Moje iglaczki też duże - wyhodowane od gałązki i formowane na drzewka z kulkami, stąd mój lęk o ich przyszłość -- toć jak dzieci

Moje podobnie byly hodowane - od gałązki. Przesadzanie poszło dość szybko. Przyjąć się powinny bez kłopotu, ponieważ są wciaż uśpione zimowo. Ruszą wraz z wiosną już w nowym miejscu i ciesze się z tego. jeśli zdążę, to dzisiaj kolejne przesadzenia.leszczyna pisze:MONIKO a może poczekam do wiosny bo już słyszałam od niedzieli zmianę pogody - zima ma się objawić.
Moje iglaczki też duże - wyhodowane od gałązki i formowane na drzewka z kulkami, stąd mój lęk o ich przyszłość -- toć jak dzieci
Margo2 pisze:Monia, Ty wprowadzasz nowy kalendarz ogrodowy![]()
![]()
Tulipany sadzisz w grudniu, tuje przesadzasz w styczniu.
Z tymi trawami to niezły pomysł
Mariusz wznowił sprzedaż wysyłkową, przynajmniej tak mi sie wydaje
vertigo pisze: Polecam Ci Katherine Havemeyer - ma chyba największe kwiatostany wśród lilaków, ładny kolor, ładnie się krzewi. Moja ulubiona odmiana lilaka to z kolei Krasavitza Moskwy, ale ta ma mniejsze wiechy. Nie umiem powiedzieć jak szybko Ci urośnie. U mnie takie jak widać urosły po 3 sezonach od zakupu, ale ja mam kiepską ziemię. W lepszej ziemi na pewno urosną szybciej.
Ja mam dużo odmian bodziszków, ale niestety nie znam ich wszystkich imion, bo tabliczki się pogubiły. Niebieskie są niższe i wyższe nieco z tyłu. Kwitną dość długo. Moje ulubione to te niższe z ciemnymi żyłkami na płatkach - to bodziszek wspaniały geranium x magnificumAnaAn pisze:Monia, swego czasu widziałam u Ciebie śliczne, niebieskie bodziszki. Co to za odmiana? Zależy mi na obficie i długo kwitnących.
Jak będziesz miała fotkę "pod ręką", to poproszę
Działaj, działaj - szkoda tych pogodnych dni na siedzenie w domuApril pisze:Widzę że nie tylko mnie korci teraz przesadzanieMam cisy do zmiany miejscówki, przywiezione w listopadzie i prowizorycznie zadołowane. Myślę że też nie odczułyby zbyt mocno przesadzenia, przecież od listopada jeszcze się nie pozbierały więc....pewnie wezmę z ciebie przykład
Szamanka pisze:Zapewne się powtórzę, ale jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu
fajnie się ogląda na zdjęciach kolejne etapy jego powstawania
Witaj, Ewuś - miło Cię widziećewamaj66 pisze:Aż się boję pomyśleć, ile pracy Cię czeka z budową murku. Jednak ze zdjęć wynika, że to może być doskonały pomysł na upiększenie i tak wspaniałego ogrodu![]()
Do szczytnicy trzeba napisać prośbę o ofertę.W tym roku skromniutko, ale zamówiłam kilka roślin.