Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Madziu, no cudeńka wkleiłaś na forum ! Bardzo ładnie Ci róże zakwitły i Klematisy. Piszesz o mszycach, a roślinki masz piękne i zdrowe. Różyczki są "czyste" i jakie okazałe, szlachetne ;:333 . Ta ostatnia, ja się nazywa ?
Zwinka jaki ma soczysty kolor, a o karpiu nie wspomnę ! Ten to urósł na byka ;:306
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róże ci pięknie zakwitły, najbardziej podoba mi się ta jasno różowo.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Piękne powojniki i różyczki, ale i pomidorek jaki już dorodny. ;:333 Czy kupujesz gotowe sadzonki róż, czy masz jakieś doświadczenie w ukorzenianiu?
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Madziu!
Przepiękne różyczki! O powojnikach nie wspomnę bo mam pecha do nich i oglądam je z zazrością u innych.
Mam nadzieję,że już cieszysz się słoneczkiem! U ns było tak strasznie sucho, że we wtorek wzięłam sie za podlewanie. Wąż mi wyskakiwał z kranu więc deptałam z konewką 4 godziny tam i z powrotem.... jak świstak.Nawt trawnik polałam konewką.
W środę ULEWA! Szkoda,że nie popatrzyłam na prognozę. :(
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne róże i fajny zwierzyniec ;:333 . A mina pana karpia ;:131 - jakby wiedział co go czeka ;:224 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu Edenka jak ładnie Ci kwitnie:) Obok Piano pokazałaś pąk białej róży...co to za cudo? ;:224
Karpicho jakie wielkie ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witajcie. Trochę mnie nie było. Ale podglądałam Was. Miałam tablet ale na nim pisanie to jakoś mi ciężko idzie. Z pogodą u mnie w kratkę. Raz jest zimno i pada, raz jest tylko zimno. Wczoraj był ładny dzień, dzisiaj za to wieje i jest tak duszno.... pewnie wieczorem ( a w planach grill) zrobi się pompa. Mam dla Was kilka zdjęć.
Przydomowa pienna Antike
Obrazek
Sympathia
Obrazek

Obrazek
Floks wiechowaty
Obrazek
To podobno Pashmina, ale mam wielkie wątpliwości co to tego. Chyba Gloria się pomyliła.
Obrazek

Obrazek
Pomponella
Obrazek
Malutkie pączki Artemis
Obrazek
Chopin- zachwycił mnie.
Obrazek
Charming Piano
Obrazek
Przy Charming Piano wyrosła mi chyba dziczka. Ma jakiś dziwny kwiat. Podpowiedzcie czy to dziczka i czy ją wywalić.
Obrazek

