Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Masko, wszystko pięknie u Ciebie rośnie i wszystko pięknie zostało pokazane. Tym razem poraziły mnie lilie i zachwyciła lobelia :wit
Lisica trafiła w sedno Twoich poczynań ogrodowych, radość i eksperymentowanie ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu zawsze bardzo się cieszę z Twojej wizyty ;:196
Faktycznie pojawiło się u mnie troszkę miejsca. W mojej niewielkiej różance czeka miejsce na 2 duże krzewy :D Chcę posadzić Luois Odier i Eden :D
W ogóle bardzo dużo roślin w tym sezonie opuściło mój ogródek i powędrowało do zaprzyjaźnionych. Kilka taczek z wielką górą :wink: :lol: Ale inne rośliny tak rozrośnięte, że po prostu trochę poprzenosiłam i na nowinki za bardzo miejsca nie ma :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Irminko kiedyś też zgromadziłam trochę lilii (one chyba lubią tą moją glinę), ale kataklizm gradowy wytłukł je do cna, długo nie sadziłam, aż zdecydowałam się i są z powrotem. Na niektórych jest ponad 20 kwiatów :lol: Może nie jest to Twoja kolorystyka, ale ja lubię ta orgię barw ;:306
Agnieszko zdjęcia Twojego ogrodu zawsze chętnie oglądam, bo to ogród żurnalowy ;:215 Ja jeszcze raczej zwożę od innych taczki roślin niż je wydaję, ale jest coraz lepiej, kępy roślin coraz dorodniejsze. Najbardziej zadziwiło mnie, że wypadła Ci Queen Elizabeth? ona taka niezniszczalna, a może jednak trzeba odnawiać krzewy róż :lol:
A nowinki kuszą to będziesz mogła coś dosadzić ;:215
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu , ja tylko tak nocą jak brak snu coś kombinuje żeby zasnąć, depczę Wam ogrody bo ciemno. ;:65
Ostatnie dni mam tak zakręcone że chwilami szumi mi w głowie. Wszystko ogarnęłam , Teściową mam już w domu , teraz mam mniej czasu na ogródek ale jakoś damy radę.Podziwiam w wolnych chwilach zaprzyjaźnione ogrody,brak czasu na pisanie sprawia że nie piszę. ;:180 ;:167 Piękne fotki ;:108
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Eeee...jakby tak obiektywnie ocenić, to pół FO musiałoby swoje wątki po obejrzeniu Marysinego zamknąć. Dystansu trzeba - są zwykłe ogrody i ogród Marysi, można popatrzeć, można się pozachwycać, ale trzeba mieć świadomość, że tego ideału nigdy się nie osiągnie ;:224

Cudnie lilie z żurawką wyglądają - mnie lilie nie rosną i już (gwoli sprawiedliwości rosną...dokładnie półtorej z sadzonych kilkudziesięciu), więc mogę bez zazdrości patrzeć :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, radosna ogrodniczko ;:196 , podziwiam twoje widoki z ogrodu.
Cudna fotka z liliami ;:oj .
Tez próbuję rozmnażać, niestety raczej bez większych sukcesów.
;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

[quote="survivor26"]Eeee...jakby tak obiektywnie ocenić, to pół FO musiałoby swoje wątki po obejrzeniu Marysinego zamknąć. Dystansu trzeba - są zwykłe ogrody i ogród Marysi, można popatrzeć, można się pozachwycać, ale trzeba mieć świadomość, że tego ideału nigdy się nie osiągnie ;:224

Pat dobrze napisałaś .
Ja uważam ,że każdy ogród jest piękny bo jest nasz ,a czyjeś nam się bardzo podobają ,ale wcale nie musimy z tego powodu w padać w przygnębienie .Cieszmy się z tego co mamy ,oczywiście to i owo możemy przenieść z innych ogrodów do siebie ,ale nie koniecznie :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Marysiu.Tak jak dziewczyny uważam ,że zaniemówić można z wrażenia po takich widokach piękne róże .a lilie obsypane kwieciem najbardziej zauroczył mnie floksik cudo ;:oj ;:215 ;:180
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Zgadzam się z dziewczynami , że po takiej serii zdjęć ,z zachwytu można zaniemówić.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Moje Kochane Dziewczyny przecież to jest najpiękniejszy czas dla naszych ogrodów i dla mojego też, a ja Was wabię do mojego wątku najkorzystniejszymi ujęciami. Wierzcie mi jest różne, ale dążę do tego żeby było ładnie wszędzie....wychodzi różnie :wink:

Irenko miło mi, że wpadasz nocą do mojego ogrodu w poszukiwaniu ukojenia po ciężkim dniu. Trzymaj się wszyscy miewamy lepsze i gorsze dni ;:4
Pati dobrze piszesz, tym lepiej że ja też bywam we wspaniałych ogrodach na FO i staram się nie martwić że nie mam fantastycznie skomponowanych rabat, ani kolorystycznie ani wysokościowio. Ważne że kwiaty rośną i w miarę nie choruję :lol:
Ja lilie sadzę w pojemnikach i dzięki temu nic mi ich nie przetrzebia :wink: może tu tkwi sekret :?:
Justynko Jedne z moich lilii po prostu się wysiały, na wiosnę w miejscu gdzie rosły wyrosło mnóstwo małych roślinek, z których część już kwitnie :D . Pewnie lubią moją glinę :wink:
Przyznam się bez bicia, że jak maszeruję przez ogród to mi się pysk śmieje ;:196
Alu mądra ogrodniczka jesteś! jak najbardziej cieszmy się swoimi ogrodami, bo ogród to żywy organizm i to czuje ;:215 i jak nam coś sprawia radość to o to lepiej dbamy ;:196
Beatko sama widzisz czasem zachwycamy się maleńkim floksikiem i ja też tak mam, że o te maluszki szczególnie zabiegam ;:333
Joasiu to miło że mogę komuś sprawić przyjemność pokazując ogród, bo przecież ja też chodzę po Waszych ogrodach i podziwiam, a często odgapiam albo coś próbuję wycyganić ;:306

Po takiej serii miłych słów muszę Wam pokazać nowe zdjęcia, bo zakwitły mi maki od Marty i powiem krótko są cudne!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zachwycam się kwitnącą jeżyną, jak wszystko dobrze pójdzie to będzie masa jeżyn :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
I jeszcze raz :D
Obrazek

Mam radę dla pszczelarzy, tu kwitnie rokietta i aż cała buczy od pszczół ;:215

Obrazek

i jeszcze z pola, będą cukinie a są zarodki ;:306

Obrazek
A tu niby do jedzenia, ale chyba szkoda zjeść :?

Obrazek

Obrazek Obrazek

Moja ślicznota zaczyna!
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Cudownej kolorowej niedzieli!
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Ależ pędzisz z wątkami. :wit
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Śliczne maki. Widziałam ostatnio takie u mamy przed blokiem. Trzeba będzie poszukać :) .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, pokazałaś piękny ogród. Pokazowe zestawienia, myślę, że niejeden projektant ogrodów naturalnych powinien tu zajrzeć. Maki są bajkowe ;:oj To wieloletnie kwiatki? Pierwszy raz widzę takie ładne, wielopiętrowe. :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU, ta ślicznota to szałwia muszkatałowa :?:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Maki ;:oj Przepiękne. Róże jak zwykle też.
Chryzantem jadalna? Znowu czegoś się dowiedziałam. Liście do sałatki? Próbowałaś choć ociupinkę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”