Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

"...Mija rok , stary rok , ...."-raczej z żalem nie żegnam go ...cieszę się , że miejsce da nowym dniom ...stary rok , ( nie dobry rok - dla mnie ..."
Parafrazując słowa mojej ulubionej piosenki S.Krajewskiego piszę chyba ostatni post w tym roku .

Serdecznie dziękuję za pamięć , piękne życzenia od serca , ciepłe słowa - tak bardzo potrzebne - zwłaszcza teraz ...gdy moje skrzydła "uniosły się " do góry i ...znów przypomniały mi , że przecież są ludzie bardziej poszkodowani , skrzywdzeni przez los i mający większe problemy ... ja podniosę się po upadku i kolejny raz pójdę - mimo wszystko - pod wiatr i nie dam się , bo ...synowie mnie potrzebują - tu i teraz . Nic to , że są dorośli - a ja nadopiekuńcza - zawsze pozostaną moimi dziećmi . Nadzieja krzepi , pozwala żyć , a wiara czyni cuda ...

Dziękuję , że jesteście ;:167 ...na dobre ...i na złe ... ;:4 ;:180

Tereniu...nawzajem - dla Was również - nade wszystko zdrowia i ...zresztą - czegokolwiek pragniecie - ...niech Wam się darzy ;:196

Jadzieńko...tak , to radość trudna do ubrania w słowa ...w najbardziej , często zapomnianym miejscu odnajdujemy na nowo ; a to młode roślinki ( nie wiedzieć skąd się wzięły )...a to znów coś , czego się najmniej spodziewamy ...wyrasta i cieszy oczy ....
Właśnie ...o te robactwa chodzi ... byle nie przetrwały te ,. które włażą nam za skórę .
Dziękuję ...oby się spełniły ...i Tobie takoż ...samych dobrych , pogodnych dni - tak w sercu , jak i w ogrodzie ;:196 .

Aguniu...właśnie tak się działo ...ze zwiększoną , opadającą sinusoidą w drugiej połowie roku ...trzeba w 2014 stawić czoła nowym wyzwaniom ...
Dziękuję za ciepłe , kojące słowa - od ;:167 - oby tylko właśnie zdrowie dopisywało ...resztę załatwimy sami ;:196 .

Krystianie ...dziękuję za pamięć ...Tobie również - zwłaszcza szalonej zabawy ...ech , mieć Twoje lata ... ;:224 .

Krysiu...miło , że mnie tak postrzegasz ;:168 ...bo i dzięki Wam jestem silna i nie poddaję się łatwo ...chociaż bywa , że zwątpienie bierze górę ...ale - jako wieczna optymistka - nie pozwalam się mu rozpanoszyć . Wówczas zawalił by się nie tylko mój świat ;:108 ...a wtedy - nawet nie dopuszczam myśli do siebie - co było by dalej ;:202 .
Buziaki ...na lepsze jutro , na ten Nowy Rok ...niech spełnią się Twoje marzenia i pokładane nadzieje ...w 2014 roku ;:196

Dorotko...szampańskiej zabawy Wam życzę ...fajnie masz z M ..mój ostatni raz prasował sobie koszule ...gdy był kawalerem ...teraz ma służącą - więc nic nie musi ... :;230
A , przepraszam - dobrze po moczeniu je nasmaruj ... ;:209
Dziękuję za serdeczne życzenia ...Januszowi przekazałam ( on też ma błękitne oczy :wink: ).
nawzajem - wszystkiego dobrego w 2014 - oby mniej roślin nam wypadało ...no i zdrowia , by podolać wszystkiemu ;:196 .

Ewuniu..." wszyscy dzisiaj balować będą - czy mróz , czy też zawieja - wszyscy - tylko nie ja ;:145 ...niestety - ostatnie wydarzenia nie pozwolą mi na szaleństwa nocy ...tańczyć uwielbiam ( odwrotnie do mojego M ) ...może na drugi rok uda się gdzieś balować .
Dziękuję ...jeszcze jedno ..wreszcie obyśmy sie s[potkały w 2014 roku ;:196

Dla Wszystkich moich Miłych Gości ....Szalonej zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku 2014 ...w sercu wiecznej wiosny , w ogrodzie mnóstwa kwiatów - nade wszystko zdrowia i siły ... ;:4

Tiramisu i tartaletki biszkoptowe , z kremem i brzoskwinią , malinką spirytusową i ...żurawiną .

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Dosiego Roku ....i ...Szampańskiej zabawy ...i - nieważne - czy na balu , czy w domu , na prywatce ( ech , gdzie się podziały tamte ...prywatki ...
Wszak życie ...to wieczny bal ... ;:224
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Najważniejsze, by nie stracić tego optymizmu :uszy Wówczas człowiekowi się lepiej żyje, a i nie zatruwa życia innym. Tobie to raczej nie grozi ;:196 Ten rok był ciężki, ale na szczęście się skończył... Oby do wiosny Iguniu ;:113
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko w Nowy Rok z nowymi nadziejami wstąpiłaś. I tak trzymaj kochana. ;:167 ;:215
Pozdrawiamy .Teresa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko - prawdę mówiąc - ja zawsze byłam optymistką - jedynie M sprowadzał mnie na manowce pesymizmu ;:306 ...jednak jestem nieugięta ;:185 .
Syn - starszy - powiedział mi ostatnio , że zarażam innych tym optymizmem ...więc nie będzie mi życzył pogody ducha , bo mam ją w nadmiarze ;:oj .
Nie oglądam się za siebie , nie robię podsumowania minionego roku , a tym bardziej , że nie stawiam sobie nowych wyzwań - a co za tym idzie - żadnych postanowień . Rękę jednak muszę trzymać na pulsie ... by kontrolować bieg wypadków ;:209
Byle do wiosny Aniu ;:196 ...tej w ogrodzie - bo mam ją cały czas w sercu - ale romantycy , optymiści - niepoprawni marzyciele tak mają .
Dziękuję za życzenia ;:196

