Parafrazując słowa mojej ulubionej piosenki S.Krajewskiego piszę chyba ostatni post w tym roku .
Serdecznie dziękuję za pamięć , piękne życzenia od serca , ciepłe słowa - tak bardzo potrzebne - zwłaszcza teraz ...gdy moje skrzydła "uniosły się " do góry i ...znów przypomniały mi , że przecież są ludzie bardziej poszkodowani , skrzywdzeni przez los i mający większe problemy ... ja podniosę się po upadku i kolejny raz pójdę - mimo wszystko - pod wiatr i nie dam się , bo ...synowie mnie potrzebują - tu i teraz . Nic to , że są dorośli - a ja nadopiekuńcza - zawsze pozostaną moimi dziećmi . Nadzieja krzepi , pozwala żyć , a wiara czyni cuda ...
Dziękuję , że jesteście

Tereniu...nawzajem - dla Was również - nade wszystko zdrowia i ...zresztą - czegokolwiek pragniecie - ...niech Wam się darzy

Jadzieńko...tak , to radość trudna do ubrania w słowa ...w najbardziej , często zapomnianym miejscu odnajdujemy na nowo ; a to młode roślinki ( nie wiedzieć skąd się wzięły )...a to znów coś , czego się najmniej spodziewamy ...wyrasta i cieszy oczy ....
Właśnie ...o te robactwa chodzi ... byle nie przetrwały te ,. które włażą nam za skórę .
Dziękuję ...oby się spełniły ...i Tobie takoż ...samych dobrych , pogodnych dni - tak w sercu , jak i w ogrodzie

Aguniu...właśnie tak się działo ...ze zwiększoną , opadającą sinusoidą w drugiej połowie roku ...trzeba w 2014 stawić czoła nowym wyzwaniom ...
Dziękuję za ciepłe , kojące słowa - od

Krystianie ...dziękuję za pamięć ...Tobie również - zwłaszcza szalonej zabawy ...ech , mieć Twoje lata ...

Krysiu...miło , że mnie tak postrzegasz

Buziaki ...na lepsze jutro , na ten Nowy Rok ...niech spełnią się Twoje marzenia i pokładane nadzieje ...w 2014 roku

Dorotko...szampańskiej zabawy Wam życzę ...fajnie masz z M ..mój ostatni raz prasował sobie koszule ...gdy był kawalerem ...teraz ma służącą - więc nic nie musi ...

A , przepraszam - dobrze po moczeniu je nasmaruj ...

Dziękuję za serdeczne życzenia ...Januszowi przekazałam ( on też ma błękitne oczy

nawzajem - wszystkiego dobrego w 2014 - oby mniej roślin nam wypadało ...no i zdrowia , by podolać wszystkiemu

Ewuniu..." wszyscy dzisiaj balować będą - czy mróz , czy też zawieja - wszyscy - tylko nie ja

Dziękuję ...jeszcze jedno ..wreszcie obyśmy sie s[potkały w 2014 roku

Dla Wszystkich moich Miłych Gości ....Szalonej zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku 2014 ...w sercu wiecznej wiosny , w ogrodzie mnóstwa kwiatów - nade wszystko zdrowia i siły ...

Tiramisu i tartaletki biszkoptowe , z kremem i brzoskwinią , malinką spirytusową i ...żurawiną .

Dosiego Roku ....i ...Szampańskiej zabawy ...i - nieważne - czy na balu , czy w domu , na prywatce ( ech , gdzie się podziały tamte ...prywatki ...
Wszak życie ...to wieczny bal ...