Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Olu widzę ,ze i u Ciebie jakieś szemrane towarzystwo odwiedza dalie :evil: Moja piękna Aurora nie umie pokazać porządnego kwiatka, bo już w zarodku dopadają ją niszczyciele .U nas w B niestety jeszcze nie było cebulowych tylko jakieś wiosenne starocie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu oj racja z tym zwiedzaniem ogrodów, forumowe też rodzą mnóstwo chciejstw ;:224 Rożyczki masz ciągle przecudne. Wrzosy zeszłoroczne? U mnie przezimowały tylko dwa...
Też słyszałam w wiadomościach o teh trąbie powietrznej :shock: U mnie wtedy pięknie podlało ogród, na szczęscie delikatnie, ale długo.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Co to jeste ładnego między różą a trawką ??
Piękne dalijki masz .I te hortki ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu mieczyk abisyński pięknie ci kwitnie i jakie zdrowe liście. ;:oj Nie pamiętam, :oops: masz go w donicy. Też szukam czosnków, ale w okolicznych B., szybko znikły.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Olu,Ty pracujesz,a my rajcujemy w Twoim ogrodzie i podziwiamy piękne kwiatuszki, pięknie oprawione i miło spędzamy ten czas,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mój ogród. :wit

Od samego rana pięknie świeci słoneczko i aż żal że nie mogę zostać w domu. ;:3 ;:3 ;:3
Ale pocieszam się tym , że nie ja jedna tak mam...Trzeba pracować i tyle.
Ale mam też koleżanki co jednego dnia nie przepracowały i to boli , że jedne siedzą w domu i mają się dobrze , a człowiek musi tyrać żeby jakoś wspólnie z eMem związać koniec z końcem...No dobra , to takie moje głośne myślenie... ;:224
Wracamy do ogrodu...
Zrobiłam tylko mały obchód i podlałam to co trzeba. Nawet żadnych zdjęć dziś nie napstrykałam , ale na szczęście mam trochę w zapasie.... :lol:

Zuzka jak miło że mnie odwiedziłaś. Ja też wczoraj do ciebie zaglądałam , ale nic nie skrobnęłam , nie miałam siły...
Obiecuję poprawę. ;:333 U mnie w Biedr... leżą i czosnki i tulipany. Dosyć tego dużo a chyba jeszcze małe zainteresowanie.
Jeszcze ludziska wakacjami żyją, nie myślą o wiosennym kwitnieniu.

Obrazek

Eluś super że złapałaś parę paczuszek cebulek. :uszy Ja w zeszłym roku też kupowałam w Biedr.... i widzę że one się ciągle powtarzają. Teraz dokupiłam takie których jeszcze nie miałam. To już mam chyba stamtąd wszystkie.Ale też miejsca już brak. I tak będę myśleć gdzie upchać te , które teraz kupiłam... ;:124

Obrazek

Jadziu masz rację, dalie są podgryzane bardzo...Najgorsze , że nic na nich nie widzę. Ten ktoś ma chyba bardzo dobry kamuflaż. ;:218 Jakieś opóźnienie w twojej Biedr...? Albo chcą najpierw wysprzedać te stare...zanim rzucą nowy towar.

Obrazek

Małgosiu wrzosy zeszłoroczne , ale też mi parę wypadło. O dziwo, że te trzy rosną i zakwitają...

Obrazek

Aniu anabuko ta roślinka to Osteospermum - stokrotka afrykańska inaczej...
Dalie mam wysiewane z nasionek , na przyszły rok muszę to powtórzyć. Ale jak sobie przypomnę zastawione parapety, ;:131 do samej wiosny.....

Obrazek

Soniu tak , mieczyki te mam w donicy...Mają szczęście że zakwitły , bo już na nie psioczyłam...
A w towarzystwie dostały bratka , który zasiał się im w nogach... ;:204 U mnie widzę czosnki są...Przyjedź do mojej Biedr... ;:108

Obrazek

Martuś rajcujcie sobie do woli... ;:168 A nie wyplewiłyście tam trochę przy okazji? ;:306
Już mnie skręca jak obchód rano robię. A dopiero w środę chyba będę mogła trochę popracować...
A chwasty się panoszą !

Obrazek

Tyle kochani na dziś...Praca woła...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W końcu niedziela i wolne!
Witam wszystkich w ten świąteczny poranek. :wit
Skoro świt przystawiłam do obiadu , rosołek się pomalutku gotuje a ja mam czas aby troszkę się rozsiąść na huśtawce i rozkoszować słonkiem i roślinami , które jeszcze cudnie rosną i kwitną. Przy podlewaniu odkryłam że hortensja Grandiflora ma pierwszego pączka. :tan Coś późno w stosunku do jej koleżanek, ale i tak dobrze , bo myślałam że już w tym roku nie zakwitnie wcale. Tylko żeby na jednym pąku się nie skończyło...
I rozplenica z tegorocznego siewu nasionkowego , też zaczyna się kłosić...Fruwają motylki , ptaszki przyśpiewują -jest pięknie! :uszy

Gazanie wysiane ładnie kwitną. Trzeba powtórzyć w przyszłym roku...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozchodnik który przytargałam z łąki...Ciekawe jakie będzie miał kwiaty...

