Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

Śliweczek, kabaczka-cukinie to bym zjadła :wink: Obfitość kwiatów, warzyw i owoców ;:138 Masz bardzo dużo owoców, wszystko będziesz zaprawiać?
Pozdrawiam - Justyna
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ, Julio, nie tylko pooglądać jest co, ale też porządnie najeść się można. Wypasiona ta Twoja działka, że ho - ho! ;:138 ;:138 ;:138
Właśnie mi przypomniałaś, że ja zapomniałam o lewkoniach w tym roku, a tak bardzo lubię ich słodziutki zapach ... ;:145
Dobrej nocy, kolorowych snów i udanej , niezbyt gorącej, niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu ja po groszku wysiałam następną partię ogórków a po czosnku fasolkę i rządek kapusty pekińskiej oby ślimaki się o nich nie dowiedziały ;:224 Marchewki też nie mam ;:145
Justynko właściwie zjadamy większość na bieżąco, więc na przetwory niewiele zostaje. Działeczka w końcu obsługuje trzy rodziny, ale ;:172 tak przetwory tez robię i dzielę na trzy.
Lucynko faktycznie całe lato głód na działce nie grozi.Sadziłam zawsze tak aby mieć ciągłość w owocach. Jesteśmy alergikami a kupne owoce często powodowały wysypki, prawdopodobnie od oprysków. Mam więc na działce kolejno według dojrzewania:jagodę kamczacką, truskawki ,maliny wczesne ,agrest, porzeczki,czereśnie , wiśnie , papierówki, borówki amerykańskie,morele, wczesne brzoskwinie,gruszki, jeżyny,jabłka i jesienne maliny na końcu późne brzoskwinie. Niestety późnych jabłek nie mam nie zmieściły się ;:223 Dodatkowo warzywa , też do pochrupania.Do tego kwiaty , które uwielbiam wiec jest naprawdę tłoczno od roślinek na działce i brak miejsca na kolejne chciejstwa podglądane na forum.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu piszesz że na późne jabłka nie starczyło miejsca, a ja jak przeczytałam ile rośnie u Ciebie to doznałam zawrotu głowy :;230 a jeszcze trawniczek jest dla dzieci ;:185 Chyba to rośnie wszystko piętrowo :?: Twoja dbałość o działeczkę łącznie z nawożeniem daje efekt :tan Ja czosnek dopiero teraz wyrywałam i chcę przekopać i posiać zielony nawóz, a co tam posadzę na wiosnę zobaczymy ;:168 Dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu :oops: dziękuję za pochwały. Może nie piętrowo, ale na pewno jedno na drugim( kwiatki między warzywami i warzywa na rabatkach ;:224 Też zawsze siałam poplony a w tym roku nie muszę . Jeszcze mam całą górę obornika a dodatkowo kompost, już drugi w tym sezonie kompostownik na trawniku musiałam zrobić ,kosztem trawnika. Będą nowe cieniste rabatki. ;:306
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czyli masz zapotrzebowanie na hosty i żurawki Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Maska pisze:Czyli masz zapotrzebowanie na hosty i żurawki Obrazek
Patrz PW -będzie jak znalazł na cieniste rabaty :;230
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 Marysiu Dorotko myślę ;:131 że tak ;:108 ale jak zlikwiduję tymczasowe kompostowniki.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje tegoroczne zakupy na cienistą rabatkę na razie skromne ale są , mam nadzieję, ze się rozrosną
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już wszystko wiem :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu tak po cichutku, a tu już realizacja ;:63 Jak Ci się te zakupione rozrosną to nie wiem czy na nasze miejsca wystarczy
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nawet jak się rozrosną to na nasze miejsca pod dostatkiem ,Julka ma sporo trawnika :;230
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko miejsce mam wybrane po kompostownikach tymczasowych będą rozebrane już jesienią nawet jak będą nie całkiem rozłożone. Obrazek Obrazek
do tej pory wystarczał mi stały kompostownik ale w ubiegłym roku jesienią udało mi się załatwić obornik, za dużo jak na moją działkę, a ze to rzadki rarytas
to został odłożony na później mam przykryty ogrodowymi odpadkami aby nie wysychał.
Obrazek
Wygląda brzydko :oops: ale większość z nas ma takie miejsce.
Marysiu mam plan przeorganizować cały ogród i jakoś dobrać rośliny na dane miejsca wzrostem i kolorem , bo wiele roślin mam posadzone tak, ze ich nie widać lub są zagłuszane przez inne a nawet mam posadzone cieniste na słońcu i odwrotnie.Na przykład juka rośnie w cieniu ale nie kwitnie a żółta margerytka w cieniu zagłuszona przez inne cierpi i nie wygląda, albo drobniutkie lilijki o które pytałaś , jednym słowem jakoś to uporządkować nie mam co prawda jeszcze pomysłu jak się do tego zabrać ,ale myślę intensywnie ;:201
Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak mam sporo trawnika między drzewami po całej jednej stronie działki okolone rabatkami :lol:
Obrazek
troszkę już go ubyło ale jeszcze jest sporo tym bardziej ,ze chyba wypadnie morela ;:145 cała schorowana , jeszcze zipie ale już ;:222 jeden konar usycha a i inne częściowo obumierają tylko na dwóch są owoce .
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czyli rzeczywiście gruntowne zmiany, nie tylko zagospodarowanie miejsca po kompostownikach. Julciu będzie się działo ;:63 Mam propozycję kupuj tylko to co musisz tzn co u nas nie znajdziesz, bo my i tak musimy dzielić rośliny żeby nie zarastały sąsiadek, a Ty wtedy będziesz mogła zrealizować jakieś cenniejsze chciejstwo :D Planuj! będzie fajnie i możesz dzielić się z nami planami może coś podpowiemy?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”