Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Nie Małgosiu chodzi mi o te różowe kwiaty pod iglakiem, to różyczka?
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

To prawda, że kłosowiec sieje się wszędzie /sama widziałaś Gosiu co wyczynia na mojej rabatce ;:306 /, ale ja mu to wybaczam, bo łatwy jest do wyplewienia i taki bezproblemowy ! A przy tym tak ładnie, długo kwitnie i właściwie z wszystkimi innymi kwiatami dobrze się komponuje ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wczoraj jak plewiłam w okolicy kłosowca anyżowego po raz kolejny cieszyłam się, że go mam :tan Nie dość, że fajnie wygląda, to jeszcze pachnie tak smakowicie :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Znowu kolejny dzień minął na biegu. Nie wiem jak ja wytrzymam do końca sezonu, bo nie mam czasu na ogród, a to bardzo mnie dodatkowo stresuje. Do tej pory ogród był moją odskocznią. Teraz nie mogę się w nim zrelaksować. Dlatego czekam już na koniec sezon, żeby przynajmniej to mnie nie denerwowało. Zostają jedynie weekendy, a i wtedy może byc trudno wygospodarowac czas. Nawet na forum nie zawsze mam czas

Teresko, niestety zaczynam sobie to coraz bardziej uświadamiać, że to może być jednoroczna roślinka. Spróbuje przechować. Ae mam nadzieję, że będzie ją można kupić w przyszłym roku. Roślinka nie jest droga, można ją kupować co roku

Ewo, nadal nie wiem o jakie kwiaty chodzi. Musisz chyba zacytować zdjęcie

Marysiu, Aniu zobaczę co z tym kłosowcem. Jeśli znajdę miejsce to na pewno będę go miała. Bardzo mi się spodobał. Ale na razie nie widzę dla niego miejsca. Ale nic nie wiadomo. Zaczynam dojrzewam do wyrzucania. Własnie doszłam do wniosku, że muszę się pozbyć Zebrinusa, bo u mnie niestety nie ma dla niego miejsca. No chyba, że zrobie nową rabatę trawiastą za murkiem, który chciałbym zrobić za ogniskiem. Tylko to jest marzenie, trudne do spełnienia, bo m. bedzie bronił trawnika jak niepodległości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Margo :!:
Widzę, że tak marzysz o końcu sezonu, że go w końcu wywołasz :;230.
Będziesz sobie wtedy siedzieć przy okienku i nic Cię nie będzie denerwować... ;:224.
Ja się tak zakochałam w kłosowcach, że ciągle myślę co by tu wywalić, przesunąć, upchnąć, żeby zmieścił się kolejny. I to jeszcze koniecznie w takie miejsce, żeby mogło go prześwietlać słońce, bo wtedy jest
zjawiskowy ;:333. A ile zwabia motyli, trzmieli i innego owadziego drobiazgu, to budleje niech się schowają.

Życzę Ci weekendu w ogrodzie i ładnej pogody - ;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgoś, na stronie 56 5 zdjęcie od góry.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:Zaczynam dojrzewam do wyrzucania. Własnie doszłam do wniosku, że muszę się pozbyć Zebrinusa, bo u mnie niestety nie ma dla niego miejsca.
oooo, ;:oj jak miło, witaj w klubie wydawaczy. ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu widzę ,że i Twoimi fotkami 'zawładnęły' trawy :) ... ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

iga23 pisze:
Margo2 pisze:Zaczynam dojrzewam do wyrzucania. Własnie doszłam do wniosku, że muszę się pozbyć Zebrinusa, bo u mnie niestety nie ma dla niego miejsca.
oooo, ;:oj jak miło, witaj w klubie wydawaczy. ;:306

Skąd ja to znam :wink:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Gosiu :wit
Ja też poniekąd marzę o zakończeniu sezonu ogrodowego :roll: Z czasem też krucho a kolejne zmiany kłębią mi się w głowie ....Z drugiej strony już trochę czuję sie zmęczona i mam wyrzuty sumienia, że moje córki wracają popołudniu ze szkoły, podam im obiad i lece na ogród :oops:

