Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Witaj Julciu ;:196 .Warzywniak wzorcowy,bez chwaściorów. U mnie róże rosną pięknie,ale pomarzły skalniakowe maleństwa,skalnica,taki niziutkie poduchy,chyba floksy,no i tulipanów miałam parę sztuk tylko.Pozdrawiam ;:196
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julcia zgubiłam Cię więc aby być w temacie muszę cofnąć się do tyłu jeżeli nie dam rady to będę leciała razem z bieżącym wątkiem.
Wszystko wiem o powiększeniu się rodziny....gratuluję, też bym chciała ale jakoś mi nie pisane.

Pozdrawiam Krysia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Juleczko, mimo że masz znacznie mniej czasu dla działeczki niż np. ja, to muszę powiedzieć, że masz ją wyjątkowo zadbaną i bogatą również w warzywka. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam i buziaki ślę. ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Dziś nareszcie pada więc wydawało mi się ze będę miała więcej czasu na forum :;230 oczywiście wiadomo przyszły wnuki chłopcy uciekli do swoich spraw i świata fantazji :lol: ale wnuczki zostały z nami
Obrazek
Marysiu dziękuję wszystko dotarło w dobrej formie i zaraz poszło na swoje miejsca posadzone i podlane ;:168
Obrazek
Muszę się pochwalić , kwitną mi już rodzynki brazylijskie z Twoich nasionek nie tylko w tunelu ale również w gruncie.
Nie mogę się doczekać by poznać nowe smaki.Zresztą w tym sezonie będę miała też inne nowości bo wsadziłam melony, arbuzy i dynię ;:219 teraz z miejscem na warzywa naprawdę krucho.
Kasiu u mnie tez wiele wymarzło najbardziej mi zal kosmosu czekoladowego, białej jeżówki i pustynnika
mam za to trochę miejsca na nowości , a może nawet na coś ciekawszego i bardziej tolerującego moje piachy.
Cebulowe rzeczywiście mizerne w tym roku wiele nie wytworzyło kwiatów a jeśli nawet to małe i uszkodzone, na dodatek szybko przekwitły w czasie upałów.
Krysiu wątek dogonisz szybciutko tym bardziej ze jestem bardzo niezorganizowana i czasu na komputer mam jakoś coraz mniej.
Z tym powiększaniem rodziny jakoś u mnie tak seriami idzie ,nie ma, nie ma a potem tego i Tobie życzę ;:172
Lucynko dziękuję ;:168 staram się jak tylko mogę by wnuki pojadły coś zdrowego i bez chemii, czasem jest tego malutko a czasem się udaje i jest więcej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Pięknie u Ciebie na działeczce, ;:333 Julio, a jeszcze piękniej w domku na kanapie!!! ;:138 ;:138 ;:138
Ach, jak mi się marzy taki słodki obrazek! ;:167
Wycałuj te Wasze 'ROBACZKI' kochane, słodziutkie, śliczniutkie.... ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Juleczko ,Twoja działeczka mimo ciągłej gonitwy nad wyraz zadbana ;:63 ;:63 ;:63 ,wiem co to znaczy bo ja też cierpie na ciagły brak czasu ,dzisaij odjechały dzieci i wnuczęta ,młodszy ma dopiero 4 miesiące ale Hania w marcu skończyła dwa latka ale broi jak by miała 10 lat i do wszystkiego mnie ciągnie ,wszędzie muszę z nia iść i to jest fajne choć nieraz czuje zmęczenie.Borówka ślicznie kwitnie ,będzie co pojeść ,oj będzie,ogólnie zanosi się na urodzaj owoców.Pozdrawisam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No proszę jakie piękne dziewczyny z dziadkami :) Ogród szaleje i kwitnie w oczach :) a szklarnia widzę pełną parą działa i zapełniona :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Własny wątek, a zaległości :oops:
spróbuję pokazać wam swój majowy ogród, który wygląda jakby to już lato było ;:202
Obrazek
Lucynko obie wnuczki wycałowane i przy okazji chłopcy też :) coś mi się zdaje ze na następne lato tez tak będziesz miała ,no może nie od razu 4, ale kto wie taki dzieciaczek na kocyku ;:168
Tereniu ja mam ich kilka razy w tygodniu ;:219 chłopcy 7 i 9 lat oraz dziewczynki jedna rok a malutka ma 3 tygodnie.Chłpcy mają pomału swój świat i własne pomysły tylko pilnować trzeba by za bardzo nie broili, Natomiast Bianeczka to też żywe srebro, jeszcze nie chodzi ale dogonić trudno raczkuje i wspina sie gdzie może przy okazji ściągając na siebie wszystko czego dosięgnie, otwiera każdą niezabezpieczoną szufladę i półkę
ustawia chłopców według swoich potrzeb a jak jej nie słuchają to ząbkami sobie pomaga :;230 . Urwis jakich mało chłopcy byli o wiele spokojniejsi ;:oj co wyrośnie z Natalki na razie nie wiadomo bo teraz je i spi ;:167 Bardzo się cieszę gdy przychodzą , ale też ciesze się gdy wychodzą zostawiając przemeblowane mieszkanie , przeważnie potem jeszcze ze dwie godziny wkładam wszystko na swoje miejsce;:183
Borówka faktycznie obsypana owocami tylko nie wiem czy owoce dojrzeją bo susza, a dodatkowo gałązki mają owoce a listków niewiele ;:202
Podlewam codziennie ale...
Obrazek
Jemy za to już jagody kamczackie i pierwsze truskawki i poziomki :D

