Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Pomyłki także bywają sympatyczne. Twoje są nawet udane - ładnie kwitną. ;:215
Czy to ważne, jak się zwą? Ważne by zachwycały i cieszyły oko. ;:138
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co do powojnika to na pewno nie Jan Pawel II mam go i jeszcze nie kwitnie jest późniejszy i chyba ma większe kwiaty. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuza, ale ci się trafiły niespodzianki. Powiem ci, że jesteś szczęściarą, w ubiegłym roku kupiłam białego powojnika w biedronie (miał być Jan Paweł II), a okazał się być fioletowym Jackmani :roll: w tym roku moja mama też załapała się na Jackmani a kupiła tak jak ty Ville de Lyon ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza powojnik śliczny, Aneczka wróci z urlopu, to podpowie. ;:108 Róże obie dorodne i w ślicznych kolorach. Podarujesz komuś WND, a sobie kupisz białą. ;:306 Ja już tylko się śmieję z pomyłek. Wrzuć do wątku identyfikacyjnego, tam dziewczyny doświadczone się udzielają, pomogą.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Zuza czy to ważne jaka odmiana ,ja już przestałam bzikować na tym punkcie i kupuję oczami ,jeżdżę po szkółkach zamawiam i wybieram kwitnące okazy ,muszą pachnieć ,powtarzać kwitnienie i tyle ,a co do jaśminowca to rośnie w pełnym słoneczku :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Ja to mam dopiero stresa kupiona różyczka na pniu z plakietką intensywnie różowej róży powoli się rozwija i co widzę czerwień :shock: a wiecie ja fanką tego koloru nie jestem jak będzie czerwona to załamka.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

FILEMONIE bez załamki, róża w pąku ma zupełnie inny kolor, poczekaj ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dokładnie, Anitka nie martw się. Będzie dobrze. U mnie 3/4 róż w pąku wygląda inaczej. Np żółta Charlotte jest w pąku czerwono żółta. A w rozkwicie nie ma cienia czerwieni.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

No właśnie niby wiem o tym ale jednak niepokój jest oby nie czerwona każdy kolor ale nie ten :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Twoje pomyłki sa przepiękne ale ja Cie rozumiem że jak się chce daną odmianę a okazuje się inaczej to nerwy noszą. ;:14
Teraz ciężko kupić oryginał bo dają oby sprzedać :evil: a później ktoś nam napiszę ze źle podpisujemy odmiany.
Piękne różyczki. ;:138
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Lady-r pisze:Co do powojnika to na pewno nie Jan Pawel II mam go i jeszcze nie kwitnie jest późniejszy i chyba ma większe kwiaty. :roll:
Pojedyncze kwiaty JP2 mogą pojawić się nawet teraz. Załączona fotka kwiatu JP2 z dzisiaj, wg mnie pewne podobieństwo jest, aczkolwiek trzeba byłoby poczekać na większą ilość kwiatów:

