Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Post »

Ooooo......to widzę, że siać będziemy owocki...... ;:224
Ja aż tak cierpliwa to nie jestem. ;:185
Souvenir Mutant......matko gdzie Ty Majka takiego dinozaura znalazłaś. ;:306
Nawet na helpie go nie znalazłam.
Co to za odmieniec ?
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Oto owocki wspomnianej persicy

Obrazek

Obrazek

No i nie wiem czy już je ściąć i wyłuskać nasionka czy jeszcze poczekać :roll:

Grażynko a co do tego Mutanta to nie ja tylko Loubert , może mu wyrósł jakiś samoistnie i tak go nazwał :roll: bo nic oprócz nazwy nie piszą nigdzie ;:185
http://www.pepiniere-rosesloubert.com/c ... ,1886.html
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majutku, jeśli Ci się powiedzie wysiew róż z nasion - czego serdecznie Ci życzę - to będziesz mistrzem różanym, o którym będę opowiadać wnukom ;:173 (i tak będę :lol: )
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A to ci dopiero mutant.
Jeśli Loubert nawet nic o nim nie pisze, co to zatem za różyca.... ;:202
Ja mam tylko dwa czy trzy Souveniry i nawet o innych nie marzę.
Moje jakoś nie ujęły mnie za serce a do tego słabo kwitły w tym sezonie.
Jak się nie poprawią to marnie widzę ich bytność u mnie. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Och, niektóre Souveniry złapały mnie mocno za serce :D Dr Jamain, Russelliana i de St. Anne-tych nie oddam nikomu :D Może jakiś się jeszcze zabłąka, ale raczej z niższą strefą :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś z niższą strefa to polecam Hippolyte czyli Souvenir de Kean http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=12314, ostatnio wszyscy się nią zachwycają ;:167
Obrazek

patrz jakie miewa śmieszne kwiatki
Obrazek

a potem z tych uszu rozwija się taki bukiecik
Obrazek :;230

Souvenir de L'Imperatrice Josephine http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.36990.3

Obrazek

Obrazek

Potem pozostaje parę z 5-ką a reszta to już odpada ;:185

Grażynko strasznie jestem ciekawa tego mutanta ;:306 co z niego wyrośnie :?:
Też mam takie zdechłe maluchy z ubiegłorocznej jesieni, niektóre nie kwitły jeszcze wcale, a niektóre po raz kolejny mi padły ;:145 ale uparta jestem bardzo i nie zrezygnuję ;:108

Aguś no ale powiedz co mi szkodzi spróbować , jak coś wyjdzie to będę się cieszyć a jak klapa to może kiedy indziej spróbuję albo i nie ;:224
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Maju, kusicielko jedna ... :twisted: . Mało to mamy towaru różanego w ogródkach 8-) ???
Czy wiesz, że wejście do Twojego wątku ZAGRAŻA :!: nam maniakom różanym, kolejnymi LICZNYMI :!: zamówieniami ... :wink: ? W tym wypadku souvenirów ;:108 . Zainteresowała mnie właśnie ta Św. Anna ... :lol: .

A Hyppolitkę to od jakiegoś czasu mam na oku i szczerze, to żałuję, że nie posadziłam jej zamiast Cardinala de Richelieu. Moim zdaniem ta pierwsza odmiana ma ładniejsze kwiaty - ciekawszy kolor.
Absolutnie nie mogę narzekać na Cardinala, bo pięknie i zdrowo rośnie, ale kwiaty ma dość ciemne i ... jakieś takie smutne ... Ale ...to mimo wszystko bardzo oryginalna róża i mój wymarzeniec ;:173 (w avatarze), więc koniec z narzekaniem ;:14 !!!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Kontakt:

Post »

Maju masz Ty cierpliwość do siania... zbierz owoce teraz, w domu "wydłub" z nich nasiona i wysusz. 2 miesiące przed wysiewem włóż do wilgotnego piasku i wpakuj do lodówki, żeby się przechłodziły. P 2 miesiącach w chłodzie wysiewaj do luźnego przepuszczalnego podłoża. Z tego co wiem nasiona R. persica kiełkują łatwo, ale siewki są podatne na choroby grzybowe.

