Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Małgosiu kolor floksa pomarańczowego nie spotykany ,jak się rozrośnie to dopiero będzie widok,
fajnie że deszczyk podlał Ci ogród , aż lżej na duszy że roślinki ożyły, u nas niestety na razie tylko krople deszczu poleciały
miłego dnia
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po wczorajszym deszczu roślinki czują się znacznie lepiej. Czuć ten oddech ulgi mojego ogrodu. Dzisiaj upał, duszno i parno. Obstawiam, że będzie burza. Obcinałam dzisiaj zmaltretowane kwiatki, podeschnięte i przekwitłe. I obcięłam malwy, już ich nie chcę. Nie dość, że obcięłam im wszystkie liście, to po przekwitnięciu wyglądały wyjątkowo paskudnie.
I zaliczyłam wizytę u weta, bo Mika przyleciała ze swojego spaceru....bez oka :shock: . Musiała w coś zahaczyć, bardzo niefortunnie. Oka nie ma, wet wyczyścił, ropa leci....oj straszne utrapienie z tym naszym inwentarzem. Zawsze coś, szkoda mi tego pieska. Dostała antybiotyk, krople, opatrunek, i p/ bólowy. I nie powiem Wam o kosztach tej imprezy. ;:223

Miłka - Ten chaber to kwiatek, który wyrósł na kopcu z nasion sianych rzutowo, z torebek kupionych na szybko w panice. Ale sobie zbiorę nasionka . Chyba, że to wieloletnie jest? ;:oj
Szczeniaczki roznoszą wszystko po ogrodzie, na sekator nie mają ochoty. :D
A powojniki są cudne, ja poluję teraz na te, które mają kwiatki w kształcie dzwoneczków. Cudne są. :wit

Anitko - Widziałam Twojego Karmela. Ja bym go nawet jak śpi nie pogłaskała. :D A moje siedem krasnoludków są też bardziej urocze, jak śpią. :D
Miód nawłociowy jest podobno przepyszny. Tak mówią miodożercy, ja nie jadam...nie lubię. :wit

Monia - Misiowi nic nie powiem. ;:172 Uważam, że wszystkie Misie nie powinny za dużo wiedzieć, gdzie wydajemy nasze ciężko zarobione ojro. A nazwy tego dziwa, o które pytasz nie znam. To kwiatek, który jest jednym z wielu różnych mi nie znanych, rosnących na kopcu. Kwiatek z łąki. :wit

Marysiu - Wobec tego, jak tylko da się wbić dobrze widły albo szpadel wykopię te różowe złocienie. :D
Pepsi strasznie schudła, szczeniaczki są jak wampiry. Dojdzie do siebie, jeszcze troszkę.
Strażnik ogrodu żartobliwie nazywany kiedyś Agą, a obecnie Niemen ma około 120 cm. Dostałam go od znajomej, Agi właśnie, i toto robiło u niej za półeczkę do płyt kompaktowych. U mnie robi za strażnika.
Budowa, ech, jeszcze trochę. Teraz tylko drobna kosmetyka, ale wiesz jak jest. Zajmuje najwięcej czasu.Na pstryk się nie da. :wit

Marzenko - Tylna rabata była jeszcze w zeszłym roku rabatą wstydliwą. Rosło tam wszystko bez składu i ładu. Nie miałam do tego miejsca sentymentu. Po zagęszczeniu i dodaniu kolorów okazała się całkiem fajnym miejscem. Sadzę tam najwyższe rośliny. :wit

Aniu - Nie znam nazwy tego floksa niestety. :wit

Grażynko - Współczuję suszy, wiem jak to jest. Strasznie się ucieszyłam z wczorajszego deszczu. Czekałam na niego bardzo, bardzo długo. I do Ciebie też dojdą deszczowe chmurki. :wit

I zapraszam na chwilę do mnie. Pospacerowałam trochę po ogrodzie z aparatem w dłoni. Lubię takie leniwe niedziele.

Obrazek

I wejście do domu,,,,czyli rabata, która powstała na wiosnę, i miała być różowa.

Obrazek

Hortensja Pinky Vinky

Obrazek

I Limelight

Obrazek

I takie tamy. To żółte to Rumian. Posiałam troszkę, a wyrosła łąka.

Obrazek

W chwili obecnej największy krzak dalii w moim ogrodzie i tak niesamowicie obsypany kwiatami. Jak ja kocham te kwiaty.

Obrazek

Słoneczników nigdy dość

Obrazek

Obrazek

A to taka niespodzianka zwisa sobie :D

Obrazek

Wszędobylski groszek. W takich półcienistych miejscach rośnie lepiej i dłużej

Obrazek

Stado gołębi ;:223 które co rano robi straszny hałas.

