Na starym po nowemu.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu.

Post »

Ewa 321 - ano mam ;:oj Starowinkę wprawdzie ale wodę dla roślin trzyma dzielnie.
Zabieram się za nią powoluśku, ale na razie to i tak tylko prowizorka będzie
- i jak to z prowizorkami bywa, może już tak na długo pozostanie :;230 Bo docelowo mam inszy na nią plan.

Oleandry..... - też mi się marzą ;:170
2,5 litra to chyba na łeb im lejesz, bo tyle na 4 roślinki w taki upał to może być za mało...
Ja tylko wczoraj przelałam bagatela - 4 kubiki, oczywiście wodę rozprowadzałam konewkami.... Raz z prawej, raz z lewej, co by jedna ręka dłuższa nie była....
Wąż ogrodowy oczywiście czeka na kupno... wtedy będzie duuużo lżej! Na razie nie było to konieczne, bo nie było az tyle lania.

Kasiu - no wredota, wredota z tej osy. Noga jednak czerwienieje, ale jestem dobrej myśli....
Co do pszczół - to ja je przodem nawet puszczam jak lecą do kwiatka ;:3 A co!

Cieszę się, że też degustujesz się koncertami na dwa świerszcze i wiatr w kominie.... ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świerszczy zatrzęsienie :D Wieczorami aż trudno zasnąć przy otwartych oknach, ale cieszę się tym, ile wlezie :D Będzie za czym tęsknić. Za upałem też, nie zanosi się na razie na zmianę pogody :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszedzie temat podlewania,juz czas na deszcz,ale noca,a w dzien prosimy slneczko ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś - to miło, że i świerszcze szukają ukojenia w Twoich różach lub w ich sąsiedztwie.
Jestem za pozostaniem zawartości lata w lecie - więc piękna pogodo trwaj u nas! A deszczyk tylko nocą...
Twoja budleja jest twardzielką jak na razie, nie odpuszcza i idzie w zaparte.

Ewa321 - pięknie kwitną Twoje oleandry, śliczne są!

Dzisiaj był piękny zachód Słońca. wzrok zatrzymywał się na takim widoku bardzo długo.
Mam okna na wszystkie 4 świata strony, więc wschody także zachwycają.
Być może krwawnik wcale nie ma zamiaru się zawstydzać i różowieć, tylko postanowił pozostać w nieskazitelnej bieli...
I pewnie ujdzie mu to na sucho...
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patusiu - podobnie pomyslałyśmy o deszczu. U mnie tak właśnie było poprzedniej nocy, troszkę popadało, od razu lżejsze powietrze i jakby spokojniejszy oddech. Więc dzisiaj sobie pofolgowałam od podlewania. Zobaczymy jaką pogodę przyniesie nam kolejny dzionek.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Wazne,ze juz gdzies te chmury kraza,jest nadzieja.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Beaby - dziękuję za oleandry ;:180 Chociiaż to dla hodowcy powinny być oklaski, nie dla mnie. Ja już "piękne" kupiłam, tylko je podlewam.
A ja Cię podglądam z nadzieją na nowe fotki, i co ;:154 i nic?
Jak nie kwiaty, to pokaż chociaż studnię...
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa 321 - też trzeba mieć rękę by utrzymać takie cudeńka jak Twoje oleandry, nawet choćby nie wiem jak piękne wyszły od producenta, więc ukłony także i Tobie się należą i to bardzo zasłużone ;:180

A studnia na czas obecny jest taka sama jak na pierwszej stronie tego wątku. Jednakże mam nadzieje, że do dwóch tygodni powinno mi się udać jej prowizoryczna mała metamorfoza.

Ależ dzisiaj była kilkuminutowa nawałnica: niesamowity wiatr, grad, wielki deszcz - powiało grozą przez moment...
Ale ogród oki, jedynie co to ślimaki powychodziły chyba wszystkie z całego świata, kroku nie można było zrobić.. Okropność.

