Witam niedzielnie

dzisiaj piękny słoneczny dzień a ja na działkę tylko na chwilę wpadłam , zebrałam kilka orzechów bo mało jest w tym roku wzięłam dwie doniczki z miętą meksykańską -Kubańskie Oregano i plektrantus purpurowy i wróciłam do domu . Susza straszna i musiałabym wszystko podlewać

niby zapowiadają opady na noc - może chociaż trochę podleje .
Jadziu niby na zdjęciu widać wielkie kępy astrów ale w sumie one tak bardzo duże nie są nie wiem czemu ale się nie rozrastają .
Mam też te rozłogowe to one rzeczywiście się rozpychają na rabatkach .
Gdybyś chciała ostróżki to na wiosnę mogę podesłać bo teraz to już chyba za późno .
Moich też kilka chryzantem jest w pączkach i nie wiem czemu się nie rozwijają .
Jadziu oby się spełniły Twoje życzenia

tak bardzo potrzeba nam deszczyku .
Kasiu no widzisz - nawet dzisiaj ja troszkę podlałam i znowu zapomniałam ale się spieszyłam bo goście czekali i może dlatego .
Mam dwa ołowniki i jednego zabieram do domu a drugiego do piwnicy ale tam mam ciemno .
A Ty lilie w doniczkach gdzie zimujesz ?? w piwnicy ?? ja mam wszystkie w ziemi
Iwonko ja też tak robię , po parę doniczek zwożę ale nie wiem czy zdążę bo jeszcze bym chciała sporo przezimować a tu już od jutra zimno i w nocy z przymrozkami - oby nie .
Ewuniu nie ma sprawy tylko powiedz jakie chcesz - czy wszystkie po troszku ?? i chyba lepiej będzie wiosną bo teraz jeszcze kwitną chyba że je pościnam - jak wolisz ??
Ewuniu te które będą zimować w piwnicy to jeszcze nie zwożę , najpierw te co do domu a te do piwnicy to nawet jak trochę mróz przymrozi to im nic nie będzie bo większość jest w ziemi .
Bardzo Wam dziękuje za odwiedziny , życzenia i też Wam życzę miłego tygodnia i kto pragnie deszczu to też mu życzę deszczu
Zdjęć nowych nie mam nie zdążyłam zrobić
Karolinko szkarłatka już przekwita - była ładniejsza