Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Ewelinko, bardzo mi się podobają te powojniki ;:108 I jeszcze kolor, taki intensywnie niebieski, super to wygląda.

Minimalnie, ale jednak odrobinkę śniegu masz, a to już coś :) U mnie nie ma nic, obecnie ani płatka, tylko temp spadła do zera :roll:

Muszę pooglądać pierwszą część Twojego wątku, bo podpatruję, szukam pomyslów na swój ogród :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj miałam piękny dzień z cudownym słoneczkiem ;:3 , aż chciało się wszystko . Dzisiaj zapowiada się równie ładny . Jedyny minus tego jest taki, że pokrywa śnieżna znika w oczach . Śniegu to na święta nie będzie na pewno ;:222 . Mam dla Was na dzień dobry mój dzisiejszy wschód słońca.

Obrazek

Obrazek

Natalko powojniki włoskie uchodzą za łatwe w uprawie i są polecane początkującym . Dlatego też sama od nich zaczęłam ;:173 . Mają mniejsze kwiaty niż wielkokwiatowe ale nadrabiają ich ilością. Skoro masz nasionka to warto spróbować, powodzenia ;:196 .

Lucynko no właśnie zimy już właściwie nie ma . Bardzo szkoda bo liczyłam na chociaż trochę białe święta. Dziękuję za pochwały i pozdrawiam ;:196 .

Marysiu ten powojnik dostał wiosną obornika granulowanego a w sezonie zasiliłam go kilka razy nawozem dla kwitnących . Masz trochę więcej śniegu, widziałam . Dobre i to bo u mnie już prawie nic nie ma :( . Dziękuję i Tobie również życzę spokojnych dni przedświątecznych ;:168 .

Jolu witaj :wit . U mnie uwiąd złapał tylko doniczkowy Carnaby. Na resztę nie narzekam i czekam aż podrosną ;:65 . Niestety nie możemy mieć wszystkiego :( . Szkoda, że u Ciebie powojniki nie chcą rosnąc bo to na prawdę wdzięczne pnącza. Masz za to masę innych cudownych roślin. Pozdrawiam :wit .

Agnieszko fajnie, że podobają Ci się moje własnoręcznie wykonane dekoracje . To miłe ;:196 . Powojniki zajmują mało miejsca na ziemi i tylko w górę idą więc na pewno jeszcze wciśniesz ;:306 .Chciałam sprostować, ten powojnik wyżej to Polish Spirit, Paul Farges jest biały.

Olu ja też nie wiem jak to będzie z zimowaniem bo sporo posadziłam w tym roku. Wiosną się okaże ;:108 . Mają zrobione kopczyki i śpią więc mam nadzieję, że strat nie będzie. Dzięki za pochwały ;:196 .

Małgosiu dziękuję ;:196 . Ta kolorystyka jakoś sama mi się narzuca , sama nie wiem czemu. Biel i srebro też lubię ale u mnie w domu jakoś mi nie pasuje. Powojników mi się nazbierało, to prawda. Jak je policzyłam to sama się zdziwiłam bo myślałam, że nie dobiłam nawet do 20 . Oby tylko chciały rosnąc i kwitnąć .

Dominiko dzisiaj śniegu nie ma już prawie wcale :( . Zapraszam do przejrzenia mojej wcześniejszej części chociaż zaznaczam, że swój ogródek tworzę bardzo spontanicznie bez jakiegoś wielkiego planu . Mam sporo miejsc z których w ogóle nie jestem zadowolona i wciąż eksperymentuję. Mimo to, może coś wpadnie Ci w oko ;:108 . Pozdrawiam .

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko "Viola" szczególnie urokliwa, ;:oj mój kolor. :) Po prostu masz rękę do powojników, niektórym nie udaje się dochować ładnych kwiatów. ;:131 Gdybym miała taką venę do robienia ozdób. :roll: Wianki znakomite, prawdziwie świąteczna kolorystyka. ;:138 Słońce już nam resztki śniegu sprzątnęło. Będą jesienne, szare święta. ;:174
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, trochę mało mam czasu dla FO, wpadłam więc na chwilę, byś wiedziała, że o Tobie pamiętam. ;:167
Po świętach odrobię wszystkie zaległości. ;:108
Niech Ci się spełnią wszelkie świąteczne oczekiwania i niechaj zdrowie dopisuje zarówno Tobie i całej rodzince. ;:97 ;:97 ;:97
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewelinko jestem zachwycona Twoimi powojnikami. To takie piękne rośliny. U mnie rosną bardzo kiepsko. To zapewne przez moją słabą glebę. Będę podziwiała ich kwiaty w Twoim wątku :D
Kochana - dla całej Twojej rodziny - najlepsze życzenia z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia ;:227
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj z braku czasu tylko odpowiedzi i uciekam ;:108 .

Soniu u mnie właściwie śniegu już nie ma ;:222 . Powojnikom być może pasuje moja ziemia chociaż nie wszystkie są takie ładne. Teraz czekam aż tegoroczne podrosną i zobaczymy co pokażą ;:65 . Viola bardzo ładna ,masz rację ;:333 . Pozdrawiam ;:196 .

