Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Post »

Rozemocjonowana zakupami zapomiałam podziękować za wszystkie odwiedziny ;:196 :tan
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:
sweety pisze:Marcinki często traktowane są skarlaczami. Moje niskie zeszłoroczne już nie są niskie ;:306
.
A moje miniaturowe już któryś sezon są miniaturowe. Może trzeba trafić na dobrego sprzedawcę, albo koleżankę, która trochę uszczknie :D

Czytam, że przeżywasz chwile załamania przy adaptacji nowych terenów. Nie od razu Kraków zbudowano. Rób tak jak ja. Czyli częściami. Wymysliłam sobie jakąś część i brałam się do roboty. Jeśli sobie popatrzysz na jakiś fragment tej przestrzeni i wyopbrazic mniej więcej co byś tam chciał posadzić od razu lepeij będzie Ci się pracowało przy usuwaniu darni. I rób takie małe kawałki. Tylko spróbuj wykańczać od razu, żeby był efekt, wtedy więcej będziesz miał chęci do pracy
Gosiu niskie marcinki szalenie mi się podobają....Takie białe tez miały być niskie, ale cóż...Dostałam w tym roku od forumki jakieś marcinki niskie, zobaczę jaki kolorek, ale jeżeli sporo ich usuwasz to ja po nie chętnie łapki wyciągnę ;:224 :D .Nie umiem wyrzucić kwiatów ;:223 Wszystko przesadzam.Jak cos samo padnie to jakoś mi lżej, ale ja wywalić nie potrafię.Teraz w ogrodzie dziadków czeka mnie chyba najgorsza praca, bo trzeba usunąć te krzaczory które tam rosną.Dorosłe leszczyny, czarny bez...Jakieś suchę węgierki...trzeba do tego ciężki sprzęt zaprosić.Leszczyne możnaby potraktować piłą, ale bez to i tak odbije....Mąż potrzebny koniecznie.Jak tylko znajdzie czas(ostatnio ma go mało)Zrobimy demolkę.Trzeba to zrobić naraz, bo teren nie jest łatwy do obróki, a i dojazd kieoski.Jak Go dorwę to nie puszczę :;230 :;230 aż mi zrobi co chcę :;230 :;230 Potem tak jak piszesz muszę etapami dziłać żeby się nie zniechęcać.Ogród jest faktycznie duży, ale bardzo zaniedbany i myśląc o nim z perspektywy całości...jestem przerażona ;:oj

-- 15 wrz 2013, o 22:42 --

Oczywiście cos pomyliłam :oops: To nie Gosia ma dużo marcinków tylko Ilonka ;:124 .Tak czy siak ,komu zbywa to ja jestem chętna :;230
Ilonko jestem zaskoczona że one tak wcześnie zakwitły.Pozostałe kolory dpiero zaczynają pokazywać kolorki.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorcia7 pisze:Jak byłam dzieckiem to w moim rejonie na marcinki częściej mówiło się michałki - nie wiem czy dlatego ??moi synowie to Michał i Marcin ;:306
Dorotko u nas marcinki to inaczej grudnik.W moim otoczeniu wiele kwiatów ma kilka nazw i trudno jest czasem się przestawić na stosowne słownictwo.

Grzybki u mnie są.Co prawda to jest zdjęcie z przed kilku dni, ale teraz takie okazy też się trafiają.
Obrazek

Obrazek

Znowu pada deszczyk...Floksy pochyliły się niziutko, ale jeszcze ięknie kwitną...ba jeden białasek dopiero rozwija pąki :tan Będą mnie długo cieszyły :tan Pięknych barw nabierają lilie i trawa, moja pierwsza i na razie ulubionaRed Baron(zdjęcie dla wszystkich tych który szukają ciekawych traw :wink: ) Obrazek

Obrazek

Pierwszy zimowit pokazał pyszczek Obrazek

Wreszcie doczekała się takiego ślicznego kwiatuszka :tan .Zakwitł mi Złotlin Japoński :heja
Obrazek

Na dobranoc kilka pięknych...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To już rozumiem skąd ten pomysł na żurawki ;:306 .
A gdzie zdjęcia łupów ;:224 ?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edziu na razie zdjęć nie ma.Teraz zdobycze polewa deszcz.Jutro jaos cyknę to i owo :D
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja już nic nie kumam to byłyście na tych grzybach razem czy nie, czy razem w szkółce?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, nigdzie nie byłyśmy razem niestety ;:145 .Ale jednoczyłyśmy się ze sobą duchowo :;230 i telefonicznie :;230 .
Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś jakieś foto ;:224 .Część to zakupy, ale sporo gratisów jest na zdjęciach ;:172

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekMój mężuś troszkę zgłodniał , więc kupił sobie cos na ząb :;230 :;230 Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Widzę że oprócz żurawek trawy Cię też kręcą ;:224 Mnie też od pewnego czasu ;:306
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No niezła ta szkółka ;:145 czy to gdzieś kolo Sierpca?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ta ostatnia to Venus ? czy inna odmiana?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Jeszcze Aniu! Ale jak dam radę podjechać w sobotę lub niedzielę, to już będzie totalne szaleństwo. :;230 Oby tylko H wyzdrowiał. ;:131
Zakupy bardzo udane! ;:215 (moje również :;230 )
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aniu ale szalejesz zakupowo. Widzę, że żurawkomania cię nadal trzyma. Mężusia również.Ciekawa jestem twoich żurawkowych kompozycji. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale piękny ten rozchodnik
Bardzo dużo kupiłaś.
Ja mam tylko jednego małego marcinka, ale mogę go ukopać.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tesiu, w życiu nie myślałam że będę sadzić trawy ;:173 Mam jej tyle do okoła ;:224 ;:306 To forum rozpowszechnia różne wirusy ;:219 :;230

Dorciu to jest Silver Blush.Zaczarowała mnie ;:173 Piękna srebrzysta ;:167 .

Tak Aniu, z mojej strony to za Sierpcem.

Reniu dla męża życzenia zdrówka ;:196 .Opiekuj się nim dobrze, niech chłopak zdrowieje i widzimy się w sobote ;:304

Gosiu dużo kupiłam, ale tez dużo dostałam.Sprzedawca naprawdę w porządku.Dobrze że nie pojechałam tam wiosną, bo straciłabym majątek ;:224 Ale bardzo się cieszę.To były takie troszkę odwleczone w czasie zakupy, bo część była w wiosennym zamówieniu . Teraz dojechały do mnie czerwone żurawki w różnych odcieniach i to jest to, czego brakowało w moich zestawieniach.

Lucynko, pamiętaj ze to u Ciebie złapałam tego bakcyla :;230 ;:196 Zakupy tak jak w zeszłym roku z okazji rocznicy ;:167 .Troszkę wcześniej , ale co tam ;:173
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu czy oni prowadzą sprzedaż internetową? :roll:
Mój ogródek cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”