Reszta zdjęć i odpowiedzi dla Was, wieczorkiem. Teraz idę naładować baterię w laptopie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziu warto było posadzić te wszystkie śliczności. Piękne klimaty!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu cudne różyczki masz w swoim królestwie. Ta o którą pytasz nie wygląda na dziczkę, może kwiat jest zniekształcony, bo młodziutki krzew, dużo opadów... jakieś mszyce??? różne mogą być przyczyny.. Poczekaj, wywalić zawsze zdążysz :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd.
Obrazek
Obrazek
Pąk Mushimara
Obrazek
New Dawn
Obrazek
Obrazek
Jeden z licznych kwiatów Flammentanz
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Powojnik Tangucki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hakuro w towarzystwie jeżówek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzisiaj znowu mokry poranek.. ale ciepło. Ma być 28 stopni, coś mi się nie chcę w to wierzyć jak patrzę na te chmury.
Aniu-Andzia84 no o gnojówce z pokrzyw słyszałam wiele dobrego. Jakoś jednak jeszcze nie zmusiłam się do jej zrobienia. Unikam pokrzyw jak ognia. Zabierałam się może i za to...ale wyszło jak wyszło :) Co do mszyc, to już użyłam chemii na drzewka i róże. Póki co nie ma tych paskudztw. Ale podglądam systematycznie czy nie wróciły.
Aniu-sweety o wow :) W takim razie w lipcu napiszę pw z przypomnieniem :)
Aniu- aneczka w tym roku aż boję się żeby niczego nie schrzanić przy tych różach i powojnikach. Zachwyciły mnie one całkowicie.
Aga ok, zrobię zdjęcia ogólne działki :)
Joasiu pytałaś co to za róża na pierwszej fotce - to jest Piano.
Asiu ta ostatnia róża to Eden Rose, bardzo ładna i naprawdę widzę że trwała. Mszyce były ale wynalazłam sobie taki oprysk 2w1 na robaki i choroby. Działa 21 dni. I mimo że może jest mało opłacalny to jestem bardzo z niego zadowolona. Jak tylko faktycznie po tych 21 dniach pojawiły się mszyce na różach od razu nim opryskałam i z miejsca padły. Doszłam do wniosku że muszę kupić opakowanie 100 ml bo większego nie znalazłam i tylko to do róż używać. Jest to Substral do kwiatów 2w1. Nie będę kupowała różom ani żadnych naturalnych oprysków ani innych . Jedynie Substral 2w1, nawóz, no i czasem Rosahumus.
Szostani cieszę się że Ci się moje róże podobają. Dzisiaj wiem już, że za rok na pewno w moim ogrodzie przybędzie róż.
Wolusiu jestem laik z róż. Dopiero w tym roku jakoś mi się trzymają.
Aniu-Anna55 a to Ci pogoda zrobiła niespodziankę po podlewaniu. Myślę że przy takiej suszy to Twoja praca, mimo deszczu nie poszła na marne :) U mnie słoneczka bardzo mało. Urlop chyba będę miała kiepski pod tym względem.
Jolu karp wyszedł uwędzony. Mnie smakował jak makrela. Moi rodzice i mąż się zachwycali że smakuje jak łosoś :D
Aniu -Annes obok Piano to Chopin. Pięknego miał pąka prawda? Edenka skradła moje serce ;:170
Aguś-Agness na tym pędzie są w ogóle jakieś dziwne pąki. Zrobię później jeszcze jedno zdjęcie. Zastanawiałam się co to jest, ponieważ nie rósł w piękną bańkę jak pozostałe pąki tylko od razu takie coś. Mszyc chyba akurat na Charming Piano nie było. Ale mimo wszystko był opryskany wraz z koleżankami.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziu roślinki śliczne , ;:173
lilie w grupie prezentują się ;:215
pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu witaj miłośniczko róż , ale podziwiam też inne ciekawe rośliny.Czekam na ciąg dalszy pięknych fotek i roślinek. ;:168
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, ale fajnie wymyśliłaś z tymi liliami ;:333 super, z czasem się cała skrzynia zagęści i będzie zjawiskowo wyglądać.
Róże kwitną Ci cudnie, każda piękna ;:215 He, he nie potrafię napisać, która mi się najbardziej podoba, chociaż Eden Rose zwróciła moją uwagę :D Powojniki też czarują ;:138 Kochana , kolorowo , pachnąco i ślicznie masz w ogródku, tak trzymać ! Widać, że dbasz o wszystkie roślinki - to dużo pracy... :)

A róża Eden Rose zainteresowała mnie ;:224 , muszę pomału planować "przyszły" rok ;)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko witaj, dawno Cię u mnie nie było. Lilie faktycznie są ładne. Czekam na rozkwit drzewiastych i liliowców.
Joasiu myślę że mogę śmiało o sobie mówić miłośniczka róż. Faktycznie zaczarowały mnie. Ale w gruncie rzeczy jak wszystkie inne rośliny. Z pewnością róże, powojniki i liliowce to mój ostatni konik :)
Asiu Edenka .. ach ta Edenka. Za każdym razem jak koło niej przechodzę to nad nią się rozpływam. Jest cudna. Kusi mnie żeby jesienią dokupić róż, ale wiem z doświadczenia że o tej porze już średnio mi się chce pielęgnować to wszystko. Także poczekam do wiosny. Mam nadzieję że szybko przyjdzie. Muszę też odłożyć fundusze bo marzy mi się kilka rarytasków :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to mnie zainteresowałaś tymi rarytaskami :lol: zdradzisz coś ? ;:109
A gdzie kupowałaś swoje cudne róże ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”