Kasiu! Spokojnie, jeszcze sporo ludzi o nich nie wie! Są piękne, choć mnie nie lubią i ich nie mam.
Loki! Esony 1! Piękne zdjęcia - kolor super, bo lubię niebieskie kwiaty.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
@ Esony ? Też na długich łodyżkach. A i kwiaty spore. Prawie jak zimowit.
@ Kasia ? Krokusy jesienne sadzi się w sierpniu. I fakt, że nie wszędzie są do dostania. Ja swoje kupiłem na przykład w sklepie ogrodniczym w Krakowie przy ul. Wielickiej (tuż przy przystanku tramwajowym Kabel) ? w ofercie gigantów sprzedaży wysyłkowej jak PNOS czy Legutko w ogóle ich nie widziałem.
@ Renzal ? Dzięki. No i osobiście też jestem amatorem czystych odcieni niebieskiego, więc też mnie zachwycają.
Locutus.... idąc śladem Twoich wypowiedzi... zajrzałam na Alle(drogo)gro i tam jest dużo ofert jesiennych krokusów. Na 100% na przyszły rok spróbuje posadzić jesienne
Ja też zachorowałem na krokusy
W sierpniu posadziłem te jesienne i prawie wszystkie kwitły a teraz dokupiłem koło 90 wiosennych i dosadziłem do pozostałych.
Wzięło mnie jeszcze na budowę skalniaka i tam również kilkanaście powędrowało.
Będę się chwalić na wiosnę.
Chętnie zobaczę jak się chwalisz krokusami - sama jestem ich wielką miłośniczką, mają niezwykły urok i dla mnie są najpiękniejszymi wiosennymi kwiatami.