Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

No fakt , ta podróz do domciu moze wnerwiac jak jest snieg....ale to juz piatek , piateczek piatunio , niech ta mysl Cie uskrzydli ;:196
A ta Choco Blue to gdzie zdobyłas kochana :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doris, oczywiście, że ta myśl piąteczkowa mnie uskrzydla! Choco Bleu wypatrzył PanM w ogrodniczym u nas na wsi... to nie był tani zakup, ale donica wielgaśna i sama hortensja rzucała na kolana... jestem mu dźwięczna, że ją dojrzał!
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga tak to róża pnąca mam już u siebie Flammentanz i New Dawn i chciałabym również Jaśminę posiadać :wink:
Dziękuję za cenne rady odnośnie moich wybranek ale powiedz mi jeszcze jak się sprawowały jeśli chodzi o choróbska i inne szkodniki :?:
x-ag-a
---

Post »

Bożenko, żadna z tych róż nie sprawiała żadnych kłopotów. Poza mszycą, z którą walczyłam wiosną, nie miały żadnych oznak chorób.

Dla Ciebie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Śliczne róże nam pokazałaś, nic tylko spisywać ich imiona i zamawiać ...
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślałam, że z hortensjami dam sobie spokój, ale Choco Bleu ;:167 .
Czy w mieście jeszcze pada?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ten Sebastian subtelniejszy a ja wole takie róże, no chyba że to róża do ucierania :;230 Agnieszko nawóz jest POKON.
Iglaste szczególnie typu choinki to najlepiej na wiosnę i ciąć im część przyrostów, a le to pewnie wiesz. Inne krzewowate też zacznę na wiosnę ciąć - będę się na nich wyżywać :lol:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

aguniada pisze: Edytko, witaj... czy u Ciebie też tak biało? Pytasz o Super Dorothy jako towarzystwo dla New Dawn... Zastanawiam się tylko, czy nie jest za mało szlachetna? Jej kwiatuszki są maleńkie, ale za to intensywne w kolorze, i jest ich mnóstwo... pędy ma długie i wiotkie, zatem na pergolę nadaje się dobrze... myślę po zastanowieniu, że to dobry wybór!
CDN...
Pomyślałam sobie, że drobne kwiatki Dorothy będą dobrym tłem dla ND. Nie wiem jak to zestawienie wypada w naturze, ale na zdjęciach wydaje mi się, że odcienie różu ładnie się komponują ;:24 .

U nas zaczęło padać w niedzielę (w sobotę właśnie zakończyliśmy budowę ogrodzenia :heja ) i od tamtej pory leży śnieg. Niezbyt gruba warstwa, ale co w ciągu dnia stopnieje, to potem dopada. Od wczoraj wyraźnie się ochłodziło. Dobrze w sobotę zakopcowałm róże :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś u nas wczoraj i w nocy dopadało, zakryło wszystkie kopczyki, a teraz świeci słoneczko ale zimno jest choć przyjemnie się odgarnia śnieżną pierzynkę z chodników. ;:333
Pewnie i u Ciebie wyjrzy słonko ale i trochę mrozik przyciśnie. ;:3

Majowa zieleń jest najładniejsza i z przyjemnością na nią się napatrzyłam. ;:168
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś, :wit mijamy się w różnych watkach, przybiegłam oglądnąć Twój. Bardzo mi się podoba, klimatyczny, spokojny i bardzo zadbany. ;:224
x-ag-a
---

Post »

