cd.

Pąk Mushimara

New Dawn

Jeden z licznych kwiatów Flammentanz

Powojnik Tangucki

Hakuro w towarzystwie jeżówek
Dzisiaj znowu mokry poranek.. ale ciepło. Ma być 28 stopni, coś mi się nie chcę w to wierzyć jak patrzę na te chmury.
Aniu-Andzia84 no o gnojówce z pokrzyw słyszałam wiele dobrego. Jakoś jednak jeszcze nie zmusiłam się do jej zrobienia. Unikam pokrzyw jak ognia. Zabierałam się może i za to...ale wyszło jak wyszło

Co do mszyc, to już użyłam chemii na drzewka i róże. Póki co nie ma tych paskudztw. Ale podglądam systematycznie czy nie wróciły.
Aniu-sweety o wow

W takim razie w lipcu napiszę pw z przypomnieniem
Aniu- aneczka w tym roku aż boję się żeby niczego nie schrzanić przy tych różach i powojnikach. Zachwyciły mnie one całkowicie.
Aga ok, zrobię zdjęcia ogólne działki
Joasiu pytałaś co to za róża na pierwszej fotce - to jest Piano.
Asiu ta ostatnia róża to Eden Rose, bardzo ładna i naprawdę widzę że trwała. Mszyce były ale wynalazłam sobie taki oprysk 2w1 na robaki i choroby. Działa 21 dni. I mimo że może jest mało opłacalny to jestem bardzo z niego zadowolona. Jak tylko faktycznie po tych 21 dniach pojawiły się mszyce na różach od razu nim opryskałam i z miejsca padły. Doszłam do wniosku że muszę kupić opakowanie 100 ml bo większego nie znalazłam i tylko to do róż używać. Jest to Substral do kwiatów 2w1. Nie będę kupowała różom ani żadnych naturalnych oprysków ani innych . Jedynie Substral 2w1, nawóz, no i czasem Rosahumus.
Szostani cieszę się że Ci się moje róże podobają. Dzisiaj wiem już, że za rok na pewno w moim ogrodzie przybędzie róż.
Wolusiu jestem laik z róż. Dopiero w tym roku jakoś mi się trzymają.
Aniu-Anna55 a to Ci pogoda zrobiła niespodziankę po podlewaniu. Myślę że przy takiej suszy to Twoja praca, mimo deszczu nie poszła na marne

U mnie słoneczka bardzo mało. Urlop chyba będę miała kiepski pod tym względem.
Jolu karp wyszedł uwędzony. Mnie smakował jak makrela. Moi rodzice i mąż się zachwycali że smakuje jak łosoś
Aniu -Annes obok Piano to Chopin. Pięknego miał pąka prawda? Edenka skradła moje serce
Aguś-Agness na tym pędzie są w ogóle jakieś dziwne pąki. Zrobię później jeszcze jedno zdjęcie. Zastanawiałam się co to jest, ponieważ nie rósł w piękną bańkę jak pozostałe pąki tylko od razu takie coś. Mszyc chyba akurat na Charming Piano nie było. Ale mimo wszystko był opryskany wraz z koleżankami.