Ogród zielonej
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zielonej
Soniu wszystkiego dobrego na Święta 

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-najpierw trzeba wybrać miejsce, a potem kupować rośliny, a nie odwrotnie -
a gdzie tam, większość tak robi i ja też!
Dziękuję za życzenia i wzajemnie!
a gdzie tam, większość tak robi i ja też!
Dziękuję za życzenia i wzajemnie!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Soniu. Zdrowych i spokojnych Świąt życzę Tobie i całej Twojej familii a zwłaszcza małemu Karolowi. Niech zdrowo rośnie
. Pozdrawiam
.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W nocy zaczęło padać i mamy białe święta.
Dzieci szaleją na sankach i bałwany zagościły w wielu ogrodach.

Anitko na pewno kiedyś będziesz mieć własny kawałek ziemi i urządzisz go jak zechcesz. Życzę ci tego z całego serca.
Sama czasem zaglądam do początków. Od razu czuję się lepiej.

Ewelinko dziękuję za życzenia.
Karolem się nacieszyłam, w święta druga babcia gości go u siebie. Myślę, że już wiosną będzie możliwe rozpoznanie świerka.
Lucynko dziękuję.
Święta spokojnie spędzamy, nie mamy gości, tylko jeden syn z synową. Jednak zima nas zaskoczyła i mamy biało.
Izo pewnie jak każdy przejdziesz etap fascynacji przeróżnymi roślinami.
Po jakimś czasie ograniczysz zachciewajki, ale to trudny proces i nigdy nie zakończy się definitywnie.
Miłko irysy malutkie, ale jako pierwsze kwitną, to czekamy na nie z utęsknieniem. Sfotografowanie ich to dla mnie zawsze trudne wyzwanie. Dlatego jakoś mało zdjęć mam, bo najlepiej robić je na leżąco, a mokro i zimno wtedy.
selli7 miło cię powitać.
Przykro, że serby ci zachorowały.
Niestety nie mamy wpływu na to co natura nam funduje. Posadziłam świerki ze względu na szybki wzrost. Dom stanął blisko drogi na pustej działce. Szukałam możliwości osłonięcia się od drogi i ograniczenia wiatrów. Racjonalne zakupy do ogrodu są raczej niemożliwe.
Przechodziłam fascynacje różnymi roślinami, wiele z nich nie przeżyło na moim wygwizdowie. Sporo też nie spełniło oczekiwań, najczęściej oddawałam innym pasjonatom ogrodnictwa. Nadal kupuję czasem oczami.
Jednak siły już nie pozwalają na ciągłe eksperymenty, więc ograniczam gatunki, żeby ciągle nie reorganizować rabat.
Kasiu dziękuję.
Święta spokojne, nie przepadam za siedzeniem przy stole. Dziś tylko jedna dwugodzinna wizyta u rodziny, a jutro już w domu.
Beatko dziękuję.
Rady profesjonalistów są na pewno ważne, ale ogród stale musi żyć i cieszyć właściciela. Pojawiają się nowe odmiany, ciekawe rośliny i jakoś zawsze znajdujemy na nie miejsce.
Iwonko dziękuję.
Miłego świętowania jutro.

Anitko na pewno kiedyś będziesz mieć własny kawałek ziemi i urządzisz go jak zechcesz. Życzę ci tego z całego serca.

Ewelinko dziękuję za życzenia.

Lucynko dziękuję.

Izo pewnie jak każdy przejdziesz etap fascynacji przeróżnymi roślinami.

Miłko irysy malutkie, ale jako pierwsze kwitną, to czekamy na nie z utęsknieniem. Sfotografowanie ich to dla mnie zawsze trudne wyzwanie. Dlatego jakoś mało zdjęć mam, bo najlepiej robić je na leżąco, a mokro i zimno wtedy.

selli7 miło cię powitać.

Kasiu dziękuję.

Beatko dziękuję.

Iwonko dziękuję.

Miłego świętowania jutro.

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Tego śniegu to naprawdę szczerze Ci zazdroszczę. U mnie mokro i ponuro, białych świąt nie pamiętam, chyba ze wielkanocne 

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, białego Bożego Narodzenia szczerze gratuluję,
ale i zazdroszczę.
U mnie przez całe święta było chmurzasto i mokro.
Ciemno w domu i za oknami.
Dzisiaj zresztą podobnie z dodatkiem silnego wiatru. Czekam słoneczka, bo smutno bez niego.
Tobie życzę dobrego tygodnia.

U mnie przez całe święta było chmurzasto i mokro.

Ciemno w domu i za oknami.

Dzisiaj zresztą podobnie z dodatkiem silnego wiatru. Czekam słoneczka, bo smutno bez niego.

Tobie życzę dobrego tygodnia.

Soniu lubisz kolor biały w ogrodzie, to i na Boże Narodzenie śnieg miałaś do kompletu 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Udały Ci się białe święta
Takich miejsc chyba nie było w Polsce zbyt dużo. U mnie były jak zwykle obfite opady deszczu, temperatura iście wiosenna (10*) i silny wiatr. Dzisiaj mieliśmy za to prawdziwy marzec- deszcz, śnieg grad i przez chwilę nawet słońce.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Zazdroszczę Ci śniegu! Ja bym tez chciała! Chociaż trochę! Wtedy fajnie się ptaszyska foci!, bo jaśniej się robi 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Sonio u mnie też zima zawitała
Trawy ze śniegiem pięknie się komponują
Pozdrawiam,
Seba

