Jurek jeszcze hosty nie wyrzuciłam ,mam w planie jutro iść na działkę i wtedy ją wykopać,a swoją drogą zastanawiam się czy taka z wirusem może zainfekować tylko inne hosty czy jest też niebezpieczna dla innych roślin ? ona rośnie między pierwiosnkami a w najbliższym sąsiedztwie są żurawki , a czy taka chora może np rosnąć w doniczce-sama? nie miałam jeszcze czasu aby poczytać
Beatko dziękuję -ale nie za dużo komplementów na raz ??
Robercie ja najbardziej lubię okres późno wiosenny i wczesno-letni,wtedy jest wszystko takie zielone,soczyste,jak przychodzą upały dużo roślin traci na urodzie niestety,jesień jest też piękna bo kolorystykę ma wspaniałą i można by ją polubić tyle,że za bardzo nam przypomina o zbliżającym się końcu sezonu ogródkowego ,a potem zimie i długim oczekiwaniu znowu na wiosnę ,najbardziej nie lubię schyłku jesieni,gdzie już trzeba rabaty sprzątać
Aniu polecam te okolice,mogą wypocząć i zrelaksować się również te osoby które po górach nie lubią chodzić,sama Krynica jest ukwiecona ,że aż miło popatrzeć.a trawka w donicy to rozplenica-Rubrum ,ona nie przezimuje w gruncie więc żeby nie wykopywać rośnie w doniczce i powędruje na zimę na parapet