Moje Kochane Dziewczyny przecież to jest najpiękniejszy czas dla naszych ogrodów i dla mojego też, a ja Was wabię do mojego wątku najkorzystniejszymi ujęciami. Wierzcie mi jest różne, ale dążę do tego żeby było ładnie wszędzie....wychodzi różnie
Irenko miło mi, że wpadasz nocą do mojego ogrodu w poszukiwaniu ukojenia po ciężkim dniu. Trzymaj się wszyscy miewamy lepsze i gorsze dni
Pati dobrze piszesz, tym lepiej że ja też bywam we wspaniałych ogrodach na FO i staram się nie martwić że nie mam fantastycznie skomponowanych rabat, ani kolorystycznie ani wysokościowio. Ważne że kwiaty rośną i w miarę nie choruję
Ja lilie sadzę w pojemnikach i dzięki temu nic mi ich nie przetrzebia

może tu tkwi sekret
Justynko Jedne z moich lilii po prostu się wysiały, na wiosnę w miejscu gdzie rosły wyrosło mnóstwo małych roślinek, z których część już kwitnie

. Pewnie lubią moją glinę
Przyznam się bez bicia, że jak maszeruję przez ogród to mi się pysk śmieje
Alu mądra ogrodniczka jesteś! jak najbardziej cieszmy się swoimi ogrodami, bo ogród to żywy organizm i to czuje

i jak nam coś sprawia radość to o to lepiej dbamy
Beatko sama widzisz czasem zachwycamy się maleńkim floksikiem i ja też tak mam, że o te maluszki szczególnie zabiegam
Joasiu to miło że mogę komuś sprawić przyjemność pokazując ogród, bo przecież ja też chodzę po Waszych ogrodach i podziwiam, a często odgapiam albo coś próbuję wycyganić
Po takiej serii miłych słów muszę Wam pokazać nowe zdjęcia, bo zakwitły mi maki od Marty i powiem krótko są cudne!
Zachwycam się kwitnącą jeżyną, jak wszystko dobrze pójdzie to będzie masa jeżyn

I jeszcze raz
Mam radę dla pszczelarzy, tu kwitnie rokietta i aż cała buczy od pszczół
i jeszcze z pola, będą cukinie a są zarodki

A tu niby do jedzenia, ale chyba szkoda zjeść
Moja ślicznota zaczyna!
Cudownej kolorowej niedzieli!