Trawy ze śniegiem pięknie się komponują

Pozdrawiam,
Seba

- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Soniu, gratuluję śniegu, to taka rzadkość ostatnio
Moja Mama najbardziej lubi właśnie takie zdjęcia "jak było-jak jest", to najlepsza motywacja do pracy, bo jak człowiek siedzi i patrzy tylko, to ma wrażenie, że to wszystko stoi i się wcale nie zmienia, nie rośnie i żeby wreszcie wyglądało "normalnie" będzie trzeba czekać dziesięć lat. Jak się patrzy na takie zdjęcia jak u Ciebie, to od razu człowiekowi lepiej
tylko sześć lat trzeba, nie dziesięć 

Moja Mama najbardziej lubi właśnie takie zdjęcia "jak było-jak jest", to najlepsza motywacja do pracy, bo jak człowiek siedzi i patrzy tylko, to ma wrażenie, że to wszystko stoi i się wcale nie zmienia, nie rośnie i żeby wreszcie wyglądało "normalnie" będzie trzeba czekać dziesięć lat. Jak się patrzy na takie zdjęcia jak u Ciebie, to od razu człowiekowi lepiej

Sonio jestem zaskoczony tak szybkim powstaniem ogrodu
Masz rękę do roślin, widać to po nich
Zazdroszczę śniegu, ja ma teraz iście tropikalne temperatury
Pozdrawiam,
Piotr

Masz rękę do roślin, widać to po nich

Zazdroszczę śniegu, ja ma teraz iście tropikalne temperatury

Pozdrawiam,
Piotr
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Soniu
świetna matamorfoza, powiedz ile lat dzieli fotki z poprzedniej strony. I drugie pytanko co to za drzewa masz przy ogrodzeniu?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marlenko u mnie nadal biało i trochę przymrozku, więc pewnie śnieg trochę poleży. Jako kierowca, niekoniecznie go lubię. Wczoraj jechałam po godzinie 22, trochę ślisko.
Lucynko święta były białe i sylwester też taki będzie. Masz rację, że śnieg rozjaśnia szarości i jakoś weselej. Wiatr niestety dał się we znaki, nawet słonecznik wywiewało z karmnika, koty pewnie czatowały na ptaki zbierające ziarno z gleby.
Dominiko białe kwiaty jednak wolę.
Choć ze śniegiem jakoś świat bardziej optymistyczny.
Iwonko lepiej żeby ekstremalne zjawiska pogodowe cię omijały.
Trochę śniegu na ferie dla dzieci, a potem niech już będzie wiosna.
Miłko twoje zdjęcia ptaków w ptaszkowym wątku podziwiam.
Wspaniale ci ptaki pozują.
Ja mam karmnik ponad 20 m od okna i aparat słaby, ale i tak fotografuję.
Seba podglądałam twoje zdjęcia okolicy, piękne ujęcia zimowego krajobrazu.
Nadal u mnie biało, ogród z okna zdecydowanie lepiej wygląda przysypany śniegiem. 
Malvy mam chandry ogrodowe średnio trzy razy w roku.
Takie zdjęcia uświadamiają mi, że jednak coś w ogrodzie zostało zrobione.
Piotrze miło cię powitać.
Mogłabym się do ciebie przeprowadzić, kocham ciepło.
Ogrodem się bawię pięć lat. Czasem udaje się fragmentami stworzyć rabaty, które mi się podobają. Porażek też sporo było, ale wszyscy, którzy sami komponują rabaty, przez to przechodzą. Mogłabym zamówić projekt ogrodu, zrobić według niego wszystko, ale to nie dla mnie.
Mnie najbardziej kręcą eksperymenty i przesadzanie. 
Basiu zdjęcie pustego ogrodu jest ze stycznia 2012 roku. W kwietniu zaczęłam sadzić pierwsze drzewa i krzewy. Drzewa z żółtymi liśćmi to klony Odessanum. Ładnie wyglądają tylko wiosną i wczesnym latem. Jak jest susza, to już w sierpniu zaczynają zrzucać liście. Dziś już bym ich nie posadziła, choć wyjątkowo szybko zbudowały koronę. Tak wyglądały po posadzeniu.

Trochę wiosennego koloru.

Lucynko święta były białe i sylwester też taki będzie. Masz rację, że śnieg rozjaśnia szarości i jakoś weselej. Wiatr niestety dał się we znaki, nawet słonecznik wywiewało z karmnika, koty pewnie czatowały na ptaki zbierające ziarno z gleby.

Dominiko białe kwiaty jednak wolę.

Iwonko lepiej żeby ekstremalne zjawiska pogodowe cię omijały.

Miłko twoje zdjęcia ptaków w ptaszkowym wątku podziwiam.

Seba podglądałam twoje zdjęcia okolicy, piękne ujęcia zimowego krajobrazu.

Malvy mam chandry ogrodowe średnio trzy razy w roku.

Piotrze miło cię powitać.

Basiu zdjęcie pustego ogrodu jest ze stycznia 2012 roku. W kwietniu zaczęłam sadzić pierwsze drzewa i krzewy. Drzewa z żółtymi liśćmi to klony Odessanum. Ładnie wyglądają tylko wiosną i wczesnym latem. Jak jest susza, to już w sierpniu zaczynają zrzucać liście. Dziś już bym ich nie posadziła, choć wyjątkowo szybko zbudowały koronę. Tak wyglądały po posadzeniu.

Trochę wiosennego koloru.

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Sonio już wiem czego brakuje w moim ogrodzie - sasanek
To takie piękne kwiaty a rzadko spotykane
Dlaczego są tak mało popularne ? Nie wiem
Dobrze, że jest u nas śnieg. Przynajmniej rośliny są bezpieczne
Pozdrawiam,
Seba

To takie piękne kwiaty a rzadko spotykane

Dobrze, że jest u nas śnieg. Przynajmniej rośliny są bezpieczne

Pozdrawiam,
Seba