Dzień dobry
Własny wątek, a zaległości
spróbuję pokazać wam swój majowy ogród, który wygląda jakby to już lato było
Lucynko obie wnuczki wycałowane i przy okazji chłopcy też

coś mi się zdaje ze na następne lato tez tak będziesz miała ,no może nie od razu 4, ale kto wie taki dzieciaczek na kocyku
Tereniu ja mam ich kilka razy w tygodniu

chłopcy 7 i 9 lat oraz dziewczynki jedna rok a malutka ma 3 tygodnie.Chłpcy mają pomału swój świat i własne pomysły tylko pilnować trzeba by za bardzo nie broili, Natomiast Bianeczka to też żywe srebro, jeszcze nie chodzi ale dogonić trudno raczkuje i wspina sie gdzie może przy okazji ściągając na siebie wszystko czego dosięgnie, otwiera każdą niezabezpieczoną szufladę i półkę
ustawia chłopców według swoich potrzeb a jak jej nie słuchają to ząbkami sobie pomaga

. Urwis jakich mało chłopcy byli o wiele spokojniejsi

co wyrośnie z Natalki na razie nie wiadomo bo teraz je i spi

Bardzo się cieszę gdy przychodzą , ale też ciesze się gdy wychodzą zostawiając przemeblowane mieszkanie , przeważnie potem jeszcze ze dwie godziny wkładam wszystko na swoje miejsce;:183
Borówka faktycznie obsypana owocami tylko nie wiem czy owoce dojrzeją bo susza, a dodatkowo gałązki mają owoce a listków niewiele
Podlewam codziennie ale...

Jemy za to już jagody kamczackie i pierwsze truskawki i poziomki
Mariuszu swoje rozsady posiałam juz w połowie lutego , więc w kwietniu były gotowe do posadzenia. Jak tylko zrobiliśmy tunel wszystko powędrowało z domku do niego.Na szczęście pogoda dopisała i wszystko pięknie przetrwało

Nawet rodzynek brazylijski z nasionek otrzymanych od Marysi(Maski) zdążył zawiązać pierwsze owoce tylko teraz poczekać aż dojrzeją

Deszcz mam tylko z węża do podlewania i praktycznie upały wiec wszystko rośnie jak szalone nawet ogórki mam juz spore czym jestem mile zaskoczona bo rosną w gruncie , a okrywane były może ze trzy razy w zimnych ogrodników ,niepotrzebnie bo były ciepłe noce

Jedynym minusem to tylko to ze kwiaty szybko przekwitają.
Dzień nieobecności na działce i prawie przegapiłabym kwiaty piwonii

Zresztą działka podczas każdego pobytu wygląda inaczej.