Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Nie,córka to ma talent!
Ja posiałem....
Ostróżeczki mają 0.5cm wysokości,chabry może z 5cm....
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu no jak Ty mogłaś po ten garniec złota nie pójść!? ;:124 ...Teraz bys pewnie gdzieś na Bora Bora bawiła... ;:215
Córci ogródek bardzo ładny i kolorowy. Ma dziewczę zapędy po mamusi.
I ja muszę ściąć lawendę, choć nie będzie jej aż tyle. No ale może coś tam się uplecie. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu śliczny ten chaber, ale pewnie jednoroczny? wianek lawendowy to świetny gadżecik. Sąsiadowy strach pomysłowy i mam nadzieję że się sprawdza :;230
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Hej :wit Małgosiu Tęcza na niebie przecudowna
Dalie cudne :D Różyczka Chantal Thomas przepiękna
Przepiękne były żniwa lawendowe ;:215
Piękny wianuszek lawendowy na drzwiach
Fajny gadżecie dostałaś ślicznie się prezentuje w leśnym zakamarku ogrodu
Kapitalny strach na wróble straszy u twojego sąsiada bardzo pomysłowego masz sąsiada :;230
Kwiatki w ogródeczku Zuzi przecudne ma zapęd po mamusi ;:138
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, Twoja Chantal Thomas przynajmniej ma ładniejszy kolor od mojej. Moja w tych upałach kwiaty miała prawie białe i po dwóch dniach było już po nich :( Jak na razie to tegoroczne największe rozczarowanie ;:185
Iceberg to piękna róża, na dodatek nie boi się cienia ( byle nie przez cały dzień ), nawet kwiaty dłużej się utrzymają. U mnie ;:3 ma przez jakieś pięć godzin i w zupełności jej to wystarcza...To takie moje obserwacje, którymi chciałam się z Tobą podzielić ;:196
Widzę, że cięłaś już lawendę :) Piękny wianek...uwielbiam jej zapach ;:108
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Gosiu, bardzo klimatyczne lawendowe dekoracje, Twój wianek - ;:333 .
Jakoś żal mi ciąć moją lawendę. Róże już kończą, lawendę obetnę i co zostanie? Zdecydowanie za szybko pędzi ten sezon ogrodowy ;:223
Burgundy Iceberg wcale nie jest łatwą różą. Mam go od 2 sezonów.
Marniutki, smętnie zwiesza główki, na dodatek lubią go choróbska i robale.
Może mój taki niewydarzony?
Planuję przesadzić go do donicy i wzmocnić ;:108 .
Pozdrawiam urlopowo :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu zdjęcia tęczy cudne. ;:138 Iceberg mogłaby zostać na tle cegły, pięknie wygląda. ;:215 Każdy z nas ma taki kawałek ogrodu, który trudno uładzić. ;:168
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosiu planowałam wyjazd 31 w nocy i w drodze powrotnej byśmy wstąpili jakoś 7, teraz właśnie dowiedziałam się że przegląd samochodu jest 2 sierpnia i jeszcze czekam na decyzję lekarzy, także nie planuję do końca i jak będę miała zajechać zadzwonię.
Pięknie uchwycona tęcza i czas Twoich ukochany dalii , jak zajadę zobaczę te dalie osobiście :wink: .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie kochani. W ogrodzie lato w pełni, pogoda różna....jak wiecie, ale nie narzekam, bo ogród podlany prawe codziennie. Ja za to nie nadążam z czasem. Ogórki dojrzewają, fasolka takoż....Czas popełniać zapasy zimowe. :D

Miłeczko - Ja z czasem też się licytuję codziennie, bo ciągły jego brak uporczywie mi doskwiera. Pół dnia w pracy, potem obowiązki różne, a na ogrodowe zajęcia zostaje niewiele. Ale ja mam sposób na moich dręczycieli obiadowych....jak mam ich w nosie...zamawiam im pizzę ;:224

Tulapku - No, po kimś się ten talent ma ;:224

Aneczko - Bora Bora za daleko....ja w samolocie max 5 godzin daję radę, potem szlus....wysiadam :;230 A garniec wykorzystałabym chętnie na urlop bezpłatny....jestem spragniona długiego, baaaaardzo długiego odpoczynku. Lawendę ścięłaś?

