Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Małgosiu, cieszę się, że się kłopoty wyjaśniły. Różyczka na łuczku super. Cała reszta zresztą też obłędna, masz bardzo dużo mocno rozrośniętych roślinek.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu a ja zapytam też o to zdjęcie powyżej, tylko mnie nie interesuje szałwia, a roślinka która jest za nią w tle kwitnąca na żółto co to.
Małgosiu co Ty piszesz że kłopoty to Twoja specjalność, weź łopatę w dłoń, wejdź w rabatki i kop od razu trochę emocji opadnie ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu przywędrowałam zobaczyć jak mają się Twoje cudne begonie :?: czy te zimne i deczszczowe dni im nie szkodzą?

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosieńko...bywam częstym , cichym gościem w Twoim ukwieconym po brzegi ogrodzie ... ;:196
Powiem inaczej ...jest chyba najbardziej ukwiecony i z taką różnorodnością w kolorach , odmianach , jak i gatunkach - niczym ogród mający już trochę lat - a przecież jest młodym ogrodem ...
Dla Ciebie wielkie ;:138 i podziwiam trud włożony w to , by wyglądał niczym z obrazka ...malowanego pędzlem impresjonisty ...by zatrzymać ulotne , przemijające chwile .

Pozdrawiam cieplutko i tulę ;:168 do ;:167 ...już lepiej Gosiu ? Nie martw się Kochana , bo co Cię nie zabije - to Cię wzmocni i zahartuje . Wtedy podniesiesz głowę , naprężysz pierś i sama do siebie powiesz - dam radę -... nie takie rzeczy człowiek przechodzi życiu , by nabrać dystansu do wielu spraw ....bo są ważne i mniej ważne ...
Będzie dobrze .... ;:196
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Gdzie nie popatrzę to wszędzie kwitną błocznatki, a moja stoi w miejscu :tan
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,co to są błocznatki?
Jagódko,dziękuję za ciepłe słowa.Muszę zacząć chyba mysleć pozytywnie,nawet jak dostaję w łeb,to nie będę ściągać nas siebie tyle zmartwień.

Moje koleżanki z klasy,wszystkie wygladaja kwitnąco,a mnie jest dwa razy tyle co w szkole,tez musze coś z tym zrobic.Jedna z nich schudła ponad 15 kg na diecie dukana,ale nie wiem czy ta dieta do końca jest zdrowa,zresztą jak każda dieta pewnie robi jakieś spustoszenie w organizmie.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Gosia wyglądacie wspaniale . :) Piękne, pamiątkowe zdjęcie.
Twoja opalenizna jest rewelacyjna, mnie nawet nad morzem tak słońce nie wzięło. :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,begonie nie lubią deszczu,a ostatnio są spore ulewy i trochę skapciały,ale przed nimi jeszcze 3 miesiące kwitnienia i mam nadzieje,ze pokażą swoje piękno mimo dużego opóznienia.Myślę,ze zrobiłam podstawowy błąd i za mało swiatła im dostarczyłam,kiedy tego najbardziej potrzebowały.
Dorotko,za szałwia z takimi drobnymi kwiatami jest mirta chyba.Kilka lat temu wzięłam kawałek od koleżanki z krzaczka,ona mówiła,ze to krzaczek szczęścia rodzinnego,który powinien byc w każdym ogrodzie. ;:oj

Czy poznajecie tego pana?To Zbyszek Suszyński,znany aktor.Miałam przyjemność siedziec z nim przy jednym stoliku,bo ustwione były po 2 roczniki,a on jest rok młodszy ode mnie.Bardzo fajny,wesoły facet.

Obrazek

Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia nawet bardzo znany aktor. Jesteś szczęściarą, że masz taką pamiątkę. ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu,róże w tym roku zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie.sZKODA TYLKO,ZE AŻ TYLE NOWO POSADZONYCH przepadło.
Tereniu,witaj.To jest 34 lata od matury,więc to kawał czasu,wspaniale jest się spotkac po tylu latach,ale było nas tylko 9 z klasy.Co do opalenizny to mimo jasnej karacji z natury opalam sie bardzo szybko i na brązowo,jednak z roku na rok ta cera robi sie łatwiejsza do opalania.
Aguś, z tymi kłopotami tak jest,że muszą kiedys odejść i pozostaje strach kiedy przyjda następne,bo jak się wali to zazwyczaj wszystko naraz.

