Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014

Post »

Pat jak dobrze widzę to między korytami to pelargonia ? Piękny kolorek i jaka dorodna ;:173 W ogóle cudnie korytka zarosły ;:215 a pamiętam jak pierwszą fotkę z nimi pokazałaś :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Między korytkami rośnie gigantyczna petunia, w kolorze...za którym nie przepadam :wink: Miała być po prostu fioletowa, a wyszła taka, w ogóle najlepiej wyszła ze wszystkich sianych, tylko czerwona jeszcze mi przetrwała, reszta zginęła, ale za rok bedę próbować, bo czuję się zachęcona efektem :wink: I marzą mi się żółte i białe...

widzę, że już dziewczyny podpowiedziały, gdzie szukać informacji o obciążnikach :wink: Źródło i wyczyny Justynki zainspirowały i mnie, ale na razie na twórczość czasu brak...

Olu, trawa (i nie tylko, ale z tej odległości na szczęście nie widać) rośnie za zurawkowiskiem - kosiarką tam nie wjadę, a nożyc do trawy do soboty nie miałam :wink: Żurawkowisko chyba zostanie przeniesione, bo jednak zdecydowanie za dużo słońca ma, a w zamian do towarzystwa azaliom, które tam ładnie rosną dosadzę coś innego chyba.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No co Ty, ta petunia jest zarąbista ;:oj a ja ujrzałam u Misi nachyłek okółkowy i jakoś tak mi się spodobał, że maślane oczy teraz będę do Misi robić ;:306
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i komu to szkodziło, żeśmy się dwa dni latem nacieszyli? Nie można było dłużej? A tak za oknem wicher i ulewa, i gdyby nie bogactwo kwiecia, aczkolwiek nieco przygniecionego do ziemi, to listopad jako żywy :roll: Na przekór zatem i wbrew, zdjęcia ogrodu w typowo letniej aurze i kolorystyce - to jest właśnie efekt, do którego dążę :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31

Post »

Patuś, dawaj do mnie. U mnie dla odmiany parno i duszno. Dziś u mnie chata wolna. :lol:
A tego buszu, to i tak wiesz, że Ci zazdroszczę, ale dla pewności powtórzę. ;:173
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Pati jak fajnie pokazałaś swój ogródek ale masz busz wokół płotu świetnie to wygląda. :)
u mnie tak nie może być bo tam mój piesio ma ścieżkę zdrowia. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati jednak inaczej już patrzysz na swój ogród, jakby łaskawszym okiem. Widać trud sadzenia, bo kwiatów przybywa, a za dwa trzy lata jak się rozrosną będziesz wyrywać nadmiar...wspomnisz moje słowa. Krzywe zdjęcie z tym niebem i chmurkami sprawia że strasznie chciałabym zobaczyć Twój ogród teraz nie w zimie, ale z podobnych jak Ty przyczyn muszę siedzieć na d.... przed laptopem i podziwiać :?
Nawet motylka dojrzałam to chyba bielinek, bo nad moją kapustą pełno takich a kapusta dziurawka, ale kapustę kropić ;:185
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Pati!
Glebę masz po byku i te utrapione deszcze chyba tez Ci się przysłużyły, bo nawet ja, ślepiec ;:306 , nie mogę nie dostrzec tej masy kwiecia w Twoim ogrodzie ;:oj.
Także koszenie terenu między rabatkami wydobywa rośliny z zielonej masy i daje ogrodowi oddech.
Ja z kolei siedzę w swoim, jak w piecu hutniczym i z przerażeniem patrzę, jak rośliny smażą się w palącym słońcu lub znikają w przepastnych paszczach gołych ślimaków ;:219.
Coś mi się widzi, że jeszcze roczek, a nie będzie Was widać z tego buszu, który się tak dobrze zapowiada ;:oj.

Buziaki z pieca hutniczego - Jagoda
PS. Ależ Ty masz wspaniałe dzieci :!:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Rabatki ślicznie wyglądają otulone ładnie skoszonym trawnikiem. Nawet jak to nie jest trawa jak z angielskiego boiska, to tak przystrzyżona wygląda super.
Dziewczynki radosne, szczęśliwe, czego chcieć więcej?
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Bardzo spodobała mi się 4 fotka jak z tajemniczego ogrodu ;:215
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie ma deszczu! Jest słońce! Są slimaki :evil: nie wiem, co nimi kieruje że podejmują morderczy wysiłek wdrapania się na metrową dalię i zeżarcia jej paczków czy na stolik z sadzonkami w podobnie zbrodniczym celu, niemniej to właśnie zrobiły, więc dalie mam w tym roku w formie tylko liściastej, a po słonecznikach zostały puste dołki w kuwecie... nic to, grunt, że nie pada, a busz podeszczowy gęstnieje, co pokażę wieczorem :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No te ślimory u Ciebie są przerażające. Rok temu je widziałam i naprawdę okropne bestie. Co by im podsypać, żeby padły?
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Jednym słowem masz gatunek - ślimak koneser. Moje idą na łatwiznę -dalie zjedzone w całości.
Z 34 szt mam jedną .
Bardzo mi się podobają ostatnie zdjęcia. Kocham taki busz.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati nie mam ich dużo, ale jak sypnę niebieskich granulek wyłażą spod ziemi, dalie prawie wszystkie zjedzone przede wszystkim te młode sadzonki ;:14 Z roślin wychodzących z kłączy parę się uchowało. Miałam plagę chyba 4 czy 5 lat temu więc każdy napotkany jest mordowany z zimną krwią :shock: Jeden wielki oślizły nie wiem skąd znalazł si e w altanie na worku z ziarnem więc mimo braki nóg czy skrzydeł są wszędzie :shock:
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Maszerują czwórkami, nie mogę sypać granulek, bo są jeże, ale nie mam dalii, więc jedna potrawa odpada.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”