W tym roku wydałam mega dużą ilość roślin, spokojnie obsadziłabym nimi drugi ogród :roll:
Witaj w klubie :wink:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Goś,
Gdybyś miała tak maly ogródek, jak ja, byłabyś już wprawionym graczem :;230
Ja też sporo oddaję, nic u mnie na siłę...
Czytam, że nie masz szans na urlop.....a szkoda :cry: pamiętasz, o czym mówiłyśmy.... Ale nic to... Innym razem ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trawa nareszcie zaczęła kiełkować ;:138
Widac zielony meszek. Bardzo mi zalezy na jak najszybszym wzroście trawy, bo nie mogę za bardzo dostać się do rabat. Akurat te na przecieko tarasu sa najbardziej zapchane. Wymagają interwencji

Jagódko, z jednej strony marzę, a z drugiej cały czas liczę jeszcze na ładną pogodę i na prace ogródkowe. Dzisiaj po przyjściu po pracy zrobiłam domowe porządki, tak ,żeby jutro poświecić sie przede wszystkim ogrodowi. Tylko raniutko zamierzam umyc okna w salonie. Akurat zrobi sie cieplej i będzie milej pracować na zewnątrz.
Ale mnie zachęcasz do tego kłosowca :roll:
Na razie barykady dla Flesza zaciemniają obraz. Nie umiem ogarnąc rabat. Może za tydzień już znikną i będe mogła się zastanowić co mogę wywalić. Tylko, że ja nadal strasznie przeżywam takie wywalanie

Ewo, tak to rózyczka Lovely Fairy.

Iga, nie wiem, czy mi się uda. Wiem, że powinnam go wyrzucić, ale bardzo chciałbym tez go mieć.
Mam w planach zrobienie takiej typowej rabaty trawiastej z dodatkiem kilku innych roślin, ale na razie to tylko plany.

Maryniu, na moich rabatch królują teraz trawki. A szczególnie jedna, Ostnica :D

Aga, ja wiem, że Ty jesteś zdyscyplinowana dziewczyna i jak coś Ci nie pasuje w ogrodzie jesteś gotowa to wywalić. Mnie jeszcze do tego daleko. Na razie doszłam do tego, że wiem, że powinnam daną rosline wywalić. To już duży postęp

Reniu, Ty w tym roku zrobiłaś bardzo duzo w swoim ogródku. Wcale się nie dziwię, że możesz czuć się zmęczona. Mnie wykończył trawnik, bo to strasznie duża powierzchnia na raz do zrobienia. Zreszta męczy mnie tez bałagan ogólny w ogrodzie jaki przy tym powstał. Myślę, że córki będąc razem nie odczuwają aż tak Twojej nieobecności. Mają swoje sprawy. Przynajmniej tak jest z moim synem. Na pewno nadrobisz zaległości w zimę.

Justyś, ja nie wiem, jak ja bym się odnalazła w jeszcze mniejszym ogrodzie niż mam teraz. Dlatego podziwima Cię za to że potrafisz ułozyć rabaty w taki fajny sposób.
Ja cały czas czekałam na jakiś znak od Ciebie. Jeden dzień zawsze mogłam wygospodarować, ale musze wiedzieć wczesniej. Teraz to bedzie bardzo trudno. Zamykam ważny projekt i mam ciągle jakies spotkania. Dopiero gridzień może będzie lżejszy, ale tez nie wiem, bo u nas wtedy bedzie reorganizacja. Mam nadzieję na przyszły sezon

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu ja mam chyba kilkanaście kęp kłosowca a wszystkie tak mocno oskubane z młodych przyrostów do codziennej herbatki. Już myślę z żalem że zimową porą braknie mi tej przyjemności, uwielbiam ten zapach i smak ;:304
Trawy o tej porze są najładniejsze a u Ciebie są świetnie skomponowane ;:215
Jeszcze nie dojrzałam do wywalania ulubionych roślin ale upierdliwe chwastowate powoli zaczynam likwidować ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, a które części zaparzasz?
Kusicie tym kłosowcem :roll:
Czuję, że jutro od rana będę stała nad rabatami szukając dla niego miejsca
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu najlepsze są młode końcówki, razem z łodyżką urywam młode listki, ale teraz to i nie pogardzę trochę starszymi skoro młodych brak. Ja sobie parzę cały dzbanek przeszło 1 litr to wkładam do dzbanka kilka gałązek i zalewam wrzątkiem, potem piję cały dzień, nawet taką zimną.
W przyszłym sezonie to chyba zrobię sobie poletko kłosowcowe i postaram się nasuszyć na zimę.
Dzisiaj widziałam nawet młode sieweczki, jak dłużej będzie ciepło to powinny sporo urosnąć. Z braku to nawet wyrywam młode siewki i zaparzam. ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”