Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu wszystkiego dobrego na Święta ;:196
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

-najpierw trzeba wybrać miejsce, a potem kupować rośliny, a nie odwrotnie -
a gdzie tam, większość tak robi i ja też!

Dziękuję za życzenia i wzajemnie!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. Zdrowych i spokojnych Świąt życzę Tobie i całej Twojej familii a zwłaszcza małemu Karolowi. Niech zdrowo rośnie ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W nocy zaczęło padać i mamy białe święta. :tan Dzieci szaleją na sankach i bałwany zagościły w wielu ogrodach.

Obrazek

Obrazek

Anitko na pewno kiedyś będziesz mieć własny kawałek ziemi i urządzisz go jak zechcesz. Życzę ci tego z całego serca. ;:168 Sama czasem zaglądam do początków. Od razu czuję się lepiej. :)

Obrazek

Obrazek

Ewelinko dziękuję za życzenia. ;:196 Karolem się nacieszyłam, w święta druga babcia gości go u siebie. Myślę, że już wiosną będzie możliwe rozpoznanie świerka.

Lucynko dziękuję. ;:196 Święta spokojnie spędzamy, nie mamy gości, tylko jeden syn z synową. Jednak zima nas zaskoczyła i mamy biało. ;:215

Izo pewnie jak każdy przejdziesz etap fascynacji przeróżnymi roślinami. ;:173 Po jakimś czasie ograniczysz zachciewajki, ale to trudny proces i nigdy nie zakończy się definitywnie. ;:306

Miłko irysy malutkie, ale jako pierwsze kwitną, to czekamy na nie z utęsknieniem. Sfotografowanie ich to dla mnie zawsze trudne wyzwanie. Dlatego jakoś mało zdjęć mam, bo najlepiej robić je na leżąco, a mokro i zimno wtedy. :roll:

selli7 miło cię powitać. :wit Przykro, że serby ci zachorowały. ;:174 Niestety nie mamy wpływu na to co natura nam funduje. Posadziłam świerki ze względu na szybki wzrost. Dom stanął blisko drogi na pustej działce. Szukałam możliwości osłonięcia się od drogi i ograniczenia wiatrów. Racjonalne zakupy do ogrodu są raczej niemożliwe. ;:131 Przechodziłam fascynacje różnymi roślinami, wiele z nich nie przeżyło na moim wygwizdowie. Sporo też nie spełniło oczekiwań, najczęściej oddawałam innym pasjonatom ogrodnictwa. Nadal kupuję czasem oczami. ;:108 Jednak siły już nie pozwalają na ciągłe eksperymenty, więc ograniczam gatunki, żeby ciągle nie reorganizować rabat.

Kasiu dziękuję. ;:196 Święta spokojne, nie przepadam za siedzeniem przy stole. Dziś tylko jedna dwugodzinna wizyta u rodziny, a jutro już w domu.

Beatko dziękuję. ;:196 Rady profesjonalistów są na pewno ważne, ale ogród stale musi żyć i cieszyć właściciela. Pojawiają się nowe odmiany, ciekawe rośliny i jakoś zawsze znajdujemy na nie miejsce. ;:173

Iwonko dziękuję. ;:196

Miłego świętowania jutro. ;:4
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Tego śniegu to naprawdę szczerze Ci zazdroszczę. U mnie mokro i ponuro, białych świąt nie pamiętam, chyba ze wielkanocne ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, białego Bożego Narodzenia szczerze gratuluję, ;:63 ;:63 ale i zazdroszczę. ;:128
U mnie przez całe święta było chmurzasto i mokro. ;:222
Ciemno w domu i za oknami. ;:145
Dzisiaj zresztą podobnie z dodatkiem silnego wiatru. Czekam słoneczka, bo smutno bez niego. ;:174
Tobie życzę dobrego tygodnia. ;:196
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Soniu lubisz kolor biały w ogrodzie, to i na Boże Narodzenie śnieg miałaś do kompletu :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Udały Ci się białe święta ;:138 Takich miejsc chyba nie było w Polsce zbyt dużo. U mnie były jak zwykle obfite opady deszczu, temperatura iście wiosenna (10*) i silny wiatr. Dzisiaj mieliśmy za to prawdziwy marzec- deszcz, śnieg grad i przez chwilę nawet słońce.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zazdroszczę Ci śniegu! Ja bym tez chciała! Chociaż trochę! Wtedy fajnie się ptaszyska foci!, bo jaśniej się robi ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Sonio u mnie też zima zawitała :) ;:138
Trawy ze śniegiem pięknie się komponują ;:333

