Różyczki u Ewki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różyczki u Ewki
Ewuniu ta dwukolorowa róża to może być Osiria-Kordesa, w podobnej tonacji jest jeszcze Bicolette ,ale to z pewnością nie ona. Następna to Chandon Rosier, Alleluia, Hallelujah- Delbarda, Schone Koblenzerin,-Kordesa . Bardzo bogate kwitnienie i nie widać po różach ,żeby miały niedosyt wody 

- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ u Ciebie te róże kwitną, aż się wierzyć nie chce.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu - ta moja jakby bardziej czerwona, ale będę się jej uważnie przyglądać i porównam z Osirią. Zastanawia mnie Twoje nazewnictwo róż ( może wynika to z mojego niedouczenia), ale nazywasz je zupełnie inaczej, mimo że swoich nazw jestem pewna. Skąd takie różnice? Czy są jakieś strony z nazewnictwem róż, na których podawane są różne nazwy tej samej rośliny? Chętnie bym sobie poczytała.
Sylwio - jakoś udało się różyczkom przetrwać, ale wyraźnie widać, że młodzież radzi sobie gorzej niż powinna. Ich krzaczki nie są rozbudowane tak, jak mogłyby być w sprzyjających warunkach. Spójrz na Sonnenwelt, krzaczek malutki i ledwo 3 kwiatki

Podobnie jest z nieforemnym krzaczkiem Sharify

Nawet Miss Fine ma problem z pokazaniem pełnej krasy, choć część dnia rośnie w cieniu

Dla porównania Nostalgie, które za chwilę bujną mimo niesprzyjających warunków

Sylwio - jakoś udało się różyczkom przetrwać, ale wyraźnie widać, że młodzież radzi sobie gorzej niż powinna. Ich krzaczki nie są rozbudowane tak, jak mogłyby być w sprzyjających warunkach. Spójrz na Sonnenwelt, krzaczek malutki i ledwo 3 kwiatki

Podobnie jest z nieforemnym krzaczkiem Sharify

Nawet Miss Fine ma problem z pokazaniem pełnej krasy, choć część dnia rośnie w cieniu

Dla porównania Nostalgie, które za chwilę bujną mimo niesprzyjających warunków

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Ewuniu przyglądam się Twojej Nostalgii i nabieram na nią coraz większej ochoty, u Ciebie takie wielkie, obsypane kwiatem krzaczysko
. Nie wiem dlaczego kojarzyłam ją zawsze z takim wysokim drapakiem
.
Powiedz mi kochana czy u Ciebie pada, bo tak zapowiadają deszcz w całej Polsce a u mnie na razie tylko chmury, no może troszkę zaczyna padać, ale baaardzo skromniutko.

Powiedz mi kochana czy u Ciebie pada, bo tak zapowiadają deszcz w całej Polsce a u mnie na razie tylko chmury, no może troszkę zaczyna padać, ale baaardzo skromniutko.
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Pewnie, że te upały dały się nie tylko różom mocno we znaki. Ale i tak te Twoje maluchy wyglądają całkiem (moja Ilse Krohn to tak wyglądała po 3 latach)... Widać, że masz rękę do róż 

Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewuniu takie dwukolorowe róże bardzo mi się podobają i nawet Bicolette mam tylko ona nie ma srebra na rewersie. Kiedyś taką kupiłam na wystawie i dziewczyny kombinowały jaka to róża wyszło wtedy ,ze Osiria jednak nie przezimowała .Trochę zaglądam tu to tam .Czerwona niepachnąca z srebrno lekko oranżowym rewersem to Bicolette. Przeglądasz czasem też Rosebook one tam też są http://www.rosebook.ru/roses/ Też mam różane dylematy bo nie umiem zakwalifikować jednej róży ,ale wciąż szukam jej imienia ,bo na pewno nie jest tą którą kupiłam
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Sharifa Asma może i nieforemny krzaczek, ale za to jej kwiat 
A Queen Elizabeth nie do zdarcia...stara, dobra odmiana

