Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

gloff Mariusz dzięki! ;:180 To takie pierwszowiosenne klejnociki za którymi rozglądamy się jak tylko śnieg stopnieje...
Alu ja szykuję się na jutro może wreszcie nic nie stanie mi na przeszkodzie...Bałagan po zimowy i ja mam ale powoli zmierzymy się z nim! ;:108
lemonka Izko miejmy nadzieję , że już aura nam nie przeszkodzi w ogrodowych wiosennych zmaganiach ;:108
Mondfa Moniko bardzo dziękuję za taką wnikliwą ocenę tego zdjęcia ;:196 ;:63 Od razu wiadomo, że Ty potrafisz patrzeć i widzieć...Szacun wielki! ;:215
Lucynko byłam wczoraj można powiedzieć przelotem..Wprawdzie było słonecznie ale wietrznie i mokro, mogłabym więcej szkody sobie zrobić niż pożytku :roll: ...Aparat zabrałam ze sobą i kilkanaście pstryknięć wykonałam i powrót.. Może jutro coś uda mi się podziałać choć eM sceptycznie podchodzi do tematu :? ...Za pochwały serdecznie dziękuję! ;:196

no to jeszcze dorzucę kilka obrazków choć za bogato to u mnie jeszcze wczoraj nie było..

Obrazek
wawrzynek
Obrazek
zimozielone przetrwały
Obrazek
kalinowe pąki
Obrazek
leszczyna
Obrazek

Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ładna wiosna ;:63 masz już coś niecoś do pokazywania, podczas ostatniego spaceru znalazłam tylko... trawę :;230 Nawet chwastów specjalnie nie widać ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, cudna wiosna u Ciebie. Tak długo wyczekiwana daje radość i nadzieję na rychłe ciepło :D
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Mech w kulkach na ogródki rośnie?Posadzony przez ciebie?Mam paprocie i z lasu :oops: mchu kulkę przywiozłem,wsadziłem po między paprociami ale się nie przyjął :(
Zdjęcia jak zawsze rewelacja :wink:
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Jedni przywożą, a inni zwalczają ten mech :) mi go nie brakuje, zaczął zajmować wielką powierzchnię trawnika od strony lasu (przynajmniej nie trzeba tam kosić :tan ), ale niech sobie rośnie, za daleko nie pójdzie, bo za duże słońce dalej.
Dziękuję za miłe słowa ;:168
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko będąc dzisiaj na działce zrobiłam sąsiedzki rekonesans i wszędzie pustki,żadnych nowalijek poza przebiśniegami nie widać...U nas długo leżał śnieg więc rośliny były w uśpieniu. Trzeba uzbroić się w cierpliwość!
Aga dzisiaj było słonecznie ale bardzo wietrznie , wiosna jeszcze się czai... ;:131
Mariusz ten mech rzeczywiście przeze mnie posadzony i nieźle się ma od kilku lat...Zabrałam mu troszkę ziemi w której żył w lesie i daje radę! Uwielbiam go! :) Musisz spróbować jeszcze raz!
Za uznanie dla moich zdjęć serdecznie dziękuję! ;:180
Moniczko , czy to ten mech kulisty, masz na myśli??? Bo on taki popularny znowu nie jest ...

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Ten mech , Maryniu, pewnie się zazieleni?
Fajnie się wkomponował między inne rośliny :D
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Ja w lesie mieszkam, więc z mchami opatrzona na codzień :) ale to prawda, ten znacznie mniej powszechny :) my mówimy na niego "poduszeczki" :wit
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maryniu, ja też lubię takie poduszeczki i zwoziłam z lasu na domek dla skrzata, u nas też długo śnieg leżał, ale ostatnie dni takie ciepłe, że wiosna wielkimi krokami wkroczyła do nas :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu podziel się doświadczeniem z hodowli mchu. ;:180 Szukam do stroika świątecznego, a szarawy z kwiaciarni mnie nie zadowala. ;:131 U mnie chyba cieplej, bo sporo cebulowych nosów widać, choć kolorów nie ma jeszcze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga mech towarzyszy paprociom w cienistym zakątku i dobrze się czuje...W ub.sezonie dziki lub sarny nieco go zrujnowały i część wyschła...
Mech jest teraz odkryty bo drzewa bezlistne więc ostre słońce go przypaliło nieco ale w cieniu ściemnieje.
Moniczko i u nas nie w każdym lesie można go spotkać ...
iwona0042 dziękuję za odwiedziny, wiosenka powolutku i do mnie zdąża! ;:333
Soniu ja go nie hoduję..przywiozłam sobie z lasu,posadziłam i cieszę się nim! :) Żadnych zabiegów pielęgnacyjnych nie wymaga! Ale go nie przybywa
U mnie na terenie odkrytym chłodniej zapewne ale powolutku i ja się doczekam choć cebul nie posadziłam nowych bo jak wiesz dziki w ub.roku mi większość zeżarły..
No ale reklamę dostał mój mech poduszkowy! :) Już widziałam ,że niektórzy hodują zwykły mech na kamieniach kulistych i też dobrze wygląda.. ;:131 jak ktoś lubi!

Wczoraj tak wiało, że nie można było zrobić nieporuszonego zdjęcia... :?

Moje foto na niedzielę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia wiosny ;:167 Twoje omszone kamienie są urzekające, wspaniale wyglądają w otoczeniu paproci ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu kochana, nie narzekaj na panią wiosnę. ;:185
Wszak ona i do Ciebie zawitała i rozwinęła pąki kwiatkom. ;:333
Wkrótce zobaczysz też noski tulipanów ;:108 i inne radosne wiosenne objawienia. :tan
Życzę Ci więc fantastycznej pogody, ;:3 ;:3 by te noski z ziemi się wykaraskały. ;:138
Dobrego tygodnia, Maryniu. ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Maryniu, jakie cudne te czerwone pazurki ;:167 ;:167 ;:167 I ranniki też cudne :heja Chyba muszę sobie takie kupić, mimo że na działce w porze ich kwitnienia jestem sporadycznie. Ale one takie śliczne, że aż mi serce mięknie ;:65 Je się kupuje na wiosnę czy na jesieni? Chyba na jesieni.....Kiedy mam ich szukać?
Zdjecia jak zwykle rewelacja, masz czułe oko ;:63
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Zawsze lubiłam mech. Ten kulisty jest piękny :) U siebie spróbuję mieś omszone kamienie, może się uda. Takiego kulistego chyba nie widziałam w lasach nigdy.
Wiosna już u Ciebie widoczna bardzo. Bardziej niż u mnie ;:108 U mnie tę wiosnę od wielu dni bardziej czuć w powietrzu i słychać. Uwielbiam ten początek, tę zmianę ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”