Dobry wieczór wszystkim! Biało, zimowo, śnieżnie... Nawet ładnie, a najważniejsze że już w domu, a cały weekend przed nami...
Mówię sobie do PanaM, pokazując mu jeden z moich ukochanych ogrodów wyspowych 'wiesz, ja tak chciałabym żeby u nas było'... a PanM mi na to 'jak będziesz chciała nowe rabaty, to pomyślimy o tym wiosną'. Czegóż kobieta więcej do szczęścia może potrzebować? :)
Na Wasze sympatyczne wpisy odpowiem za chwilę, a tymczasem pozdrawiam...
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aguś dzięki wielkie utwierdziłam się w swojej decyzji odnośnie tych cukiereczków ;:167 nie mogę się nagapić :wink:
aguniada pisze: Mówię sobie do PanaM, pokazując mu jeden z moich ukochanych ogrodów wyspowych 'wiesz, ja tak chciałabym żeby u nas było'... a PanM mi na to 'jak będziesz chciała nowe rabaty, to pomyślimy o tym wiosną'. Czegóż kobieta więcej do szczęścia może potrzebować ?.
przeczytałam na głos to zdanie ( w pobliżu M :wink: ) i mówię to jest mąż ....a ten: zobaczymy wiosną kto te Twoje plany będzie musiał ciężko realizować, bo przecież Ty napatrzysz się na tym forum a potem chodzisz i mruczysz pod nosem że to Ci się podoba i to a do ciężkiej roboty oczywiście JA !!!! a ja: kochanie przecie od czego cię mam ;:306

Aguś ale jak patrzy na Twój ogród to sam widzę że wdycha i dlatego się ze mną tak przekomarza ale niech mu będzie i tak wiem że mi pomoże a nawet zrobi po mojemu ;:167

miłego wieczoru ;:136
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, ja w tym roku stosowałam Osmocote do róż, kosztowna zabawa przy takiej ilości, ale moim zdaniem skuteczna :uszy
Powstaną nowe rabaty? wow, fajnie! Mój M też pochodzi na luzie do kolejnych planów, zwłaszcza jak mu pokazuję fantastyczne angielskie ogrody i mówię: "Będzie tak i tak, i tak...cudnie, prawda?" ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, myślę, że nasi PanowieM bardzo wyrozumiali są, ale to za sprawą pewnej dozy zaufania jaką do nas w kwestiach ogrodowych mają. Nie sądzisz? Ja często pokazuję D. ogrody które są moimi ideałami i gdy widzi, ze nasze gusta się pokrywają, to spokojnie pozwala mi planować co tylko chcę... Pewnie całą zimę spędzę w angielskich ogrodach wyspowych i będę się inspirować do wiosennego działania... To fajny czas! Zima za oknem, lampka wina w dłoni, kocyk, książka o ogrodach - to jest to! Ja też stosuję Osmocote, do całego ogrodu, więc wiem jak to boli kieszeń... ale widzę efekty i wiem, że warto. W takim razie, róże dostaną to samo - dzięki!
Bożenko, pokazuj, przyzwyczajaj, rozmawiaj... M. który widzi, że dzielisz z nim swoje pasje, przychylniejszym okiem będzie spoglądał na Twoje plany i ochoczo pomoże Ci w ich realizacji - jestem o tym przekonana! Róże, o których pisałyśmy, są godne polecenia, zatem w ogóle się nie wahaj :) Miłego wieczoru ;:196
Igo, bardzo dziękuję za odwiedziny - cieszę się, że spędziłaś miłe chwile w moim zakątku... faktycznie mijamy się dość często w kilku zaprzyjaźnionych ogrodach... podziwiam Cię za miłość do żurawek - one kompletnie nie chcą u mnie rosnąć... teraz myślę o kilku na słoneczny taras, do skrzyń... najchętniej w kolorach wina lub jesieni... może polecisz kilka odmian laikowi?
Majutku, do nas słonko dziś nie zajrzało - cały dzień sypało i sypie bez przerwy... zima na całego!
Edytko, wyobraziłam sobie to połączenie gęstego tła w postaci Super Dorothy, dla bardziej pojedynczych, ale większych i szlachetniejszych kwiatów New Dawn - to będzie fajnie wyglądało!
Marysiu, róże do ucierania?? Widzę że na każdą okazję masz inny wachlarz atrakcji :) Sebastian K. jest cudny, porcelanowy, upakowany jak lubię - polecam tę różę :) Do cięcia iglastych muszę się przymierzyć... boję się, ale wiem że dla niektórych roślin iglastych ten zabieg będzie niezbędnym.
Aniu, w mieście padało dziś cały dzień!
Marzenko, cała przyjemność po stronie róż :)

Mój ogród, 7 grudnia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus ale cudnie masz w nocy ;:oj Trzymajcie sie cieplutko bo tam u Was w stolycy ma byc zimniej niz u mnie ;:202 ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”