Tereniu...co nas nie zabije - to nas wzmocni - coś jest w tych słowach ...bo po każdym przykrym doświadczeniu - wychodzimy twardsi - by stawiać czoła kolejnym wyzwaniom . Ech ...samo życie ;:131
We wszystkim szukam jasnych promyków , które potrafią rozświetlić największy mrok .
Buziaki noworoczne ;:196 - dziękuję za pozdrowienia ;:167 .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jagódko oby ten rok był dla Ciebie lepszy a już na pewno nie gorszy,masz rację wstecz nie ma po co się ogladać,a wybiegać w przyszłość za bardzo też nie ma sensu,bo zycie szykujenam niespodzianki i różne scenariusze pisze-nie zawsze jest to komedia -dlatego ode mnie zyczenia zdrowia bo tylko wtedy ma się siłę wziąć się za bary z przeciwnościami losu-i wiecznie trwającego optymizmu " matko Polko " -ja też jestem z tych nadpopiekuńczych :;230
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dekoracje świąteczne śliczne zrobiłaś, wianki pierwsza klasa. Zegarek bardzo mi się podoba, elegancki.
U mnie też wiosna w ogródku, muszę się przejść z aparatem i porobić fotki.
Jagódko, dla Ciebie i Twoich bliskich wszystkiego najlepszego w 2014 roku, dużo zdrowia i szczęścia ;:196
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Jagódko
I ja odwiedzam Cię w tym Nowym Roku aby życzyć Ci aby ten rok był rokiem spokojnym, rokiem spełnionych marzeń. Życzę dużo radości i zdrówka dla Ciebie i Twoich bliskich i pięknych kwiatów w ogrodzie i w domu.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iguś, ;:196
Ja też nie robię podsumowań i specjalnie nie planuję.
Ale mam marzenia ;:173
Podobno dostajemy tyle, ile jesteśmy w stanie udźwignąć...
Życzę niegasnącego optymizmu i zdrowia w rodzinie ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justysiu ...oj , tak ...marzenia ..któż ich nie ma ? Jeżeli się jeszcze spełnią - pełnia szczęścia .
Chyba jednak nic tak nie cieszy jak to , o czym się marzyło od lat - a spełnia się jak za dotykiem czarodziejskiej różdżki . Każdy , bez wyjątku na pewno ma skryte marzenia , nie wypowiadane na głos , te nieśmiałe , leżące na samym dnie serduszka .
Buziaki ;:196

Uleńko...miło gościć Cię w pierwszym dniu Nowego Roku A.D.2014 ;:180 . Dziękuję za życzenia ;:196 ...teraz nic nie jest tak ważne - jak to - byle byśmy zdrowi byli , a o resztę zadbamy sami .
Serdeczności ;:167 ;:196

Gosiu...koniecznie zrób fotki wiosennego ogrodu - w styczniu ...to są właśnie nasze radości na przeciwności losu ...dziękuję za miłe słowa i życzenia ... ;:196

Dorciu...super to ujęłaś ...niestety - życie jest jednym wielkim filmem , w którym gramy główne role - nie zawsze jest to komedia - to fakt - ale też dużo - o ile zdrowie pozwoli - zależy od nas samych .
Tak właśnie syn mi powtarza , że mam syndrom " Matki Polki " ....no to jesteśmy już dwie ...kto następny ...czas chyba odciąć pępowinę ;:306 .
Popatrz , jakie z wiekiem ma znaczenie to słowo " zdrowie " ... młodzi mało co zwracają na nie uwagę ...
Dziękuję - niech się spełnią obopólnie ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Myślę, że każda matka opiekuje się swoimi dziećmi, niezależnie od wieku.
Ja mam jeszcze młode dziecko, ale wiem jak zachowują się moi rodzice.
Zawsze mogę liczyć na ich pomoc. Dobrze czuć takie wsparcie.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Mam nadzieje, że będzie dla Ciebie lepszy ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ...prawdę mówiąc - wiem , że każda matka drży o swoje dziecko - nie wyobrażam sobie , by było inaczej . Dlatego nie mogę pojąć tego , co się dzieje w obecnych czasach , że dzieci są traktowane jak rzecz , z którą można robić co tylko się chce .
Masz ten komfort , że Twoi Rodzice żyją i czujesz ich obecność na pewno nie tylko poprzez ich pomoc , ale także dlatego , że w ogóle są .
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ...zdrowia i zadowolenia z pięknego ogrodu ;:196 .
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana Jagódko!

Pozdrawiam Cię serdecznie w Nowym Roku. Podziwiam Twoją postawę życiową, wolę przeciwstawienia się losowi, który nie zawsze sprzyja. Często piszesz, że mimo wszystko pójdziesz pod wiatr. Wspaniałe określenie.
Pozwól, że zadedykuję Ci piękną piosenkę Boba Segera "Against the Wind".

http://www.youtube.com/watch?v=ZNaA7fVXB28
Posłuchaj, to piosenka dla Ciebie i o Tobie.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Wpadłam z pozdrowieniami noworocznymi pospacerowałam i zobaczyłam jak pięknie udekorowałaś stół,te szle itd i jakie pierniczki-to mistrzostwo świata ;:138
Masz wielki talent ;:oj
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-dużo uśmiechu mimo przeciwności!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko droga, życzę Ci aby w Nowym Roku było więcej powodów do optymizmu ;:196
Twoja radość i dobre serducho, którymi dzielisz się na Forum na pewno zaprocentują i ;:167 wróci do Ciebie.
Tego Ci z serca życzę ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”