Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Oj Maryś, lista pomidorów olbrzymia, nawet jeśli po 4 nasionka, to i tak trzeba to gdzieś trzymać, rozumiem, że parapety z gumy?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ,ale pomidorów ;:oj ,oj ,będzie owoców .Byłam w nasienny w mojej wsi i wydziałam nowości pomidorowe niektóre wyglądały jak małe arbuzy chyba kupie torebkę tych pomidorków .Miłego dnia ;:196 ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Imponująca lista pomidorów! Jak to wygląda organizacyjnie? Zapisujesz, gdzie co posadziłaś, podpisujesz sadzonki czy masz jakąś inną metodę na zapamiętanie gdzie co rośnie?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ile odmian ;:oj Nie pogubisz się Marysiu? Ja w zeszłym roku przy kilku odmianach się pogubiłam.Były podpisane do czasu....nasilenia prac w warzywniaczku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko gdybym ja wysiała wszystkie byłoby pewnie połowę więcej ;:oj I u mnie wiatr odpuścił, słońce cały dzień świeciło ;:3 W Krakowie nie ma już wcale śniegu ;:185 ale w nocy pewnie będzie mróz, a coś mówili w lokalnym radiu o mrozach w górach powyżej 20 st. ale nie wiem dokładnie, bo słyszałam w czasie jazdy ;:oj

Aniu :wit dziękuję :lol:

Asiu to wynik błądzenia po wątkach pomidorowych a na koniec nie dostałam dwóch odmian i jedna miła forumka zaproponowała dosłania mi ich pytając czy znam.....i zrobiło się z tego chyba 15 odmian :D I widzisz czym się to skończyło ;:306

Iwonko niektóre wpadły 4, ale są na ogół 3 lub 2, a nawet w jednym wypadku 1 :) A parapety są wolne, bo mam takie cudo

Obrazek

Margito na razie organizacyjnie sytuacja opanowana i wygląda tak

Obrazek

ale nie wiem co będzie dalej :? Po wsadzeniu wbijam znacznik przy jednej sadzonce, jak sadzę też drugą to po owocach będzie wiadomo jak się nazywa ;:173

Małgosiu ja mam 90 % pomidorów w tunelu więc znaczniki idą razem z sadzonkami i panowałam nad tym tylko, że potem przyszła zaraza i odpuściłam sobie. Część nasion pomidorów była jakaś niewartościowa i pomidory były dziwne. Czytałam, ale nie pamiętam o co chodziło, a część bardzo chorowała, bo odpuściłam ochronę. W tym roku mam postanowienie opiekować się i najeść się pomidorów :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej spryciaro, fajna ona ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko wylicytowana na 30 zł :heja
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55

Post »

:wit Marysiu Widzę, że już pomidorki wysiane w doniczkach, jak zauważyłam po 2 - 3 odmiany w jednej doniczce i zapewne po kilka sztuk każdej odmiany. Będziesz jeszcze pikować swoje pomidorki pojedynczo do doniczek?
Ja też mam sporo odmian (część starych nasionek i część z AWN) ale będę dopiero siać w połowie marca (wyjazd). Mam nadzieję, że zdążą mi urosnąć. Zastanawiam się tylko jak to zrobić, żeby odmiany się nie pomieszały. Chyba wysieję na paletę a później będę pikować pojedynczo do doniczek i doniczki opisywać a jak podrosną - każda roślinka dostanie swoją zawieszkę identyfikacyjną (takie jak na drzewkach w ogrodniku)
W ubiegłym roku miałam może z 10 odmian i w końcowym efekcie mi się pomieszały, bo znaczniki dawałam na kilka sztuk (rządków) - niektóre popadały - musiałam odsadzać i się wymieszały ;:223
U mnie ;:3 coraz częściej świeci, na działce jeszcze dużo śniegu a dzisiaj było wietrznie, mroźno i chyba nie prędko wiosna do mnie zawita.
Miłego wieczoru życzę.
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

A ja nawet nie miałam pojęcia, że tyle odmian pomidorów istnieje ;:oj zasiałam u siebie koktajlówkę i cała szczęśliwa jestem a tu takie czary i tyle dobra :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajna Maryś i za taka fajną cenę ;:333 , ja nawet takiej nie miała bym gdzie postawić, a jeśli o podpisy chodzi, to właśnie staram się podpisywać doniczki ;:108
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu,w tym roku widzę że pomidorków będzie strasznie dużo,będziesz pikowała je bo widzę że po parę odmian sadzisz w jednej doniczce. Mam nadzieję że pięknie Ci wykiełkują i będą smaczne owocki :D Wszystkiego Najlepszego !
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Imponująca lista pomidorków ;:215 Moje jeszcze nie wysiane, ale boję się, że lista będzie równie długa :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Renko w wiejskim ogrodzie ;:180 kim jesteś tzn jak masz na imię i czy masz też ogród :D
Najważniejsze że cudo jest stabilne, bo miałam już parę innych i gibały się na wszystkie strony ;:306

Feluniu sieję do jednej doniczki w trzech rogach po 1, 2 lub 3 nasionka więc nie ma szans się pomieszać. Wbrew pozorom krzaczki się różnią od siebie, potem jak sadzę w tunelu to też wbijam przy jednym znaczniki i tutaj każdy krzew ma inne liście, pokrój i owoce :D
Pomidorki przepikuję w kwietniu (może koniec marca zobaczę) do wielodoniczek, a po 10 kwietnia pójdę do tunelu ;:65 Zawieszki byłyby najdokładniejsze, ale może wystarczy moja metoda :D
U mnie wiatr już ustał, ale mróz na wieczór chwyta i śnieg taki skorupiasty leży. Prognozy są optymistyczne ale czy się sprawdzą?
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję ;:168

Malvy wejdź w wątki pomidorowe to zobaczysz co potrafią forumowicze :D Ja niestety z roku na rok coraz więcej sieję ;:oj Ciekawa jestem na ilu się skończy.

Iwonko ja na szczęście nie słyszę protestów, w końcu to dom na wsi ;:306
Ja też ciągle dokupuje znaczniki i staram się opisywać i oznaczać gdzie co sieję żeby uniknąć wyplewienia oczekiwanych siewek :;230

Widzę Bartoszu , że po naszej wczorajszej dyskusji o żonkilach zmieniłeś awatar :D Ja też mam nadzieję, że nie tylko wykiełkują ale i wydadzą sporo owoców ;:306 Najlepszego ;:333

Basiu witam w moich skromnych wiejskich progach ;:180 Pomidorów jest tak dużo że bardzo kuszą i taki jest tego efekt ;:306

To zapraszam na kwietniowe wspomnienia :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę miłego wieczoru ;:4
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Też mam taką...a właściwie cztery :;230 tyle, że ja drogo płaciłam, ale to zakup na lata! :heja
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu,awatar mam ten sam od prawie roku ;:306
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Zablokowany