Ogród w Bieszczadach
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w bieszczadach
Nie mam pojęcia , czy to prawda , ale podobno te za płytko sadzone rosną w liście i nie kwitną 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kamil szmaragdy wcale tak wolno nie rosną. Jesteś młody, ani się obejrzysz, jak urosną. Brabanty tnij dwa razy w roku, ładnie się zagęszczą.
Miałam w poprzednim miejscu u sąsiada, naprawdę świetnie wyglądały, tylko rudzieją zimą. U mnie śnieg stopniał w dwa dni, dziś było 7 stopni, cały dzień piękne słońce. 

- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko - 2 lata temu były sadzone i pięknie kwitły. Nie wykopywałem ich, a w tamtym roku tylko w liście wyrosły. 
Soniu a nie wiesz jakie są roczne przyrosty szmaragdów?
U mnie też dzisiaj słonecznie było
Mam nadzieję, że w tym tygodniu śniegu już nie będzie 

Soniu a nie wiesz jakie są roczne przyrosty szmaragdów?

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kamilu a co jest na ostatnim zdjęciu?
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Kamil wpadam z rewizyta , bo jak czytam "Bieszczady" to juz mi serce rośnie . spędziłam tam cały urlop w lecie . kocham te góry ,choć trochę mnie wilki i niedźwiedzie przerażają.
o thujach odpowiem za Sonie . przyrost roczny zależy od gatunku thui . najszybciej i najgęściej rośnie szmaragd , polecany na żywopłoty .on przyrasta nawet do 30-40 cm starszy egzemplarz . młode trochę mniej ,ale dobrze Sonia piszę , szybko i jeszcze raz szybko .
Jednak nie byłabym sobą ,( czyli złośnicą )gdybym bym cię nie opieprzyła za oczko ....muszę , bo to dla twojego dobra .
rozkop te brzegi i poszerz trochę linie brzegową żebyś spokojnie ułożył kamienie w ten sposób żeby całkowicie zakryły folię .
robi się to budując niby półkę ..i mniej spadziste wtedy brzegi wychodzą .
folia na wierzchu JEST BRZYDKA ...
aha ..tylko się obraź , to ja ci pokażę
fajnie rabatki obsadzasz . już widzę że jak się rośliny rozrosną , to będzie pięknie
o thujach odpowiem za Sonie . przyrost roczny zależy od gatunku thui . najszybciej i najgęściej rośnie szmaragd , polecany na żywopłoty .on przyrasta nawet do 30-40 cm starszy egzemplarz . młode trochę mniej ,ale dobrze Sonia piszę , szybko i jeszcze raz szybko .
Jednak nie byłabym sobą ,( czyli złośnicą )gdybym bym cię nie opieprzyła za oczko ....muszę , bo to dla twojego dobra .
rozkop te brzegi i poszerz trochę linie brzegową żebyś spokojnie ułożył kamienie w ten sposób żeby całkowicie zakryły folię .
robi się to budując niby półkę ..i mniej spadziste wtedy brzegi wychodzą .
folia na wierzchu JEST BRZYDKA ...
aha ..tylko się obraź , to ja ci pokażę

fajnie rabatki obsadzasz . już widzę że jak się rośliny rozrosną , to będzie pięknie
- kamil888
- 500p
Marysiu na ostatnim zdjęciu jest hebe 
Alino Witam Cię serdecznie
Z tymi wilkami to prawda, przerażające są... Nawet do mojej miejscowości zostały wypuszczone wilki i była nawet jedna ofiara... pies. Zagryźli go i tylko głowa została
Mam nawet zdjęcie, ale jest zbyt drastyczne
Będę zamawiał 40 centymetrowe szmaragdy, więc po 3 latach mogą mieć już 1m wysokosci?
Alinko, spokojnie, nie obrażę się
Każda rada jest dobra
W planach na wiosnę, oczywiśie jest poprawa oczka. Musze je jeszcze wyrównać tak, aby woda mi się nie przelewała i je wyłożę kamieniami 

Alino Witam Cię serdecznie

Będę zamawiał 40 centymetrowe szmaragdy, więc po 3 latach mogą mieć już 1m wysokosci?