Marysiu - Chaber cesarski jednoroczny, ale cudny prawda? Zbiorę nasionka bo się zakochałam. ;:108

Paulinko - Dziękuję za moc miłych słów ;:196 Byłam u Ciebie w nowym, brzozami szumiącym wątku. Zapowiada się ciekawie.

Dorotko 350 - Dziękuję za cenne wskazówki ;:196 Może nasza Chantal pokaże nam swoje wdzięki za rok? Ja już zaplanowałam dla niej porządną podpórkę.Dam jej szansę, bo kwiaty ma cudne. A Iceberg to moje odkrycie. Super róża, chociaż na razie mam ją w donicy, to już jestem nią zauroczona. ;:333

Justynko - No, jakoś nie wierzę, że po żniwach lawendowych nic nie będzie u Ciebie kwitło :wink: Masz tak cudny ogród, taki jakie lubię. A lawenda musi zostać obcięta, będzie jej lżej....czyli korzyść obopólna :D

Soniu - O to to, święte słowa....trudno uładzić. Mam ten kopiec, i jak go doprowadzę do ładu, będzie słychać oddech ulgi na całym FO :lol:

Dorotko - Już się cieszę ;:196 Wyjeżdżamy dopiero 10 sierpnia, więc super okazja czasowa nam się trafiła. Trzymam kciuki ;:168

U mnie ....wiadomo, ważnie co za bramą. Widok tego pola o każdej porze roku różny uspokaja mnie, że wszystko ma swój naturalny bieg.

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj porządkowałam rabaty przed domem, dlatego będą numero uno dzisiejszego wpisu.
W zeszłym roku posiałam tu cynie kolorowe. W tym roku posiałam jasne, ni to białe, ni ecru...chyba wolę ubiegłoroczne, kolorowe zestawienie ;:131

Obrazek

Obrazek

Po drugiej stronie rabata, która powstała jesienią. Nazywana cienistą, chociaż słoneczko zagląda częściej niż chciałyby tego posadzone tam hosty i żurawki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja ulubienica ;:167 Nie wiem jak się nazywa, ale jest cudna. Kolor koralowy, zapach obłedny.

Obrazek

busz powojnikowy...poszalał sobie, oj poszalał

Obrazek

I zaczynają najwyższe wieżowce swój popis

Obrazek

Dobranoc. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu masz rację, że w takim widoku jest zamknięty spokój :| (też mam swój). Róża prześliczna! ciekawa jestem czy dostanie imię? Nie wiem czy gdyby po stronie cyniowej było kolorowo to pasowałoby do mocno barwnej cienistej? Chyba przez te żeniszki zrobiło się kolorowo.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A to niebieskie, co poszalało, to jak się zwie? Róże zjawiskowe, ale zazdroszczę cynii. U mnie ślimaki codziennie jadły cynie na kolację ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jaaaaaakie łany zbóż :D
W dzieciństwie nauczono mnie wiązać snopki, do dziś to potrafię.
Tak jak i stawiać kopy i stogi z siana.
A co dalej?
Łany kwiatów ;:138
Żyjesz w raju ;:173
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

A ja zazdroszczę nieodmiennie tego widoku na pole...
Powojnikowy busz podziwiam, u mnie powojniki jak już raczyły się przyjąć, to w jednej trzeciej padły na uwiąd :?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu piękny widok po horyzont z cudnego ogrodu. ;:215 Mnie bardzo się podobają jasne cynie przy różach. Jest tam mocny kolor powojnika, ożywia rabatę. Ja sadzę tylko takie cynie. :) Ulubienica zjawiskowo piękna, ;:oj nawet bez nazwy. Powojniki i juki miło podziwiać u Ciebie, moje już przekwitły.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Małgosiu, widoków za bramą nie zazdroszczę aż tak bardzo, bo mam podobne, tylko na drugim końcu działki :) Uwielbiam zapach dojrzewającego zboża i lubię, kiedy od świtu do nocy (a czasem nawet w nocy) gdzieś w oddali słychać warkot maszyn rolniczych - wtedy wiem, że na pewno mieszkam na wsi. Za to rabata wzdłuż wejścia wzbudziła we mnie iskierkę pożądania - piękna, choć przyznaję, że przydałby się mocniejszy akcent. Róża jest fantastyczna!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”