Górki,pagórki i dolinki też...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Górki,pagórki i dolinki też...

Post »

Ależ cudowności!
Mnogość roślin onieśmiela.
Ogród zachwyca i przyciąga uwagę, ciesze się że trafiłam na Twój wątek i miałam możliwość odbycia wirtualnego spaceru.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Iza- Wawrzynek główkowy i townsendia.To ostatnie to roślina dwuletnia i w tym roku chyba już jej nie będzie.Nasion nie zbierałem a siewki
może będą a może nie.Wawrzynek rośnie w gruzie wapiennym na suchym i słonecznym skalniaku.Tyle potrzebuje i tyle ma.Ofertę od Mariusza
mam ale na razie nic nie wybrałem.Ciemierników pełnych kilka mam i na tym poprzestanę.Pierwiosnki zawsze u mnie są chętnie widziane ale
muszą się różnić kolorem lub kształtem.W ofertach jest ich sporo ale czasem różnią się tylko nazwą.Maruda jestem w tym roku.No i dzwonki.
Do tego wrócimy.

Obrazek

Paulinko- Witaj na górkach.Trochę kulawy ten wątek bo zdjęcia z ubiegłego roku wyparowały.Do wiosny blisko więc będą nowe.Póki co
muszą być fotki z 2014.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku ta goryczka ostatnia jest ładna , czy dobrze zimuje w ogrodzie , bo od dłuższego zastanawiam się nad jej kupnem .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Genia- Nie jest okrywana i poprzednie zimy przeżyła ale leniwa jest bardzo.Nie rozrasta się tak jak inne goryczki.Jest taka sobie.

Obrazek

Betinko- Musiałaś być czym innym zaabsorbowana.Ja do mikrych nie należę a poza tym to ciągle kłapię gębą więc jak mnie nie widać to
na pewno słychać.Twoje sny ,gdzieś czytałem,są straszne.Zgubić samochód ? ;:oj .Ja mam przyjemne a nawet bardzo przyjemne.Kapowniki
nosi się w dużej torbie.Na pewno taką masz.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Janku teraz wszędzie wspomnienia, bo co tu pokazywać, to białe, albo szare i ponure, to nie te kolorki co lubimy, więc pokazuj wspomnienia :wit a co do dużej torby, to ja kapownika nie noszę, ale właśnie na walentynki zażyczyłam sobie wkrętarkę ;:306
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ja wciąż nie mam pełnych ciemierników,a z prymulek brakuje mi białych - więc nadarza się okazja by to zmienić. Wspomniałeś o dzwonkach. Masz coś na oku? U Mariusza w tym temacie raczej słabo.
Co do wawrzynka to mogłam przewidzieć, że ma u mnie zbyt niskie pH ;:223 Muszę koniecznie podsypać go czymś. Co byś polecił?
Żółty fiołek mnie zaskoczył ;:oj Bo to chyba fiołek jest...
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko- Zawsze coś ciekawego znajdzie się nawet jak jest biało.Dzisiaj podniosłem szybki i dzieje się.Zobacz niżej.Niech ta wiosna
będzie szybko bo mi obrazków zabraknie.

Iza- Dzwonki mają być ale jak pojedzie się to dopiero ma zobaczyć się.Mnie interesują niskie i nie karpackie.Ja chyba mam białe prymulki
ale jakie ? Nie pamiętam nazwy.Są pełne i pojedyncze.Białej marginata nie mam a mógłbym mieć.Ciemierniki wolę pojedyncze.Pełne mam ale
chyba dlatego,że inni mają.Ewa szczecińska ma ładne pojedyncze.Wawrzynkowi daj dolomit a fiołek nazywa się glabella.

Obrazki zimowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Janku ja twoje górki i pagórki mogę oglądać non stop czy to zdjęcia stare czy nowe ...zdjęcia zimowe- kwitnące :) a do tego ile ciekawych informacji podajesz ....więc jak tu nie bywać
Wymyśliłam napadnę na bank mojego M ....a raczej kasę odda dobrowolnie ;)
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Górki w ubiegłym roku zostały trochę zmienione tzn.rozrosły się a kamienie przesunęły się w inne miejsca.Przybyło kilka roślin a kilka
wypadło.Zaczynam tworzyć listę tych których nie mam a chciałbym mieć.Na pierwszym miejscu jest primula marginata alba,dalej
linaria alpina.Z większych bylin clematis integrifolia i któryś z zawilców japońskich ale nie białe bo te mam.A jaką metodę zastosujesz,
że mąż kasę odda i to dobrowolnie ? Taka podpowiedż przyda mi się też.Tylko tu może być problem.Ty nosisz spódnicę a ja portki.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Normalnie jeden dzień za późno napisałeś o tej marginacie ...wczoraj złożyłam zamówienie w Barnhaven a oni mają za 6 euro . Myślę że w marcu będzie ponowne zamówienie a może i wcześniej :) więc jak Ci taka cena pasuje to zapraszam .
clematis integrifolia - tego mam ale u mnie rośnie słabo stanowisko nie takie ....wypada go przesadzić , ta linaria alpina bardzo mi się podoba jak spotkam to kupię dwie ;)
Co do M to gotuję na co ma akurat ochotę i co lubi :wink: ale bez przesady , no i staram się być grzeczna choć nie zawsze mi to wychodzi ...Ty możesz żonie coś odmalować albo odremontować :D wtedy powinna sypnąć groszem :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O dzieje się i to sporo pod szybkami, a wiosna jeszcze daleko, słyszałeś o wielkich mrozach niebawem?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betinko- Śnieg dostałem za darmo bo grzeczny byłem i gromów na zimę nie ciskałem.Trochę jednak by zdało się go mieć bo mrozy
idą a on już w ziemię wsiąkł.Czekam na nową porcję,bo przypominam,zima jest.Wiosna też będzie.

Obrazek

Ewa- Nie było zapowiedzi zakupów w Barnhaven nigdzie.Nasiona kupiłaś czy sadzonki ? Ja na kasę mam inny sposób.Mówię,że ta bluzka
nie podoba mi się a jak już do czegoś dojdzie to zapowiadam 100 pln dla ciebie,50 pln dla mnie. Skutkuje.

Obrazek

Iwonko- Nic im nie będzie.Te akurat są przykryte a cyklameny kwitną od września więc może dość.Niech trochę wigoru zostawią na
ten rok.Pelargonie już mi powschodziły.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Przyznaję się bez bicia, że od dawna skrycie podczytuję Twój wątek. Ład i porządek panujący u Ciebie oraz wiedza o roślinach wzbudza u mnie ogromny podziw. Masz tak wiele ciekawych okazów o których istnieniu nie miała pojęcia.

Życzę dużo zdrowia i szybkiego nadejścia wiosny :D
Pozdrawiam Hala
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Wiosenne szaleństwo zakupowe się zaczyna. ;:306
vickystep
200p
200p
Od: 14 sie 2015, o 10:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Milo popatrzec na Twoje rosliny. Linaria alpina moge Ci dac, bo mam kilka sadzonek.
Pozdrawiam Vicky
Akceptacja pisowni bez znaków diakrytycznych-/Ekipa
Rośliny skalne i nie tylko.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”