Vampi, wystawiłam doniczkę z muszkami ziemiórkami bardziej na słoneczko, przesuszę ziemię, powinno wystarczyć.
Amaro, dziękuję, tylko pamiętaj, by nie kupować karp dalii - urosną z nich krzaczory, że na balkon nie wejdziesz. Do skrzynek jak ulał nadają się te karłowe gotowe ze sklepu w cenie karpy
Haniu, witaj, zapraszam częściej
cuxia, worki kosztują ok 10 zł czyli mniej więcej tyle co skrzynka. Co roku kilka sztuk i się uzbiera odpowiednia ilość. Właśnie pamiętam, że w zeszłym roku Ci omdlał pomidor. Ale chyba się wtedy podniósł, tak?
welkam, bazylia obgryziona, sam badylek został. Postanowiłam zjeść listki przed mączlikiem. Wstawię zdjęcie, jak puści nowe liście. Ile masz sadzonek bazylii? Na pewno z którejś coś będzie
Janku, co kupiłeś? I gdzie to postawiłeś? U mnie też dziś wiało.
Aniu, ja mam tego skrętnika, myślę, że zaraz się rozrośnie więc mogę Ci dać szczepki - może uda Ci się ukorzenić. Też miałam iść ale stwierdziłam, że wystarczy tego dobrego
Zamówiłam dziś karabińczyki do moich wiszących donic. Teraz wiszą na grubych plastikowych zaczepach do ... zasłonki prysznicowej. Wczoraj się zestresowałam, że spadnie i zdjęłam thunbergię. Nie wiem, co to za natręctwo z tą fobią, że doniczki pospadają.