Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Marzenko czyli będzie lasek a domek jak leśniczówka ;:oj
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Marzka mam zawirowanie w domu nasionka wysyłam za kilka dni... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Renatko te siewki to do "dziczy" idą. Tam jest 45m długie i 60 szerokie. Chcę tam rzeczywiście lasek zrobić, ale taki mieszany właśnie z różnych gatunków.
Świerki serbskie na żywopłot od strony południowej i południowego wschodu, żeby się przed mrozem osłonić. Do domu to jeszcze daleko, więc słońca sobie nie zabiorę ;:108

Misiu, też zbieram się z wysyłką do Ciebie, ale ciągle coś mi wypada, ot jakby nadprogramowe wykopywanie dalii. Współczuję takich zawirowań, ale pewnie powoli kończysz sezon turystyczny u siebie ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

:wit :wit Co ja czytam las się szykuje ;:138 ;:138
Ale jesteś szybka,dalie już przygotowane na wiosenke :heja :heja
Ja niestety brak samochodu,i czasu.Córka może w piatek albo w sobote coś podziała,zależy czy dostanie wolne,bo ja raczej nic nie udziałam,korzonki,albo rwa mnie gniecie.
Całuje i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babciu-Jadziu, dalie i kanny wszystkie dziś wydobyłam z ziemi. Czekają na wiosnę ;:65 . Jutro akcja sadzenia świerków serbskich w rzędzie obok siatki. Inne rarytasy do donic. Poczekają na mój czas i zmężnieją.

Urobiona jestem jak osioł. Drugi dzień j kolejne dwie godziny z widłami i "ziemniakami" wykończyły mnie, a jutro ciąg dalszy. Chyba będę się cieszyć z szybkiej zimy ;:131 . Dobrze, że dziecko wyrozumiałe i daje ryć w ziemi ;:168
Zmykam dom ogarnąć i ;:41
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś rano powitał mnie straszny mróz. O 7mej rano było -5". Uważam, że to zadużo jak na tę datę w kalendarzu ;:145 . Pewnie pelargonie mi pomarzły, bo nawet na pięterku doniczkowe ucierpiały, a pelaśki były na tarasie. Oj niedobra jestem dla swoich roślinek, niedobra ;:124

cukrem obsypany nagietek
Obrazek

mój ostatni nabytek, wrzosy
Obrazek

wielkie sadzonki w donicach 17cm
Obrazek
4 doniczki zajęły całe dno taczki

astry nowobelgijskie w 3ch kolorach: niebieski, różowy i jasnoróżowy
Obrazek
po 3 z każdego koloru, będą maleńkie plamki na rabacie trawiasto-hortensjowej

na koniec firanki ręcznie robione do starego domu. Udało sie kupić dwie takie same, :tan . Akurat na dwa okna wychodzące na jedną stronę od wjazdu.
Obrazek

Z prac ogrodowych, to mam wykopane dalie i kanny. Dziś mieczyki idą pod widły.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marzenko szczerze Ciebie podziwiam za tak wielką ilością dalii ;:oj ....... tyle pracy z nimi , ale efekty gdy kwitną wszystko wynagradzają ;:138
U mnie tylko kilka koleusków przemarzło, większość jeszcze ładnie się trzyma, ale chyba już je polikwiduję..... najwyższy czas kompozycję letnią wymienić na jesienną 8-) :lol: Wrzosy kupiłaś ogromne i piękne.... jeśli mogę zapytać po ile za nie płaciłaś??? U mnie takie marnizny i ponad 4 zł, aż szkoda na nie pieniędzy :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, nie uwierzysz, bo sama oczy przecierałam, za wrzosy po 5zł płaciłam. Wziełam tylko 4, teraz żałuję, bo mogłam wszystkie 6 kupić.
Dla Ciebie dalie honki
Obrazek

Obrazek

Na całe szczęście w sobotę porobiłam daliom trochę zdjęć, więc jeszcze je pokażę.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To u nas było podobnie ;:145 3 godziny wycinałam i wykopywałam karpy i cebule. Ale mam wykopane dalie, mieczyki, tygrysówki, begonie i ismeny. Datury, bugenwilla, ołownik i inne tarasowe wniesione do garażu. Jutro kany. Ogród na chwilę wygrabiony, ale nie mam złudzeń, bo na orzechu sąsiada jeszcze jest mnóstwo liści :evil:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marzenko dalie masz piękne, wrzosy okazałe i marcinki słodkie, oby tylko nie urosły w przyszym roku wyższe ze cztery razy ;:202 bardzo zmieniło się twoje siedlisko w tym roku :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja mogę co najwyżej po 2godz dziennie pracować i to pod warunkiem, że Młody nie woła obiadu. Wtedy z auta za szpadel i do prawie 19tej mogę pracować w ogrodzie, potem się ciemno robi. Wczoraj udało mi się ledwo godzinkę popracować. Wykopałam mieczyki, zapomniałam o paru w innym miejscu i galtoniach ;:223 . Cóż dziś dokończę kopanie, a jutro sadzenie iglaków, planuję posadzić 70 świerków serbskich wzdłuż siatki, żeby powstał szpaler osłaniający przed mrozem i wiatrem ze wschodu. Może uda mi się jeszcze trochę cebulowych wkopać?

Marysiu, oj tak, nie zaprzeczę, ze siedlisko w tym roku zmieniło się. Myślę, że jak jeszcze ze 2-3 sezony będę tak intensywnie pracować, to potem osiągnę już jako taki stan porządku i ładu. Nie strasz marcinkami, że tak wyrosną. Ja chcę małe niskie na przód rabaty. Wysokaśkie mam po babci, rosną na 160cm i jeszcze nie kwitną ;:131 .

Dziś jak co dzień od tygodnia znów był mróz, dziś -5, uważam, że conajmniej miesiąc się ta pogoda pospieszyła i mrozi
z-a-s-z-y-b-k-o !!!
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Marzka, 70 serbów ;:oj W takim razie dużo siły i ;:3
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to maluszki, te serby, ale przy takiej ilości nie stać mnie na duże okazy. Wiem, że będę czekać na efekt żywopłotu, ale... Za 5 lat mam nadzieję mnie trochę zasłonią. Dziękuję za odwiedzinki i życzenia ;:196 .

Basiu, cóż, robić trzeba póki siły są. Jak już z sił opadnę to będę podziwiać efekty swojej obecnej pracy. Mam nadzieję, że nie robiee tego wszystkiego na marne ;:224
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

One bardzo szybko rosną. Mam jednego giganta przed domem, który 5 lat temu był choinką bożonarodzeniową, stojącą na bufecie ;)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, bardzo dobre wieści dla mnie z tym rośnięciem serbów :tan . Kupiłam siewki z gołym korzeniem. Liczę, że takie małe lepiej się zaaklimatyzują i będą rosły. Największy problem z moim M i kosiarką/kosą żyłkową w jego rękach. Chwila nieuwagi i po serbach. On kosząc chyba zamyka oczy i idzie jak przecinak :( . Muszę serby okołkować chyba i to będzie najgorsza praca przy nich, myślę. Samo sadzenie planuję jutro przed obiadem zrobić. Po obiedzie palikowanie. Może podpowiesz jak gęsto je sadzić? Tak 2m odstępu wystarczy?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”