Alinko, spokojnie, nie obrażę się

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Bardzo ładne zimowe widoczki 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Śliczne hebe, a ja myślałam że ono u nas nie przetrwa zimy? Twoje zimuje w gruncie i jak długo go masz?
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Nie chcesz się pozbyć tej hebe ?
Ewentualnie czegoś innego ?
Bardzo dobry pomysł z tym żywopłotem ze Szmaragda .Jest nawet sto razy ładniejszy od Brabanta .

Bardzo dobry pomysł z tym żywopłotem ze Szmaragda .Jest nawet sto razy ładniejszy od Brabanta .

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Kamilku faktycznie jeszcze dużo masz śniegu. Ale już nie długo i u Ciebie będzie po nim.
Tulipany ładnie kwitną jak co roku się je wykopuje i potem sadzi.A tak to stare cebule się wyradzają a nowe cebulki jeszcze zbyt mała, by wydać kwiat idą w liście.. Ja też nie wykopuje co roku i też mi marnieją.
Hebe chyba nie rosło w gruncie? Śliczne.

Tulipany ładnie kwitną jak co roku się je wykopuje i potem sadzi.A tak to stare cebule się wyradzają a nowe cebulki jeszcze zbyt mała, by wydać kwiat idą w liście.. Ja też nie wykopuje co roku i też mi marnieją.

Hebe chyba nie rosło w gruncie? Śliczne.

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
no to ładnie Bieszczady zareklamowałeś!!!!!. a snułam plany o pieszej wędrówce w to lato na połoniny bieszczadzkie ..
cieszy mnie że masz dystans i poczucie humoru . bałam się że się obrazisz ,ale ja to z sympatii......
Wiem jak ciężko zmienić tu na forum standard wypowiedzi ...wszyscy chwalą a prawdy mało kto powie ..ja zawsze chciałam konstruktywnej krytyki , jak prosiłam o porady to po to żeby ktoś skrytykował ewentualnie mój głupi pomysł ...dlatego uważam że po to jest to forum , żeby poprawiać błędy w ogrodzie i po to tu jesteśmy.
zrobiło siem poważnie.....ale z wilkami to dowaliłeś ...
cieszy mnie że masz dystans i poczucie humoru . bałam się że się obrazisz ,ale ja to z sympatii......
Wiem jak ciężko zmienić tu na forum standard wypowiedzi ...wszyscy chwalą a prawdy mało kto powie ..ja zawsze chciałam konstruktywnej krytyki , jak prosiłam o porady to po to żeby ktoś skrytykował ewentualnie mój głupi pomysł ...dlatego uważam że po to jest to forum , żeby poprawiać błędy w ogrodzie i po to tu jesteśmy.
zrobiło siem poważnie.....ale z wilkami to dowaliłeś ...
- kamil888
- 500p
Marysiu to hebe jest też na 51. stronie wątku. Mam go już 2 lata. W tamtym sezonie (2014r) bardzo urósł. Oprócz tego, posiadam jeszcze 2 inne hebe 
Pawle coś by się może znalazło do "wyeksmitowania" z ogrodu
Również podoba mi sie bardziej szmaragd. Ma ładniejsza formą
Alu to teraz już wiem, co zrobiłem źle z tulipanami
Ale na jesień posadziłem dużo tych "biedronkowych" (
) i cebul przybyszowych. Na wiosnę na pewno coś zakwitnie
Hebe rośnie w gruncie już od 2 lat
Alinko wydaje mi się, że na terenie Bieszczadzkiego Parku Narodowego wilków nie znajdziesz
Poczucie humoru to u mnie przede wszystkim
Każda krytyka jest dobra i daje też motywację
Wszelkie krytyki i uwagi u mnie mile widziane!

Pawle coś by się może znalazło do "wyeksmitowania" z ogrodu

Alu to teraz już wiem, co zrobiłem źle z tulipanami

Alinko wydaje mi się, że na terenie Bieszczadzkiego Parku Narodowego wilków nie znajdziesz

Kamilku masz piękny ogród i cudowne w nim roślinki,bardzo mi się u Ciebie podoba,
- kamil888
- 500p
Haniu Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie i dziękuję