Witam niedzielnie,nadal zimno,popołudnie spędzone na działce,relaks przed piecykiem w altance,
podziwianie przez szybkę uwijające się ptaszki na stołówce,ze względu na to zimno jeszcze je dokarmiamy, z czego są bardzo zadowolone
Alu słyszałam że koniec marca będzie już przyzwoity,dziękuję zdrówko przyda się jak najbardziej

i nawzajem
Kasiula nasze kochane aniołki jak na razie są bardzo chętne do pracy w ogródku,ciekawe czy jak podrosną będą pomagać
Mamofrania koszenie zaliczone ale przez wnusia, niech by już zaczęły się normalne codzienne prace na działce,nie mogę już patrzeć na niektóre rzeczy ,wymagają już działania ale boję się tego zimna , na wiosnę koniecznie muszę mieć więcej zwiastunów wiosny
Jadziu dziękuję, trochę zrobiłam na działce jak byłam jeszcze na zwolnieniu lekarskim,ale dzisiaj popatrzyłam to wiele prac wiosennych jeszcze przede mną
Madziu ja też jeszcze odpuszczam sobie prace na grządkach warzywnych,czekam na ciut cieplejsze dni,może w przyszłym tygodniu zaczniemy
dzisiaj przyjrzałam się mojej wiośnie,postępy są znaczne
forsycję mało nie rozerwie
odsłoniłam ciemiernika,bo był przysłonięty przez obmarznięte liście
najwcześniejszy krzew owocowy w moim ogródku -jagoda kamczacka gotowa do startu
z ziemi powystawiały nosy ostróżki ,floksy
bazie magnolii chyba niedługo też wystrzelą
sasanka myślałam że już nie wyjdzie bo mam ją od początku czyli 5 rok ,a słyszałam że one po kilku latach zanikają,dlatego zabezpieczyłam się i posadziłam nowe
jeden kwiatek pierwiosnka to też już coś
coraz to więcej pojawia się krokusów