Obrazek

Miejsca buszowate, najbardziej je lubię...same się tworzą, podczas przypadkowych nasadzeń

Obrazek

Zostawiam Wam bukiet mieczyków. W tle ściana mojego nowego salonu.

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Widły zostały wśród słoneczników , czyżbyś jeszcze się tam dzisiaj do pracy wybierała ;:306 ;:306 ;:306
ja też takie busze lubię najbardziej no i do salonu się wpraszam na kawę ....butki zdejmę a nóżki i tak mam brudne bo między roślinkami na bosaka dzisiaj łaziłam ;:199
,Ps Małgosiu znowu potrzebuję Twoich czarów , możesz .... 2 tygodnie ani kropli , proszę , proszę , proszę ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, możesz śmiało wchodzić na brudnych bosakach, bo tam jeszcze podłogi nie ma, wszystko w trakcie wykańczania. A co do czarów, to sama wiesz...powieś pranie i podlej ogród. I wtedy będzie padał deszcz. Ja właśnie idę wieszać pranie, zaraz jadę uzupełnić lodówkę i spiżarkę, bo ta leniwa niedziela zaraz się skończy, a jutro...do pracy rodacy. ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te róże na tle pola super wyglądają! Już wyobrażam sobie jak kurzyło się podczas żniw. :roll:
Rumiam fajny! Może i dobrze, ze się rozrósł!
Dalia to My Love! Nazwa mówi za siebie :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu nie wykopuj ja pisałam o tym wielokolorowych jednorocznym ;:oj , że tego nie posiałam a rok temu u mnie rósł i nawet nasiona miałam. Ten straszak ;:185
Ściana cudna a sufitu niet czy to zdjęcie jakoś tak pokazuje :?:
Kwiatuchy śliczne, pokazuj, pokazuj bo strasznie oszczędzasz :D
Szkoda pieska i Was tzn nerwów i wydatku ;:131
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Raczej sufitów się taką cegłą nie robi i chyba Małgosia ma tylko ściany bardzo fajnie to wygląda u mnie w salonie sufit jest w drewnie też by nam taka jedna ściana pasowała w takiej cegle tylko jaśniejszej. Mieczyki mają bardzo fajny kolor rzadko spotykany.
Robiłaś remont całego salonu, czy oprócz ścian jeszcze coś zmieniłaś?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, bardzo mi przykro z powodu Miki ;:168 , biedna.
Masz piękną, kolorową łąkę!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Małgosiu ;:196

Piekne mieczyki -kolor mają uroczy ;:138

Miłych wakacji zyczę :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogród w upalny dzień mnie nie pociąga. Chodzę jak mucha w smole...

Miłka - My Love...dzięki za nadanie imienia.Pasuje mi ta nazwa.

Marysiu - Sufit jest biały, może źle widać, bo ja taki fachowiec do robienia fotek. I dlatego te fotki z ogrodu takie skąpe, bo nie mam weny.Znowu burza chodziła, straszyła i ...uciekła. Jest gorąco, jadąc do domu termometr pokazywał 34 stopnie. W takim upale nic się nie chce. Leżę i piszę sobie na FO. I mam w nochalu, że masa pracy. :wit

Anitko - To w cegle to jest dobudowana nowa część domu. I jest salonem. Uwielbiam cegłę, surową, starą, jest piękna. :wit

Iwonko - Mika to taki pechowy piesek. Z jednego kalectwa wychodzimy, i zaraz następna bieda.

Jadziu - Dziękuję. Moje wakacje będę miała we wrześniu. ;:196

Migawki z mojego ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgoś i Ty mówisz: "bo ja taki fachowiec do robienia fotek." A tu takie śliczne zdjęcia zrobiłaś ;:333
Pewnie sufitu nie widać bo taki biały i ja myślałam, że jest tam przestrzeń ;:306 a ceglanej ściany to Ci zazdroszczę :oops:
Rude futro do wymiziania, a maluchy pewnie tymi kiełkami nawet Was gryzą ;:306 ...no śliczne zdjęcia ;:215

Małgosiu dzielżan już kwitnie ;:oj
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgosiu , ależ ja lubię do Ciebie zaglądać , zawsze coś ślicznego zobaczę ;:167 , te Twoje migawki ;:215
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Kotek i pieski tez szukaja schronienia w te upaly ;:213
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Niesprawiedliwość się szerzy! ;:306 Ja mam dynię wielkości 50gr. :evil: Idę podlać potwory ;:192

Ja chcę taka białą lilię! Gdzie kupić?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ależ szczeniaczki urosły i jakie śliczne są ;:oj
Ogród pełen barw i kwiatów , prezentuje się niczym z bajki, ja kocham słoneczniki uwodzą mnie :) hortensje ładnie kwitną ale i dojrzałam cynie :) kiedyś miałam ich duzo posianych teraz nie mam gdzie :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”