Roślinki doniczkowe - FIGA

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale śliczności :wink: wilczomlecz kwitnący na kremowo jest świetny :wink: ja mam czerwonego :wink:
Cała reszta tez piękna :wink:
Awatar użytkownika
alice80
50p
50p
Od: 17 lis 2007, o 22:02

Post »

Kasiu! Dziękuję za wiadomość i informacje dla mnie na pewno mi się przydadzą :) Tak jak już pisałam Twój Wilczomlecz OKAZ, powiedziałabym wręcz KOLOS ;)
Mój ma około 2 lat ale wyglądał marnie jak go dostałam... bardzo go lubie :) i teraz chce wszystkie kolory miec.. ale zauważyłam, że kupić go wcale nie jest prosto. W sklepie jeszcze nie widziałam WIlczomlecza.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie :roll: macie wilczomlecze kwitnące na różne kolory, a ja nigdy jeszcze nie widziałam wilczomlecza w żadnej kwiaciarni 8) 8) Można prosić wiosną o kawałeczek...? ;:171 ;:180

Szczęściara z Ciebie :D grudniki za małą złotóweczkę to jak pełny los na loterii :D :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu- Figo ! Ślicze te nowe nabytki. Skimmia jest bardzo efektowna , ale ...trudna. Mnie nie udało się utrzymać ani tej w ogrodzie , ani kolejnej , trzymanej w domu. To roślina z rodz. wrzosowatych o wymaganiach podobnych jak rododendron. Może Ty będziesz miała lepszą rękę.
Widzę,że u Ciebie Sedum burrito ma już przy listkach maleńkie rozetki. Moje sedum zaczęło rosnąć , odnóżki były wsadzone z miesiąc temu, a listki, które poodpdały wypuściły korzonki.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Aniu chętnie wyślę Ci wiosną białe i różowe :P a ja Ciebie poproszę o czerwone kwiatuszki :P
Pati będzie wiosną odmładzała całe drzewko różowe, więc szczepek wystarczy dla wszystkich chętnych :P
Tak wyglądał wilczomlecz w czerwcu :P tam lepiej widać kolory :P

Tulipanka
Co do grudników to niestety tylko jeden udało mi się znaleźć z pączkiem :cry: ale to nic mam już białego to wsadzę wszystkie razem i będę czekała co z tego wyrośnie :P

Grażynko pamiętam i o Tobie :P te kokoniki to żebym mogła dać Ci wiosną ukorzenioną roślinkę :P
Będą tak do wiosny , a þoźniej tylko utnę pod kokonikiem i wsadzisz do ziemi gotową sadzonkę :P

Alu wiosną jak będę szykowała się do cięcia :arrow: podasz mi adres na pw i prześlę Ci różowego :P
A może jeszcze coś sobie wybierzesz :P

Aniu jeśli tylko będziesz zainteresowana wiosną to Ci prześlę :P :arrow: obydwa kolory :P

Ewelinko mnie skimia przypomina troszkę oleandra :P /budową/ a kwiaty to taki mizerny bez
Sama jestem ciekawa jak mi się uda :?: bo co do oleandrów to mam na koncie 2 porażki :oops: :cry:
Zobaczymy :arrow: dam z siebie wszystko :P a jak mi się powiedzie to będzie się czym dzielić :P
A co do sedum to :oops: :oops: :oops: wstyd się przyznać ale tyle właśnie mi zostało z jednej doniczki :oops: :cry: po tym jak dawałam lekcję pływania :oops: :cry: teraz już wiem że sedum chyba woli góry :P
A tak poważnie to zawiesiłam na ścianie wysko żeby nikt nisko mi go nie trącał przy przechodzeniu i jak podlewałam wszystkie kwiatki to i do niego lałam nie sprawdzając czy jest taka potrzeba :arrow: no i efekt widać :oops: :!: ale to nic urośnie :P a ja już mam nauczkę , żeby najpierw sprawdzać, a nie lać na oślep :!: :!: :!:
Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Kasieńko, a w którym OBI byłaś, może też się jutro wybiorę, takie super zakupy zrobiłaś. A co mieli jeszcze ciekawego?
Swojego wilczomlecza wyciągnęłam dzisiaj rano z doniczki, niby wszystko jest ok, ale liście klapnięte i jakieś jasne.
A czym teraz podlewasz swojego?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Swoje zakupy zrobiłam na Rokicińskiej :arrow: przy Selgrosie :P tu mam pięć kroczków :P
Była cała masa storczyków :arrow: przecenionych i nowych :P przewaga tak jak wszędzie to Gwiazdy Betlejemskie , ale ogólnie to chyba mieli dostawę bo widać dużo nowych kwiatków :P
Sansewierę kupiłam w Realu za 5.99 zł :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Opowiem wam historie mojego wilczomlecza... był całkowicie zalany i miękki :( więc przy porządkach wyrzuciłam go do kuwety na śmieci i na to poszło trochę niepotrzebnych papierów do wyrzucenia i ... mąż miał to wywalić... ale postawił w piwnicy i tak sobie leżał tam przez 3-4 miesiące, jak zaczęłam robić porządki i go zobaczyłam patrze a on twardy... obcięłam korzenie wsadziłam w świeżą ziemię do doniczki i teraz pięknie rośnie... dostał nawet pączki i już będzie kwitł po przerwie... :wink:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu wspaniała historia :P
Dlatego jak ucinam szczepkę i wysyłam do kogoś to nie zawijam w nic mokrego, bo wskazane jest żeby przesechł :P no i podlewam jak ziemia jest sucha :P z sedum pierwszy raz utopiłam kwiatka :oops:
Moje linki
KATARZYNA
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

może i dla mnie kawalątko się znajdzie... :oops:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko jasne :P tylko wiosną poproszę Cię o listę tego co już CI obiecałam :P bo przy robieniu porządków gdzieś zapodziałam co komu mam szykować :oops: :oops: :oops: a co wysłałam żeby się nie powtarzać :!: Adres mam w notesie tylko czekam na ciepło i słonko :P Emil wczoraj był w Kielcach i miałam mu dać do Ciebie adres i sadzonki , ale pomyślałam że to i tak ryzyko :!: lepiej poczekać niż się pośpieszyć i ma wszystko paść :cry: więc czekamy do wiosny a ja jak tylko zrobi się miejsce w żłobku to robię sadzonki do wysyłek :P

Lipka pokojowa chyba mi nie wzejdzie wcale :evil: już jest miesiąc jak ją wysiałam i nic nie ma śladu :evil:
A powinna kiełkować po 3/4 dygodnie :evil:
Moje linki
KATARZYNA
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Kasiu, Twoje wilczomlecze są przepiękne... Ty mi wysłałaś szczepkę tego różowego, prawda?
Aj, sanseweria jest też cudna :) A jaki kolor mają schlumbergery? Bo widzę chyba jeden różowy pączuszek...
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

wiesz Kasiu syn nawet bez sadzonek mógł wpaść na kawę czy herbatę,a roślinki to chyba będzie lepiej sadzonkować jak dzień już zrobi się nieco dłuższy,bo grudzień to chyba najgorsza pora do rozmnażania,dzień krótki,mało słońca i szkoda byłoby marnować szczepki...
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Tak...tak...jeden grudnik jest różowy :D pewnie będzie taki sam jak mój, bo kolor pączka identyczny ... :D :D
Ciekawa jestem jaki kolory będą w następnych ... :wink:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też jestem ciekawa jak mi zakwitną :P
Ciekawe czy Guci udało się też je kupić :?:
Zaraz biorę się za przesadzanie :P
Moje linki