Witam.Wczoraj upał i lato a dziś ziąb.
Wczoraj wysadziłam swoją rozsadę .Pomidory,selery,pory i papryka poszły do gruntu. Posiałam jeszcze ogórki i szparagówkę. Inne warzywa siane na początku mają już ładnie powschodziły.
Ewelina parę odmian irysów mam ale to stare odmiany. Tak zrobiło się ciepło i wszystko ruszyło.Rabaty się zapełniają.
Aniu jeszcze muszę tam coś podosadzać, bo jeszcze są luki.Niestety nie da się wszystko zrobić na raz.
Krysiu przymrozki miałam dwa razy i szkód troszkę było,ale przecież ich nie będę pokazywać. Kirengeszoma odbija. Czy zakwitnie nie wiem. Inne kwiaty kwitnące też obmarzły.
Moim hostom nic się nie stało,bo je okryłam. A przerobione rabatki jeszcze wymagają dopracowania. Zawsze podobały mi się płomyki,ale jak przekwitły to już nie za bardzo. Dlatego jesienią coś zmieniła, Odnowione płomyki też rosną,ale jeszcze dosadziłam dużo cebulowych.Potem byliny, by ciągle coś kwitło.
Aga w tym kąciku rosną tylko dwie żurawki. Jedna z wyższych ale najbardziej żywotna, bo inne musiałam odnowić, bo po zimie wyglądały fatalnie.
Jerzy niestety nie wszystkie storczyki w tym roku zakwitną. Na razie kwitną dwa i jeszcze jest pąk na jednym. Czekam na Reginy.
Sunny dziś wygląda tak
Calceus
Pierwszy kwiat na Ramondzie Myconi. Oczywiście liście brzydkie po zimie.
Pierwsza azalia
Cebulica
Piaskowiec z pierwiosnkiem
Jedna z róż pnących dostała pergolę.