Podeszczowe dzisiejsze fotki:

Druga jeżówka wreszcie pokazała swój piekny pomarańczowoczerwony kolorek:
Obrazek

Obrazek

Zawilec japoński:
Obrazek

Krwawnik:
Obrazek

Liatra w lawendzie:
Obrazek

Skalniaczki na pniu - już nie widać różnicy między pniem a ziemią:
Obrazek Obrazek

Tillandsie:

meduza nadal trzyma czerwony kłosek:
Obrazek

Bardzo ją lubię:
Obrazek

Ładnie się przebarwiły:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Jest kolezanka z mojej nocnej zmiany, lawenda i liatra :;230
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A czy ten cudnie na różowo kwitnący krwawnik, to ten "zwykły" polno-łąkowy krwawnik? Bo coś tak słodkiego widzę pierwszy raz ;:154
Obok krwawnika przechodzę zwykle bardzo objętnie i wyniośle, a tu masz - pełny szacunek ;:138
Natomiast oplątwami mnie załatwiłaś konkretnie. Muszę przeczytać wszystko na ich temat, bo uginam się powoli pod presją ich uroku ;:167
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Beaby pisze:Tillandsie:

meduza nadal trzyma czerwony kłosek:
Obrazek
Meduza puszcza małe u podstawy!! dobrze widzę?? ;:138 ;:3 ;:138 ;:3
Ale się pięknie powybarwiały!! ;:63
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Skalniaczek będzie niedługo wyglądał jak rafa koralowa :tan
OPLĄTWY :shock: Już raz sie powstrzymałam, ale to takie trudne... Są takie przedziwne i piekne ;:167 Znów muszę proszka łyknąć Obrazek Na Oplątwozę... Tyle tych chorób teraz krąży.... :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patuniu - no jakoś tak wychodzi mi najczęściej właśnie nocne pisanie, wtedy troszkę więcej mam spokoju, a potem lepiej się śpi jak się oczka nacieszą takimi forumowymi ślicznościami i miłymi wpisami na przeróżnych ciekawych wątkach.... ;:168

Ewciu321 - ten łososiowy krwawnik dostałam od Reni /Reniak. Prezentuje się ślicznie na rabacie, mimo tak skromnego kolorku, jestem bardzo zadowolona, że go mam.
A na krwawniki namówiła mnie Paula/Steasi - wiedziała, że podejmę ten ciekawy temat choć na początku byłam sceptyczna w tym temacie, bo nie znałam tych odmianowych.... :tan
Też wcześniej znałam tylko łąkowe i jeden odmianowy, żółty... Na szczęście się to zmieniło.

Magdo - to właśnie o tej meduzie przed jakąś "chwilką" pisałam, że coś wypuszcza tylko jeszcze nie wiem co i muszę zaczekać zanim się przekonam na stówę...
Tillandsie pięknie są przebarwione, to fakt, a przecież przybyły do mnie tylko jako zieleninki....
Brzoskwiniowa wypuszcza już trzecie pięterko.

Kasieńko - no właśnie stale tłumaczę tym pniakom, że mają być rafowe.... Może załapią :;230

Kasiu, Ewo321 - przed oplątwami nie warto się powstrzymywać - oddają zainteresowanie nad sobą w niezwykły sposób - swoją nietuzinkowością i ciekawą "uprawą" oraz nieustanną zmiennością wyglądu i to, że super się prezentują pojedynczo jak i w zestawach. :D

Oplątwoza - choroba, na którą zapada się nieodwracalnie, ale nie boli - ;:304 Natomiast kwarantanna jest niedozwolona!
Zapada się na nią po prostu raz na zawsze... ;:167 Jak dotąd nie zna się innych przypadków, bo jeśli było inaczej, to te osoby po prostu nie dotknął ten aktywny wirus ale tylko im się tak wydawało.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Noooo, to użyłaś agrumentów konkretnych ;:306
A jak już posiądę oplątwę (bo tak się to pewnie skończy), to z wszelkimi pytaniami wyślę m. do Ciebie, Ty mu to jeszcze raz wszystko dokładnie wytłumaczysz :;230
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne Ewuś321, ale pod warunkiem, że i tak zrobisz po swojemu :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”