Obrazek

Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aaaaaa to ten...teraz juz wiem :uszy
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Tereniu,nasze miasto ma sporo znanych aktorów,a tej koleżanki syn,z która siedzę na tarasie jest swieżo po studiach i grał ostatnio w 121 ym odcinku Ojca Mateusza.Zbyszeek jest bardzo znany z seriali i z dabingów.Rafał Cieszyński tez jest znany nie tylko z Ojca Mateusza,syn profesorki z ekonomika.

Obrazek

-- 27 cze 2013, o 06:42 --

Aniu, to macierzanka jak pisałam wyżej.
Jolu to szałwia muszkatołowa.

Dorotko,nie patrzę na wiele seriali i tak trudno było mi ci wytłumaczyć,ale gra w bardzo wielu,a pierwsze wieksze role były w Młodych wilkach i Ostatnim dzwonku.

Obrazek

Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie fajne z Was laski . ;:138
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

;:oj ...Ty to masz szczęście ;:108 . Jak dobrze czasem wrzucić na luz ...tak , jak Zbyszek ...jest raczej typem bezpośrednim i otwartym - prawda ? Pamiętam go z serialu Adam i Ewa , gdzie grał rolę męża Ewy . Jego postaci przewija się często w różnych produkcjach .
Gosiu ...super z Was dziewczyny ...tylko Ty koniecznie zrób coś ze sobą ...najlepiej dietę Dukana ;:124 ...a potem wydawać będziesz krocie na lekarzy , którzy leczą po dietach ;:7 . Dieta Dukana nie należy do zdrowych ( jak każda inna drastyczna , w której się szybko chudnie ) ... blokuje nerki ...zaczynają wypadać włosy , zaczynają się problemy z tarczycą ...a hormonalna wojna w organizmie dopiero się zaczyna .
Tak , że nie ma diety - cud ...jeżeli chudnąć ...to tylko pod opieką dietetyka ...no i dużo ruchu . Dla mnie motywacją do schudnięcia był ślub córki ....by wejść w nr 40 - nosiłam 44/ 46 ...a właściwie góra była 42 , a dół 46 ...ciężko było cokolwiek dobrać w ciuchach . Do tego znajoma dała mi " rewelacyjną " dietę - cud ...kopenhaską . Ona była przykładem , że w ciągu dwóch tygodni schudnąć można nawet 10 kg . Porwałam się w desperacji na tę dietę i ...schudłam aż 8 kg ...ale skutki tej diety były nie do przewidzenia ...Raz , że co niektórzy na ślubie córki zrobili wielkie ;:oj ..i te słowa ; aleś ty schudła , a dwa , że zaczęły się problemy ze zdrowiem . Zaczęła szwankować tarczyca , wypadały włosy etc...
Trzeba mieć do siebie dystans i myśleć pozytywnie , a nade wszystko ...samej sobie się podobać i zaakceptować taką , jaką się jest . Wszak życie zaczyna się po ....pięćdziesiątce ;:138 ...kupić sobie fajny ciuszek , zrobić raz , na jakiś czas coś dla siebie - zmienić fryzurkę , pójść do kosmetyczki - jeżeli jest taka potrzeba , a nigdy nie ma czasu .
A najważniejsze ....nie zamykać się w sobie , tylko być otwartym na świat ...wszak życie takie krótkie ..więc ciesz się każdą chwilą i otaczaj się przyjaznymi i życzliwymi ludźmi , z których emanuje ciepło - to pomaga .
Poza tym - każdy z nas ma inna przemianę materii , a z wiekiem ...no cóż ...jeden chudnie , drugi tyje ...hormony tutaj mają wiele do "powiedzenia " .
Uważam , że świetnie wyglądasz ;:215 ;:167 ...więcej wiary w siebie ...głowa do góry - pierś do przodu i ...uśmiechaj się - życie jest piękne ;:196

A Błonczatka , to inaczej Ismena Hymenocallis x festallis są nie tylko białe , ale i żółte odmiany .

Pozdrawiam optymistycznym akcentem ... ;:196 :wit ...miłego dnia ;:167
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Gosia alez was laseczki ;:215
Kochana Rafała Cieszyńskiego baaardzo lubie, ma tyle radosci w sobie ...fajny bardzo człowiek ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”