A Queen Elizabeth nie do zdarcia...stara, dobra odmiana

Sharifa chyba tak ma, że z fantazją wypuszcza pędy w różnych kierunkach i wysokościach. No właśnie, jak pisze Dorotka - ale ten kwiat... Dobra, nie trzyma tak długo jak Eden, ale bardzo, bardzo ją lubię, jest taka delikatna. A co do Edena, to ten Twój Mini Eden jest nawet bardzo Maxi! Piękny. A Nostalgie? Moja jedynaczka wybujała do 170cm, ale od dołu goluteńka po plamistości, chuuuuda, no jak zupełnie inna odmiana niż te Twoje tłuściochy 

Witaj Ewciu! Chciałabym zapytać jak się miewa twój Tom Tom? Nie ukrywam, że jestem mocno zaniepokojona o jego los! Chyba go nie wyrzuciłaś? Mój dzielnie walczy o przetrwanie, obecnie ma wysokość 2,5 sekatora ( bo zdaje się że stosujesz w stosunku do niego taką miarę wzrostu...) Widać jednak, że pomimo takich mizernych korzeni jakie miały wszystkie róże z tej firmy, to on zażarcie walczy o życie - kwitnie od czerwca non stop trzema kwiatami. Trzy przekwitną, to natychmiast pojawiają się nowe 3 pąki. Wydaje mi się, że dopiero przyszłej wiosny, jak będzie krótko przycięty, to powinien ruszyć z kopyta. Napisz jak twój się trzyma. Podoba mi się też bardzo twoja fioletowa różyczka NN - zapowiada się na dużą piękność!
- ewka36jj
Zmierzyłam Tom Toma - 1,5 (a nawet ciut mniej ) wysokości segregatora 

- ewka36jj
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ewuniu przypomina Osirę
- ewka36jj
Może rzeczywiście to Osiria, zobaczymy co pokaże w przyszłym sezonie.
A dziś:
Midsummer - kwitnie jak zaczarowana

Sahara jakby ostatkiem sił

Snow Mount - gdybym miała jeszcze raz ją kupić, wybrałabym inną różyczkę

Sunny Sky - natomiast ona sprawdziła się w 100%

Tej nie znam, bo to marketówka, za to zdrowa i fajnie kwitnąca

Monica- za każdym razem ma tylko trzy kwiaty, ale co tam, w przyszłym roku na pewno będzie ich więcej

Camilla Pissaro coraz bardziej mi się podoba, może dlatego, że nie przestaje kwitnąć?

Francis Blase - to dopiero będzie się działo, skoro już teraz potrafi zachwycić

Ghita - ciągle rośnie i rośnie, super

Maria Curie - po wiosennym przesadzeniu musiała swoje odchorować

Wspomnienie po Abrahamie

A dziś:
Midsummer - kwitnie jak zaczarowana

Sahara jakby ostatkiem sił

Snow Mount - gdybym miała jeszcze raz ją kupić, wybrałabym inną różyczkę

Sunny Sky - natomiast ona sprawdziła się w 100%

Tej nie znam, bo to marketówka, za to zdrowa i fajnie kwitnąca

Monica- za każdym razem ma tylko trzy kwiaty, ale co tam, w przyszłym roku na pewno będzie ich więcej

Camilla Pissaro coraz bardziej mi się podoba, może dlatego, że nie przestaje kwitnąć?

Francis Blase - to dopiero będzie się działo, skoro już teraz potrafi zachwycić

Ghita - ciągle rośnie i rośnie, super

Maria Curie - po wiosennym przesadzeniu musiała swoje odchorować

Wspomnienie po Abrahamie

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Jeżeli tak, to aż mi sie wierzyć nie chce, że to taki wielki krzaczor z tyloma kwiatami

Coś pięknego

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Wow Abraham przepiękny..