Lucynko rozumiem, że teraz mało kto ma czas na forum ;:168 . Ja też dzisiaj w biegu mimo, że wyjeżdżamy. Co by to było gdybym święta robiła u siebie ;:oj . Ja będę organizowała u siebie święta w kwietniu . Wtedy to będę miała zamieszania i robotę ;:173 . Dziękuję za życzenia i Tobie także życzę pogodnych, zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia ;:196 ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Marysiu dziękuję za pochwały moich powojników . To jeszcze młode rośliny ale wyglądają zachęcająco ;:108 . Oby tak dalej rosły i kwitły ;:333 . Dziękuję za życzenia i Tobie także życzę zdrowych, spokojnych i magicznych Świąt ;:196 .

Kochani chciałabym życzyć Wam Wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt, spędzonych przy rodzinnym stole w miłej atmosferze oraz wszystkiego co najlepsze ;:196 ;:168 .
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Viola piękna ;:167 Muszę się z nią blizej zaprzyjaźnić :D A Niobe też mam, ale nie pamiętam, żeby taki piękny kolor miał.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Cudnie! U Ciebie nie tyle świąteczne szaleństwo, co powojnikowe! ;:180 ;:180 ;:180
Ależ im dobrze u Ciebie ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak zwykle święta zleciały bardzo szybko ;:222 . Wróciliśmy wczoraj w nocy i dzisiaj leniuchujemy ;:224 . Pogoda była beznadziejna a dzisiaj w dodatku wieje silny wiatr ;:222 . No nic, na to akurat wpływu za bardzo nie mamy i musimy to jakoś przetrwać. Przed nami Sylwester i Nowy Rok a potem już tylko styczeń, w lutym zaczniemy wysiewy i tak dotrwamy do wiosny ;:138 . Oby przyszła jak najszybciej ;:108 .

Kasiu w takim razie przyjrzyj się bliżej swojej Niobe w przyszłym roku ;:224 . Viola niby taka niepozorna mi się wydawała ale ma wspaniały kolorek ;:333 .

Beatko powojniki lubię i bardzo bym chciała gdyby mnie też lubiły ;:173 . Póki co niektóre rosną bardzo fajnie i zobaczymy co pokaże reszta ;:108 . Pozdrawiam :wit .

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Też jestem ciekawa kiedy zawita do nas wiosna. Bo patrząc na pąki na krzewach ozdobnych to tuż tuż. A z kolei szafirki i krokusy nie wychylają u mnie jeszcze ani kawałeczka noska. A w ubiegłym roku już miałam o tej porze je na widoku.
Miłego leniuchowania. ;:172
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, oj tam wysiewy w lutym.. Trzeba się za kobęę zabrać, a kobyłę wysiewam już w styczniu :heja Tylko nasiona muszę jeszcze kupić. Ostatnio były już w OBI, ale było mi tak głupio zaraz przed świętami paczuszki z nasionami do domu znosić ;:306 Teraz pasuje się wybrać.. może nowe ciemierniki będą ;:224 Chwila moment, a czas zleci i znowu przyjdzie wiosna.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Ewelinko, poświątecznie.
Ja też już zaczynam odpoczywać, a wiadomo: najlepiej to robić na naszym Forum. ;:63
Sabinka ma rację. ;:108 Niektóre roślinki wysiewa się już w styczniu. ;:303
Ja np. na początku stycznia sieję heliotrop, by wcześniej zakwitł i wabił motyle tudzież inne owady. ;:333
Po Nowym Roku zacznę snucie planów ogrodowych, przegląd nasion celem dokonania wyboru roślin na nadchodzący sezon, a zaraz potem sianie i doglądanie. :tan :tan Oczywiście w zgodzie z biokalendarzem.
Dobrego tygodnia, Ewelinko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ta pogoda jest znowu taka nie wiadomo jaka, że przyroda może się pogubić ;:222 . Mam nadzieję, że w marcu będziemy mogli już pracować w ogrodach ;:224 . Dzięki i Tobie także udanego odpoczynku bo po świętach się należy ;:196 .

Sabinko ja tam w styczniu nie chcę nic siać :oops: . Obawiam się, że to jednak za szybko :roll: . Spędzę ten miesiąc na planach ogrodowych i wertując strony z ofertami przedsezonowymi ;:306 . Róże mnie okropnie kuszą ;:224 . Nawet mam swoje typy a że będę poszerzała jedną rabatkę to i miejsce się znajdzie ;:224 . Zobaczymy co z tego wyjdzie ;:108 .

Lucynko ja cierpliwie poczekam do lutego z wysiewami ;:65 . Mam już część nasion a po Nowym Roku będę intensywnie planowała co chcę przerobić w ogródku itd ;:224 . Plany jak zwykle mam ambitne a co z tego wyjdzie to zobaczymy ;:306 . Dziękuję i wzajemnie udanego tygodnia :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko! tak się cieszę, że wciągnęło Cie fotografowanie ;:168 Wschód śliczny, szkoda że słoneczko jest reglamentowane i tak go niewiele :wink: Święta minęły i jeszcze tylko pożegnamy stary rok i wchodzimy w nowy sezon!
Powojnikom muszę poświęcić więcej czasu i uwagi i wiesz chyba muszę zrobić spis co, czemu i w jakim miesiącu mam zrobić :D
Trzymajcie się cieplutko, bo wiatr paskudny ;:196
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ewelinko, teraz dopiero widać ile zostało trawnika u Ciebie na działce ;:oj
Ale poszerzyłaś rabaty!!! Fajnie to wszystko wygląda, zwłaszcza takie perspektywiczne ujęcie z góry..SUPER rozmieszczenie.
Piękną masz kolekcję powojników! Gdzie Ty to wszystko upchnęłaś?!
Idziesz jak burza ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”