Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko ;:168 pierwsze iryski przemknęły też przez mój ogródek ...trudno było zdążyć fotki zrobić.. :? A hosty cały sezon są piękne jak kwitną i jak nie kwitną..i można focić w każdym stadium rozwoju... 8-)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

hej Agus , jak tam...odpoczywacie maturowo ;:196
Ja sobie dychłam w końcu wczoraj...chyba okejos bedzie ;:173
A wiesz mi zakwitły nie wiem skad fiołki białe i białe niezapomonajki ;:oj
miłej soboty...u mnie chłodno i pochmurno :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Lideczko ;:196
Powiem szczerze, że nawet nie wiem czy te wszystkie fiołki pachną...ale część na pewno :D

Agatko kochana, dziękuję za takie cieplutkie słowa ;:196

Asiu bardzo lubię fiołeczki, ale małe rozrabiaki strasznie rozsiewają się po całym ogródku :lol:

Januszu ale to bardzo fajnie, że Cię podkusiło :lol: ja bardzo lubię czasami łamać sztywne ramy i troszkę ,,poprowokować ,, 8-) :lol: i uwielbiam osoby które to robią 8-) :lol:

Jacku dziękuję, miło mi, że portrety roślinek podobają Ci się :D Te wszystkie kwiatuszki są tak piękne, ze nie trudno pokazać ich urodę :D Goryczką jestem zachwycona, ma taki intensywny niebieski kolor, że z daleka przyciąga wzrok i bardzo wyróżnia się wśród roślin na skalniaczku :D
Niezapominajki zakwitają wciąż kolejne..... i nadal prawie wszystkie białe :lol: Mam nadzieję, ze pojawią się różowe ...

cd odpowiedzi za chwilę ;:196 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko myślałam że będą bardziej różowe .
Niebieskie też w końcu zakwitły .
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie masz :D U mnie wysiały się z kolei niezapominajki niebieskie, aż w oczy kłuje :uszy
Fiołek "dalmatyńczyk" i do mnie zawitał. Zastanawiam sie tylko czy one są wieloletnie czy tak jak niezapominajki wysiewają się co rok nowe?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja hosty bardzo lubię..... nie mam na ich punkcie ,,fioła,, jak np na punkcie lilii :lol: ale bardzo lubię widok tych wielkich zieloniutkich kęp w cienistych zakątkach :D Nazw kompletnie nie znam i nie zamierzam poznawać..... zbyt szybko wylatują mi z pamięci ;:224 :;230

Iwonko ależ cudeńka upolowałaś ;:oj ja mam tylko tę jedną goryczkę... i uwielbiam ją :D MAm nadzieję, ze Twoje zakwitną i będziemy mogli je podziwiać :D

Danusiu bardzo się cieszę, że podoba Ci się u mnie.... czasami wydaje mi się, ze może jest zbyt buszowato, ale ja tak kocham i najlepiej się czuję wśród takiej masy roślin :D
Hosty faktycznie są zawsze piękne, też je lubię w każdym stadium.... ale jednak zdecydowanie najbardziej wiosną, kiedy są takie świeżutkie, cudowne w tej swojej jędrności :D

Maryniu upały są niesamowite..... dziś aż trudno wysiedzieć na dworze, nie mówiąc już o jakiejkolwiek pracy. Dziś powycinałam całe kępy tulipanów.... te które zakwitły wcześniej kwitły naprawdę długo, a te późniejsze momentalnie przekwitają.... dosłownie się smażą :roll: Zgadzam sie, ze hosty są piękne zawsze.... ale jednak zdecydowanie najbardziej lubię je w momencie, kiedy tylko porozwijają się z kłów 8-) :D

Dorotko jeszcze poniedziałek i wtorek..... i czekanie na wyniki.... mam nadzieję, ze będzie dodrze i Wam też tego życzę ;:196
Piszesz, że u Was chłodno..... u mnie upał nie do wytrzymania, nie tylko nic robić w ogródku nie można.... ale i posiedzieć na dworze :roll: skwar niesamowity....
Piszesz, ze nie wiadomo skąd pojawiły się u Ciebie fiołeczki i niezapominajki ??? masz fajną niespodziankę, bo to cudne kwiatuszki :D

Geniu faktycznie widziałam, ze są jaśniutkie, ale też śliczne :D Bardzo niespotykane :D

Madziu dziękuję ;:196 Niebieskie chyba są najpiękniejsze..... one wszystkie są cudowne, ale niebieściutki kolorek to cały czar niezapominajki :D
Fiołeczki są wieloletnie, a przy tym wysiewają się jak szalone.... czasami mogą się pojawić nawet w drugim końcu działki :lol:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, drzewka cudownie kwitną, :) a fiołasy mam takie same jak Ty, są przeurocze :D Też Ci się tak rozsiewają na potęgę? ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu oj wysiewają się, wysiewają ..... można je spotkać w najmniej spodziewanych miejscach :lol: nawet na trawniczku :roll: Ale nie narzekam.... to takie cudne roślinki i w niczym nie przeszkadzające, że niech sobie rosną :D
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko fiołeczki cudowne, ale powiem szczerze że ja pomału mam ich u siebie dosyć. :roll: Są wszędzie, rabaty trawnik, warzywniak, ... Do tego ciężka, mokra ziemia jaką mam widać im pasuje bo w szybkim tempie tworzą się kępy praktycznie nie do wytępienia bez oprysku. :twisted: Gdyby nie ta burza kwiatów to dostały by u mnie etykietę chwastu. :oops:
Ale za to niezapominajki mogą się rozsiewać do woli. :D Uwielbiam te niebieskie kwiatuszki.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

;:oj Skalniak przepiękny łał ale tam wszystkiego pełno w pozytywnym znaczeniu ...
Same ślicznotki hihi wiele roślinek się wysiewa i co zgroza tam gdzie je chcemy to ich nie widać, a w innej części ogrodu wyrastają same :;230
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś byłam zobaczyłam też mam takie śliczne fiołeczki nakrapiane he, he Twoje, moje :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też nie panuję nad fiołkami.
Ale mam tylko te pachnące i jednego białego.
Ale nie walczę z nimi za ten zapach niech rosną gdzie im pasuje. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Maja80
50p
50p
Od: 25 mar 2013, o 21:32

Post »

Aguś twój ogród jest po prostu boski. Uwielbiam taką buszowatość i też chciałabym kiedyś ją mieć w swoim ogrodzie, ale na to muszę jeszcze trochę poczekać. Skalniaczek masz cudny, tyle różnych roślin aż zazdrość serce ściska :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65196" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Agness skromna,ale śliczności pokazuje :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Zaglądam do Twojego ogrodu i myślę że masz królestwo i tak ciekawe roślinki że serce rośnie ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”