Pozdrawiam,
Seba :wit
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Soniu, gratuluję śniegu, to taka rzadkość ostatnio :D
Moja Mama najbardziej lubi właśnie takie zdjęcia "jak było-jak jest", to najlepsza motywacja do pracy, bo jak człowiek siedzi i patrzy tylko, to ma wrażenie, że to wszystko stoi i się wcale nie zmienia, nie rośnie i żeby wreszcie wyglądało "normalnie" będzie trzeba czekać dziesięć lat. Jak się patrzy na takie zdjęcia jak u Ciebie, to od razu człowiekowi lepiej ;:108 tylko sześć lat trzeba, nie dziesięć ;:306
szakal007

Post »

Sonio jestem zaskoczony tak szybkim powstaniem ogrodu :D
Masz rękę do roślin, widać to po nich :)
Zazdroszczę śniegu, ja ma teraz iście tropikalne temperatury ;:145

Pozdrawiam,
Piotr
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:D
Soniu
świetna matamorfoza, powiedz ile lat dzieli fotki z poprzedniej strony. I drugie pytanko co to za drzewa masz przy ogrodzeniu?
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko u mnie nadal biało i trochę przymrozku, więc pewnie śnieg trochę poleży. Jako kierowca, niekoniecznie go lubię. Wczoraj jechałam po godzinie 22, trochę ślisko. ;:108

Lucynko święta były białe i sylwester też taki będzie. Masz rację, że śnieg rozjaśnia szarości i jakoś weselej. Wiatr niestety dał się we znaki, nawet słonecznik wywiewało z karmnika, koty pewnie czatowały na ptaki zbierające ziarno z gleby. :evil:

Dominiko białe kwiaty jednak wolę. :) Choć ze śniegiem jakoś świat bardziej optymistyczny. ;:131

Iwonko lepiej żeby ekstremalne zjawiska pogodowe cię omijały. ;:108 Trochę śniegu na ferie dla dzieci, a potem niech już będzie wiosna. ;:65

Miłko twoje zdjęcia ptaków w ptaszkowym wątku podziwiam. ;:180 Wspaniale ci ptaki pozują. ;:215 Ja mam karmnik ponad 20 m od okna i aparat słaby, ale i tak fotografuję. ;:173

Seba podglądałam twoje zdjęcia okolicy, piękne ujęcia zimowego krajobrazu. ;:138 Nadal u mnie biało, ogród z okna zdecydowanie lepiej wygląda przysypany śniegiem. ;:108

Malvy mam chandry ogrodowe średnio trzy razy w roku. ;:306 Takie zdjęcia uświadamiają mi, że jednak coś w ogrodzie zostało zrobione.

Piotrze miło cię powitać. :wit Mogłabym się do ciebie przeprowadzić, kocham ciepło. :D Ogrodem się bawię pięć lat. Czasem udaje się fragmentami stworzyć rabaty, które mi się podobają. Porażek też sporo było, ale wszyscy, którzy sami komponują rabaty, przez to przechodzą. Mogłabym zamówić projekt ogrodu, zrobić według niego wszystko, ale to nie dla mnie. ;:185 Mnie najbardziej kręcą eksperymenty i przesadzanie. :;230

Basiu zdjęcie pustego ogrodu jest ze stycznia 2012 roku. W kwietniu zaczęłam sadzić pierwsze drzewa i krzewy. Drzewa z żółtymi liśćmi to klony Odessanum. Ładnie wyglądają tylko wiosną i wczesnym latem. Jak jest susza, to już w sierpniu zaczynają zrzucać liście. Dziś już bym ich nie posadziła, choć wyjątkowo szybko zbudowały koronę. Tak wyglądały po posadzeniu.

Obrazek

Trochę wiosennego koloru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Sonio już wiem czego brakuje w moim ogrodzie - sasanek ;:108
To takie piękne kwiaty a rzadko spotykane :) Dlaczego są tak mało popularne ? Nie wiem ;:185
Dobrze, że jest u nas śnieg. Przynajmniej rośliny są bezpieczne :wink:

Pozdrawiam,
Seba :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”