzyjaźnionych wątkach najbardziej...

Tereniu, właśnie znów się rozpadało i lekko już dość mam tego deszczu. Najbardziej opróżniania pojemników ;:223 Powoli ogarnę teren, mam nadzieję!

Małgosiu, no żaden ze mnie supermen. Raczej nędzne 36. Ale wzrost chociaż mam wysoki. Sporo ponad 170. ;:306
Sama sobie się dziwię, ze dopiero teraz dostrzegłam potencjał w tym terenie.

Basiu, no mam nadzieję, ze kiedyś będzie się czym pochwalić :)

Florian, nie mam pojęcia. Dopiero teraz to zauważyłam... ślimorów nagich widzę mnóstwo. Do tej pory nie miałam z nimi najmniejszego problemu...

To mój nowy teren do zagospodarowania
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świeżo nawieziona ziemia ma mnóstwo chwastów, darni...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Mariolu :wit . Fajny ten nowy teren do zagospodarowania ;:138 . Mówisz, że tam cieniste miejsce a roślin, które lubią takie warunki jest całkiem sporo. Deszczu nie zazdroszczę bo mimo, że jest potrzebny to z umiarem . No i to opróżnianie deszczówki :roll: . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Mariolu ja tam widzę hosty, runianki, bluszcz, nawet vagiegata na jakiś pergolach, paprocie, co jakiś czas dla przełamania poziomu jakiś cyprysik strzelisty. Będzie pięknie :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko, no jest też troszkę słonka w różnych porach dnia. Od wschodu budynki sąsiada, od zachodu nasze. Sąsiad ma koło płotu od drogi posadzonego wielkiego świerka, obawiam się, że tu mogą mieć rośliny problem, ale najwyżej nasadzenia cofnę bardziej w głąb a od drogi coś się wymyśli.

Moniś, no mam nadzieję, że będzie pięknie. Na razie walczę z ziemią. Wczoraj nalało wody mnóstwo, zrobiło się tam bajoro...
Gdzie mam już ziemię rozgarniętą jako-tako przykryłam agrotkaniną, bo chwasty nie czekają, zasuwają jak szalone...
Chciałabym przygotować teren teraz na jesień, fajnie byłoby gdyby udało mi się nasadzić żywopłot od strony sąsiada, no ale zobaczymy- pogoda jest jaka jest, albo leje bez opamiętania, a jak świeci słonko to są inne obowiązki i tak zawsze pod górkę...

Ale wierzę, że się uda zrobić to co zaplanowałam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W końcu rozkwitła... :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Mariola podziwiam,że masz tyle siły. Miejsce nowe do zagospodarowania super. Pomału zrobisz . Jeszcze będzie ładna pogoda to przygotujesz teren a wiosną będziesz sadzić. Co tam planujesz, bo to cienista rabata ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale ty jesteś nie tylko pracowita ale niezwykle przedsiębiorcza ;:oj
Fantastyczny pomysł z tą ziemią, nie wpadłabym na to.
A jaki żywopłot chcesz sadzić od sąsiada? Wszystko bardzo ci zwęzi i tak niezbyt jednak szeroką przestrzeń. A może sąsiad pozwoliłby zamocować jakąś kratkę i bluszcz puścić? Miałabyś więcej miejsca na inne nasadzenia :;230
To teraz całą zimę będziesz planować nową rabatę, bo pewnie będziesz chciała zaczekać żeby ziemia się uleżała i ubiła, żeby potem nie poprawiać? No i jeszcze te chwasty. Ciekawe czy wszystkie wyginą pod agrowłókniną czy ruszą na wiosnę z nową energią.
Będę podpatrywać z ciekawością twoje zmagania i pomysły. Też jestem przed zakładaniem cienistych rabat i jakoś mi weny brak. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne taka rozczochrana ta ostania dalia.
Hibiskus tez piękny wyrósł. Okazały. ;:215 .Fajnie mieć nowy teren do zagospodarowania
Co tam posadzisz ? Masz już jakieś plany ?
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

'Tsuki-Yori-No-Shisha' - piękna sztuka!
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mariolko :D zapowiada się fajny zakątek. Proszę napisz co planujesz posadzić w tym miejscu. Włóknina zapobiegnie wyrastaniu chwastów pod warunkiem że zostanie wysypana korą lub kamykiem. Przycinasz wrzosy jak przekwitną :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”