Mario, ja zdjęcia robię aparatem cyfrowym Olympus, ale tęskni mi się do fotek z lustrzanki.
Keetee, nena08, anabuko1, sweety, Dzięki w imieniu
Summer Song. To oryginalna róża.
mm-complex a wiesz Danusiu, że ja już listy nie robię. Mój ogród sięgnął ostatecznych granic upychania. I właściwie z wcześniejszej listy już wszystko zakupiłam. Teraz się tylko zamierzam cieszyć tym, co mam, i dbać, żeby to było zdrowe i długowieczne. Co nie znaczy, że będę siedzieć i się przyglądać. O nie, zawsze znajdzie się jakiś badylek do przycięcia
Elizabetka, to masz szczęście z tym słoneczkiem, bo ja niestety go
wyczekuję jak kanna dżdżu (Nie wiem dokładnie, co to znaczy, ale dobrze brzmi)

)
an-ka, no może masz rację z tą
Gemmą.

Ja tam nie pamiętam. Wiem tylko, że ta róża jest bardzo zwyczajna. Ale teraz idzie kolejny sezon i liczę, że w końcu zobaczę te moje róże w prawdziwym pięknie i dostojeństwie.
Margo2, ja też lubię duże kępy i to każdej rośliny. Zwykły rozchodnik wygląda wtedy zupełnie inaczej niż w jednej smutnej kępce.

No może tylko miskanty mogą sobie rosnąć pojedynczo. No ale inna sprawa, że na kępy roślin miejsca brakuje.
dwostr, o
Summer Song ja się na razie szerzej nie wypowiem. Jeden sezon to za mało na ocenę. Ale byla zdrowa, to wiem. I ładna
Annes77, twoje zdjęcia także doskonałe. Bardzo je lubię oglądać Aniu.
jode22, u mnie z różami kiedyś też tak było, ale się zawzięłam i zaczynam dopinać swego. Na pewno można im stworzyć warunki także w piaszczystym ogrodzie. Nie będą rosły tak jak na terenach podgórskich, ale także można nimi cieszyć oko. Może spróbuj Jolu jeszcze raz, przestrzegając wskazówek zaczerpniętych na FO. To prawda, że liliowce są niekłopotliwe, no ale ogród bez róż to jakby niedokończony...I one stale kwitną
KDanuta, miło mi, że to zestawienie ci się spodobało. Bratki wyglądały w rzeczywistości jeszcze ładniej z tymi różami i lawendami. I w tym gruncie kwitły sobie świetnie i długo. A muszę się pochwalić, że były z mojego siewu
anasstasia, Oh, I am glad that you like my garden. In fact the daylilys, roses and hydrangeas are my favourite plants. I hope you will visit me once again

I'm waiting
ewamaj, czy ja wiem, czy ta
Gemma taka nadzwyczajna? Są chyba ładniejsze, moim zdaniem. No fakt, że rożowa to ona jest bez wątpienia, a ty zdaje się rózowaski głównie preferujesz.