A spójrz co znalazłam przypadkiem i od razu pomyślałam o Tobie - 'Spomienka na R. Geschwinda' :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wraz z wietrzyskiem :wit trzeba się trzymać mocno albo wsadzić po dwie cegły do kieszeni żeby nie zwiało ;:222

Monika ja nie kuszę ;:185 ja tylko się chwalę ;:306 a że ktoś podatny załapie bakcyla to trudno ;:183
Z Souvenir de St. Anne's musisz postępować jak ze zmarzluchem, poprzedniej zimy mocno mi podmarzła więc daj jej spory kopczyk i naszykuj jeszcze jakieś ubranko. To jest córka Souvenir de la Malmaison a ona lubi ciepło, ta 5 strefa to jest na pewno na wyrost ;:108
Cardinal jakoś nigdy mnie nie pociągał, wydaj mi się że ma zbyt niebieskie lub jak to nazywam 'trupie' kolory :roll:

Kamilo fajna nazwa tej różycy tylko samej róży pewnie nikt nie widział. Mam już Rudolf Joseph Geschwind Szilveszter Gyory , ładnie kwitła, trochę urosła i jestem bardzo ciekawa jak sobie poradzi zimą tylko z kopcem.

Obrazek

Owocki persicy rano urwałam, teraz zaczęłam wydłubywać je , nawet są dość fajne. W tym wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=58329 piszą żeby moczyć w zaprawie przeciwgrzybowej a potem siewki podlewać i pryskać przeciw grzybom. Co mi szkodzi spróbować ;:173
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Kontakt:

Post »

Rudolfa Jospeha też mam, ale chyba nie kwitł mi w tym roku. W takim razie rozpoczynam poszukiwania 'Spomienka....' ;:134
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko u mnie też wieja paskudnie, a do tego pada śnieg i jest zwyczajna zamieć :roll: Nawet z domu nosa nie wystawiam.... wyjdę dopiero wieczorem na szybkie zakupy, bo trzeba uzupełnić braki w lodówce i spiżarni....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Hippolyte już widziałam :D Zapamiętałam, ale nie wiem, kiedy nabędę :roll: Mam mnóstwo różanego piękna na oku. A chudy portfel ;:306
Na szczęście można zaglądać do cudzych ogrodów :D
Wiatr i śnieżyca. Nie tak strasznie wieje, ale wybitnie nieprzyjemnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciągle wieje ale bez opadów i to dobra wiadomość w tym paskudnym dniu. Łepetynę gdzieś mi wywiało i myślenie sprawia mi trudność ;:222
Kamilo jestem ciekawa czy gdzieś istnieją jakiekolwiek wiadomości o tej róży, nie wspominając o niej samej :roll:
Rudolf kwitł mi bardzo ładnie chyba dwa razy, w czerwcu jak było zimno i deszczowo a potem cały lipiec a w sierpniu miał jeden kwiatek, czyli żywotna róża chętna do kwitnięcia, tylko ta 6 strefa :uszy
Agnisiu ja byłam na tej wichurze bo trzeba było Basię odebrać z przedszkola i jechaliśmy na budowę córki zajrzeć czy tam nie ma szkód. No a rano trzeba było połamane gałęzie usunąć z ulicy i z krzaków żeby nie połamały do końca berberysów. :evil:
Lodówka i zamrażarki pełne to nie mam potrzeby jechać, jutro na fajer to może będzie już spokojniej :roll:
Ewuś z tego co pamiętam to Hippolyte jest u Kamili za 25zł, może do wiosny czy jesieni uzbierasz jakąś kwotę wolną na różane cele, życzę Ci z całego serca żeby Twój portfel sporo przytył przez tę zimę ;:168
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie też dmucha a ja przy kominku popijam kawkę.
Już się nie napalam na róże, bo miejsca brak.
No chyba, że coś do wiosny wypadnie....... ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tez podejmuje się tego ekszperymentu :wink: siania owocków róży. U mnie to mchówka Nuits de Young miała już wysuszone owocki, bo kwitnie bardzo wcześnie .Wyłuskałam je i się dosuszają .Ojjjj co z tego będzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”