Witaj
Babciu 
dziękuję ostatnia to nowość kupiona w tym roku zakiwta na początku pażdzernika i kwitnie do teraz , pewnie mrozik ją już zmrozi do końca .
Wanda7Wandziu dziękuję

Mój M mówi ,że to choroba w moim przypadku bo jak jedziemy samochodem to nawet na prostej drodze musimy jechać wolno by nie przeoczyć żadnej chryzantemy ,a nóż widelec trafie taką co nie mam

Wandziu głowa do góry czasem nie da się mieć wszystkiego szkoda ,że ogródki nie mogą byc elastyczne bo chciejstwa coraz większe ,ale my ogrodnicy tak kombinujemy żeby chociaż jedno maleństwo zagościło
Margo2Małgosiu metoda palikowa to nic innego jak prowadzenie chryzantemy wysokiej w postaci palika ,tzn wsadzam młodą sadzonkę do ziemi i jak rośnie to obrywam jej boczne pędy po bokach by rósł jeden pęd w górę ,dobrze jest wbić kołeczek by potem ja przywiązać , jak urośnie do 80cm ścinam jej czubek wzrostu i obrywam jej wszystkie listki , potem regularnie ścinam wszystkie czubki u odrostów , które pojawiają się na samej górze , góra się zagęszcza i mamy efekt jak u róży palikowej .
Poniżej zdjęcie Skandynawska palikowa .