Monia, właśnie ja też ostatnio z racji braku miejsca poszukuję odmian kompaktowych, czyli takich które by zawierały wszystko w jednej, ładną rozetę, najlepiej pstrokatą, duże najchętniej pełne kwiaty z obwódkami, falbankami, fantasy i czy tam się wymyśli jeszcze
Jestem zachwycona odmianą RS Zolotaja Rybka, która jest właśnie uosobieniem moich wymagań
A no i oczywiście musi być bezproblemowa
Justynko, też jestem ciekawa, zobaczymy czy to faktycznie sport od Sassy Sadie.
Lunar Lily kwitnie chętnie, więc myślę, że tak długo nie będziesz musiała czekać na kwiaty swojej sadzonki. Jak już zamontujesz ledy koniecznie daj znać jak wyszło, jestem bardzo ciekawa
Lady-r obfociłam Ci doniczki z każdej strony..
portrecik z bliska
i już opowiadam
Doniczki w środku mają 11 cm średnicy, za dużo dla fiołka, one lubią dość małe doniczki, sadzę je więc do 9 i wstawiam do środka.
Rośliny trzymam na knocie, który przechodzi przez środkowy otwór
Mężuś mi go zrobił bo oryginalnie była tam taka czwarta gruba "nóżka"
A teraz knocik swobodnie przechodzi przez otwór i fiołeczek pije sobie wodę
Kupiłam je od polskiego producenta Rotex, gdzie występują pod nazwą "donica hydroponiczna".
Iwonko, zredukowałam ostatnio moją kolekcję do 80 odmian ale zdążyłam już zamówić kolejne 20
Część to jeszcze malutkie sadzonki, z większych mam ok 50 więc nie jest to jakaś oszałamiająca ilość. A zredukować muszę w ogóle do max 50
Ale jest i dobra wiadomość, znalazłam dziś miejsce na półeczkę dla miniaturek, półeczka będzie miała długość trochę ponad 2 m i zmieści jakieś 13 - 15 roślinek