Obrazek

Patricia Kent z wiosennego nasadzenia. Najmarniejsza z moich róż. Zakwitła jednym kwiatkiem i jest bardzo wątłym krzaczkiem.Może kurcze ma za mało słonka ,że tak marnie rośnie. Taka jest długa i cienka.
Ale zakwitła! ;:333
Obrazek

Obrazek

Za to w Chocolate jestem zakochana. ;:167 Pięknie rośnie, buduje dość ładny krzaczek, słonka ma jeszcze mniej niż poprzedniczka i daje radę...

Obrazek

Obrazek

Ma za towarzyszkę niezmordowaną Justę. Dla mnie piękność jak na razie. ;:333

Obrazek

Obrazek

Wiciokrzew nie chce być gorszy od powojników...

Obrazek

Dalie mam w różnych kolorkach , ale te jakoś wydają mi się naj, naj...

Obrazek

Języczka pomarańczowa.

Obrazek

Cynie

Obrazek

Vanilla Fraise

Obrazek

Szałwia ma mało słonka i też marnie zakwitła ;:222

Obrazek

I na koniec róże NN.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A jak tam ziemniaczki, Olu - śliczne są o tej porze roku, prawda?
Moje dają radę na najgorętszej patelni, bo przy ścianie i od południowego zachodu.
Jak miło, że masz taki dobry nastrój - tak trzymać! ;:108
Moja jedna rozplenica nie przetrwała zimy ale druga też się ładnie kłosi. Ciekawa jestem czy czerwona będzie miała kłoski bo na razie tylko zdziebełka wypuszcza. .
Śliczne są te białe kwiaty w tle, na ostatnim zdjęciu. Nie znam ich.
Bardzo milusiej niedzieli i smacznego rosołku życzę ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko na ostatnim zdjęciu mamy mieczyki abisyńskie...Bardzo długo nie chciały zakwitnąć , ale się udało. :heja
Ziemniaczki u mnie ,też z jednej strony mają od południa największe słońce. Straszne z nich pijoki , dostały nawet po małej buteleczce z dziurkami w nakrętce ,w każdą doniczkę...To po to, jakby moja rodzinka zapomniała o podlewaniu popołudniu. ;:173 Chcę je przetrzymać przez zimę. Muszę jesienią porobić z nich sadzonki i zobaczymy czy przetrzymają zimę w domu.
Ps. Rosołek już zjedzony...Pycha.
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Olu mnie zauroczył wiciokrzew, powiedz mi kochana czy on kwitnie całe lato ? Ja co prawda na wiosnę wsadziłam dwa krzewy przy pergoli i owszem urósł dość sporo ale kwiatów jeszcze nie ma - pewnie trochę za wcześnie dla niego jest za młody ;:131 A tego obiadku na świeżym powietrzu zazdroszczę ;:224 , smacznego ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko , ostatnia fotka cudo ,miodo . Lubię taki misz ,masz na rabatkach . ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu wiciokrzew kwitnie na wiosnę , teraz powtarza tak jak róże...Nie tak obficie oczywiście, jak za pierwszym razem.
Ja też mam jeszcze jednego małego i w tym roku zakwitł tylko jednym kwiatkiem.
Doczekasz się i ty super kwitnień... ;:108

Elu taki miszmasz to u mnie w różnych miejscach znajdziesz... ;:224
Lubię jak jest gęsto . Kurcze , chwasty mimo braku miejsca i tak się rozpychają.Jutro idę na popołudniu , obiad mam prawie cały z dziś, więc mam zamiar trochę z rana z nimi powalczyć... ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu dobrze, że odpoczęłaś w niedzielę. ;:168 Moje rozplenice z siewu ładne, ale do kłosów im daleko. :) Szałwia jednoroczna jednak najładniej kwitnie w słońcu, ale nawet ja ma mniej kwiatów, to i tak jest piękna. Róże nieodmiennie podziwiam. ;:oj Chętnie bym po czosnki skoczyła, ale za daleko. :wink: W moim ogrodniczym kupię bez problemu. ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tak, ziemniaczki piją że ho ho.
Moje tez dostają sporo płynów każdego dnia ;:3
Ja od jakiegoś czasu na takie patelniowe miejsca mieszam ziemię uniwersalną z piaskiem i to działa. Od dawna kupuję tylko ziemię od jednego dostawcy, sprawdzoną.
Powodzenia w sadzonkowaniu batata na przyszły rok ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

_oleander_, z batatów pyszną zapiekankę można rodzinie zapodać. A wiesz, że ja co roku sadzę batata do ziemi w doniczce w marcu...i jak dotąd ( no dwa razy próbowałam) to kicha. Bardzo lubię te ozdobne liście, ale jak dotąd nie udało się.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”