Obrazek
Mariuszu swoje rozsady posiałam juz w połowie lutego , więc w kwietniu były gotowe do posadzenia. Jak tylko zrobiliśmy tunel wszystko powędrowało z domku do niego.Na szczęście pogoda dopisała i wszystko pięknie przetrwało

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nawet rodzynek brazylijski z nasionek otrzymanych od Marysi(Maski) zdążył zawiązać pierwsze owoce tylko teraz poczekać aż dojrzeją :tan

Obrazek
Deszcz mam tylko z węża do podlewania i praktycznie upały wiec wszystko rośnie jak szalone nawet ogórki mam juz spore czym jestem mile zaskoczona bo rosną w gruncie , a okrywane były może ze trzy razy w zimnych ogrodników ,niepotrzebnie bo były ciepłe noce

Obrazek
Jedynym minusem to tylko to ze kwiaty szybko przekwitają.
Dzień nieobecności na działce i prawie przegapiłabym kwiaty piwonii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zresztą działka podczas każdego pobytu wygląda inaczej.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam kilka odmian irysów i zaczynam myśleć by zgromadzić je w jednym miejscu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mam jeszcze ciemno granatowy i brązowy ale w tym roku nie kwitną bo chyba przemarzły pąki .Mam tez nowego od Julka jest śliczny głęboko żółty

Obrazek

Rozpoczynają nieśmiało kwitnąć róże, znacznie prędzej niż inne lata
Obrazek
Zresztą wszystkie kwiaty jakoś się spieszą nawet szałwia lekarska już kwitnie, a kwitła zawsze dopiero pod koniec czerwca :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Julciu , kwiaty już kwitną . Ani się nie obejrzymy a będzie po nich . Twój ogród wygląda na super zadbany. Będą mialy dzieciaki gdzie poszaleć w wakacje. Moje już nie chcą , mają swoje sprawy.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julka po zdjęciach widać ,że u Ciebie rośliny są bardziej rozwinięte ,musisz mieć dużo cieplej choć i ja nie mogę narzekać w tej chwili na pogodę.Julka ja też dwa lata temu miałam więcej owoców niż liści na borowce i właśnie na forum poradzono mi żeby część owoców wyciąć ,tak też zrobilam /serce mi pękało/,wycięłam sporo ale pozostawione owoce były duże i bardzo słodkie a tak podobno byłyby drobne i nie tak słodkie .Tak to teraz jest ,że podobno dziewczynki są bardziej psotne od chłopców ;:224 .
Pozdrawiam serdecznie :wit
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Julciu zawitałam i ja w Twoje progi i wpraszam się do Ciebie na borowkę bo bardzo lubię, sama robiłam do niej trzy podejścia ale za każdym razem krzewiki nie doczekały kolejnego roku więc kupuję albo dostaje od sąsiadki.

Pięknie masz na działeczce teraz widzę ile pracy i czasu Cię to kosztuje masz co robić oj masz i nie dziwię się że bywasz padnieta.

Mój bratanek ma 2 synów i najmłodsza (Julia :) to ich ustawia po kątach i nimi dyryguje, takie czasy że kobiety rządzą ;:306
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Julio też mam ogroomne zaległości na Forum :oops: Ta szkoła.... Grządki masz przepiękne, a warzywa w nich już takie dorodne ;:oj Moich to lepiej nie pokazywać ;:131 Cudowne piwonie i ile odmian ;:138 Cieszę się, że irys się podoba ;:168 Piękne borówki, jeszcze tak obsypanych nigdy nie widziałem ;:oj A arbuzy i melony ode mnie wykiełkowały??
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja ogród już urządzam kilkanaście lat. Twój młodziutki.Jak będę na działce to obfotografuję wszystkie zakamarki zrobione pod wnuków
Na razie się nie nudzą, ale może to już ostatnie lata. Na szczęście dorasta drugi rzut dzieci :;230
Tereniu tak właśnie zrobię z borówką wytnę nadmiar ;:145
Może faktycznie teraz dziewczynki inne , miałam parkę i mi kłopoty tylko syn sprawiał :;230
Mirko próbuj z borówkami bo są naprawdę smaczne , chyba ze masz ziemię naprawdę nie nadającą si
Ja mam piasek uzdatniony nawożeniem organicznym ;:306 Sadziłam też dwa razy bez powodzenia dopiero trzeci wypalił. Najważniejsze u mnie okazało się podlewanie i to silne. Bo wiadomo kwaśny kompost,kora, to wszędzie można wyczytać.
Julianie przecież nasionka miałam od Ciebie i to właśnie z nich sadzoneczki ;:108 jedynie miejsca mają trochę mało, bo za gęsto posadzone ;:223 ale więcej porostu nie mam ;:306
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia wszystko rośnie jak na drożdżach :) warzywka pędzą niesamowicie, piwonie masz piękne i pięknie kwitną :) nic tylko podziwiać ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”