Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

:wit Milenko ale ci dobrze z tym lasem! Masz jak w raju. Wyciągaj eMa i podziwiaj swoją piękną przyrodę :)
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

U nas wrotycz sama się znalazła na rogu domu i tworzy coraz większą kępę ku mojej uciesze :wink:
Pokrzywą mam zamiar ściółkować w tym roku ogródek. Ponoć ma duże ilości potasu. Jest cały wątek o mulczowaniu, pewnie o tym pisałaś: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=476
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatko - dziękuję ;:196 Mój strażnik to ten mały jasny, duży czarny jest Mamy :wink: A zdjęcie u Mamy w ogródku.
Aniu - a to dobre, chyba dziś przetestuję u siebie - zerwę trochę czeremchy, zobaczymy, jak aromat będzie odczuwalny w domu. Odszukałam już wczoraj Twoje pytanie o to drzewko, bo bardzo mnie zaintrygowało. Nazwa faktycznie trudna do zapamiętania.
Madziu - zanim M. stał, już jeden spacer zaliczyłam. Myślałam, że jak pies będzie wyprowadzony to przejdzie mu ochota, ale już coś przebąkuje, że by poszedł więc skorzystam z okazji, że ma chęci i zaraz idziemy :)
Pacynko - dzięki, dokładnie ten wątek miałam na myśli ;:108

Miłej niedzieli wszystkim ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to zbieraj się szybciutko póki mu ochota nie przeszła :)
Awatar użytkownika
Siekier
200p
200p
Od: 15 lip 2012, o 09:44

Post »

Wpadam z rewizytą. Masz wspaniały ogród a za okoliczne widoczki to można dać się pociąć. Szczerze gratuluję :)
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko wróciłaś już ze spacerku? Jak tam było? Ja odliczam dni do piątku. Jak dobrze pójdzie w piątek o tej właśnie godzinie będę dojeżdżała na działeczkę :) jeszcze 5 dni :(
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A my dziś wybraliśmy się rowerami do Jaworza i trafiliśmy na Święto Górskiego Pstrąga. I dowiedzieliśmy się, że niedługo będzie spotkanie z grafikiem, twórcą między innymi loga PKO BP. Niesamowita jest różnica między jego obrazami (w galerii wisi kilka obrazów, -ków ?), a stworzonymi znakami.
aha, jeśli Twoja Mama chciałaby do cienia barwinka, to służę dwiema odmianami. Może wpaść po sadzonki. Tzn. są do ukopania.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Milenko zdjęcia ze spaceru w bukowym lesie przypomniały mi moje szczęnięce lata gdy
chodziliśmy na wycieczki do lasu na obrzeżach mojego miasta...smak orzeszków bukowych pamiętam do dziś...dziki lubią żerować w bukowych lasach...obecnie gdzie mieszkam lasy sa raczej liściasto- iglaste bez buków...
w uroczym zakątku mieszkach ze strumykiem za domem ... :)
a piesio Twój to medalista widzę... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siekier - dzięki za wizytę :wink: Miło, że podobają Ci się okolice :) Ogród nie jest naszą zasługą, na razie pierwszy sezon staramy się go nie "zapuścić".

Madzia - szybko zleci, ani się obejrzysz. Spacer udany, poniżej jak zwykle kilka fotek :wink:

Ania - wczoraj była majówka, dziś Święto Pstrąga. Nawet chcieliśmy się wybrać, ale w końcu zadowoliłam się słuchaniem muzyki w ogrodzie :) Czy to może ten artysta, który prowadzi skansen? Chociaż nie, pewnie chodzi o Karola Śliwkę? Za barwinek dziękuję, już mamy, zwykły i variegatę, chyba, że masz jeszcze jakąś inną?

Misiu - dziękuję za miłe słowa ;:196 Zwierzyny dookoła sporo, choć dzika jeszcze nigdy nie spotkałam, ale może to i lepiej ;:306 Pies nie żaden medalista, zwykły kundel "w typie rasy", a to co zobaczyłaś pewnie na obroży, to znaczek z gminy z rejestru + drugi identyfikator z nr telefonu :D

Ponieważ nikt jeszcze nie protestuje, wrzucę kilka fotek ze spaceru :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Popołudniu wzięłam się za przycinanie iglaków przy tarasie - zwłaszcza dookoła rh i azalii, żeby miały więcej światła. Niestety wycięłam też małą jodłę, chcieliśmy w sumie ją wykopać, ale nie udałoby się nie niszcząc poletka floksa. Trudno, w ogrodzie rosną inne dwie dorodne sztuki.. Fioletowej azalii bardzo się przejaśniło, myślę, że posunięcie, choć radykalne, było wskazane.
A floks coraz bardziej obsypany kwieciem ;:173 (mowa o tej jodle z prawego górnego rogu zdjęcia, nie miała więcej niż metr):

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo fajnie wyglądają te drzewa..te listki mają taki strasznie ładny jasny kolorek. Piękne okolice. No u ciebie na podwórku też barwnie :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mieszkasz w pięknym miejscu-zdjęcia ze spacerów robią ogromne wrażenie. Podoba mi się żywopłot, marzę o takim, żeby osłonił róże (i mnie :wink:) od wiatru. Na razie tuje sięgają metra, więc sobie jeszcze pomarzę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Milenko,piękny ogród, ale las dopiero uroczy,kocham las i te leśne ścieżki,kocham zapach lasu,teraz nie mam czasu do niego chodzić,ale w każdą jesień wyjeżdżam i mieszkam w lesie
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Milenko, moim marzeniem jest mały plener fotograficzny w takim bukowym lesie jesienią. Musi tam być wtedy bajecznie. ;:173
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia - z tą zielenią świeżych bukowych liści to prawda, choć powiem Ci, że ten las jest o wiele przyjemniejszy po deszczu i w czasie mgły. Albo ja już tak strasznie zdziczałam ;:306
Ewa - uwierz mi, że przy wiejących tu halnych (dodatkowo miejsce jest tak specyficzne, że gdy u nas wieje, 2 km dalej jest bezwietrznie) taki żywopłot nic nie daje. Jestem ciekawa, ile dni przeżyją moje dalie (jeśli urosną, bo na razie odstają ledwo od ziemi) ;:224
Marta - wcale się nie dziwię, a gdzie jeździcie, jeśli można spytać? Wiesz, zauważyłam dziś, że języczka pomarańczowa bardzo nie lubi słońca :( Po deszczu była już taka ładna, dziś nawet wyjątkowo ją podlałam, a gdy tylko słońce się pojawiło, wyglądała na strasznie zmarnowaną. A nie ma przecież jeszcze upałów. Zastanawiam się, czy jej nie przesadzić w bardziej cieniste miejsce. Co radzisz?
Constancjo - ja zaczynam się bawić manualem, ale żeby wyszło mi w miarę normalne zdjęcie (nie mówię, że dobre, bo jak na razie ładniejsze robi moja komórka...), pstrykam z dobre 20 razy jedno ujęcie zmieniając przysłonę, czas... Może kiedyś dojdę choć w 1/100 do takiej wprawy jak Ty ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No .. mgła piękniejsza niż zieleń..chyba jednak zdziczałaś:D No ale może może :D las w każdej odsłonie wygląda pięknie. Może za wyjątkiem spalenia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”