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No a teraz róze Ci kwitną --piękne ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuziu współczuję pomyłek ;:168 Szczególnie wkurzają, gdy ma się w głowie plan nasadzenia, który przez jedną "nie z kompletu" roślinę idzie się paść :evil: Co prawda, gdy powojniki czy róże kupuje się w renomowanych szkółkach, to pomyłek prawie nie ma, a jak już się jakaś trafi, to szkółka przeprasza i wysyła prawidłową odmianę gratis ;:108 Tym sposobem mam nadprogramową różę Alabaster :D
Nie mniej Twoje pomyłki są bardzo wdzięczne ;:108 Szczególnie powojnik JPII jest wdzięczny i bardzo obficie kwitnący ;:215
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Elwi to gdzie zamawiasz róże?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anita, próbuję sadzonkować ten jaśmin, jak się uda, dołączę Cię do kolejki chętnych.
Te moje pomyłki różane to niestety nie przez internet, a w ogrodniczym kupione, tyle że dwa lata temu, więc reklamować nie będę. A powojnik tegoroczny, ze szkółki, więc tym bardziej zdziwiona jestem Obrazek Nie bardzo wiem jak bym go miała zareklamować, wykopać nie dam rady bo już z różą poplątany, a jak udowodnić że ten to nie ten? Ech, nic to, szkoda tylko że róża żółta i nie mogę się do niej przekonać Obrazek Za to moja mama jak przyjeżdża jest nią najbardziej zachwycona Obrazek
Ciekawa jestem, jak ta Twoja się wybarwi. Trzymam kciuki żeby nie była czerwona Obrazek
Aniu-Annar13, to nie Gloria Dei, już sprawdzałam zgodność z tą odmianą, to nie ona ;:185 Ta jest mocno żółta a potem blednie w miarę rozkwitu. Różu nie ma u niej wcale.
Miłko, uwielbiam zajadać się własnymi pomidorami, smaczek jest sto razy lepszy niż sklepowe Obrazek A jak te Twoje niespodziewane wysiewy, zostawiłaś w kwiatach czy wielkie przesadzanie było?
Madziu, pomyłka kupiona dwa lata temu w ogrodniczym. Na reklamację za późno. Miała iść do teściówki na działkę więc wtedy nie reklamowałam, a w między czasie teściówka działkę sprzedała i róża została u mnie. Zachwycona nią nie jestem, nie mój kolor Obrazek
Lucynko, faktycznie pomyłki kwitną niczego sobie, ale żebym była zadowolona, musiała bym tę żółtą z pędzelkiem gonić i kwiaty przemalowywać. Żółty to zdecydowanie nie mój kolor Obrazek A co do nazw, odkąd jestem z Wami na Fo, lubię mieć nazwane roślinki które rosną u mnie Obrazek
Aniu-Lady-r, Jurek wstawił zdjęcie Jana Pawła II, faktycznie podobny ;:108 Może to jednak on jest Obrazek
Sabinko, te niespodzianki nie zawsze trafiają do tych co by je chcieli. Jeśli ten powojnik to faktycznie Jan Paweł II, to nie będzie źle, ale ta żółta róża to już dla mnie gorzej... Obrazek
Soniu, z tym sprezentowaniem komuś pomyłkowej WND będzie problem. Jak podsadzałam tam powojnika, to okazało się, że jej korzenie grube jak palec porozłaziły się już daaaleko od pnia. Nigdy też tak obficie nie kwitła jak w tym roku, więc sądzę, że korzenie bardzo mocno "wgryzły" sie w ziemię. Albo będzie musiała zostać, albo nie przetrwa przeprowadzki Obrazek
Marzenko, te moje kupione były wczesną wiosną, bez kwiatów. Niezgodność odmianowa wyszła niestety później. Nie przeszkadzało by mi to tak, gdyby kolor trafił się w moim typie, a tak zonk Obrazek
Kasiu, zaczynam się przyzwyczajać, że kupowanie roślin to loteria. Już nawet w ogrodniczych zdażają się pomyłki. Ciekawa jestem jak moje tegoroczne róże, będzie zgodność, czy znów surprise Obrazek
Jurku, tak, ten kwiat bardzo podobny do mojego ;:108 Jeśli to faktycznie Jan Paweł II, to nie będzie źle - ten też jest ok Obrazek
Karolcia, u Ciebie to dopiero róże kwitną Obrazek
Elwi, moje stare pomyłki z ogrodniczego były. Ciekawa jestem tych co kupiłam w tym roku. Mam nadzieję że z 11 które przetrwały przynajmniej 7-8 będzie zgodne, bo jak nie to Obrazek
------------------------------

Kochani, muszę Wam powiedzieć, że mój lilak Mme Lemoine poszedł w lilakowe zaświaty Obrazek Podłączamy się obecnie do kanalizacji i okazuje się że mapki mapkami, a rury odpływowej brak. Od kilku dni mam ogród upstrzony dziurami jak leje po bombach a rur ani widu ani słychu. Lilaka nie dało się wykopać, bo korzenie mocno wrośnięte pod ścieżkę i płot były i trzeba było je poprzecinać. A dopiero zaczął kwitnąć... Obrazek Mam teraz stracha, bo niebezpiecznie zbliżają się z tymi dziurami do mojego derenia. Jak za blisko podejdą, to już ja ich pogonię Obrazek
Jego już tak łatwo nie oddam, jutro cały dzień stoję na straży Obrazek

A z dobrych wieści wreszcie zakwitły moje kochane piwonie Shirley Temple. Przykładam rękę dla porównania ich wielkości ;:167

Obrazek Obrazek

A tutaj Sarah Bernhardt, też już pierwsze kwiaty pokazuje. Moja NN pomyłkowa.

Obrazek Obrazek

Goździki. Jasnota plamista.

Obrazek Obrazek

Szczawiki i pierwszy raz u mnie łubin.

Obrazek Obrazek

Znów zaczęło padać. Widać jak po tych deszczach rośliny odżywają Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”