Ogród w Bieszczadach

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w bieszczadach

Post »

Nie mam pojęcia , czy to prawda , ale podobno te za płytko sadzone rosną w liście i nie kwitną ;:131
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kamil szmaragdy wcale tak wolno nie rosną. Jesteś młody, ani się obejrzysz, jak urosną. Brabanty tnij dwa razy w roku, ładnie się zagęszczą. ;:108 Miałam w poprzednim miejscu u sąsiada, naprawdę świetnie wyglądały, tylko rudzieją zimą. U mnie śnieg stopniał w dwa dni, dziś było 7 stopni, cały dzień piękne słońce. :tan
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko - 2 lata temu były sadzone i pięknie kwitły. Nie wykopywałem ich, a w tamtym roku tylko w liście wyrosły. ;:204

Soniu a nie wiesz jakie są roczne przyrosty szmaragdów? :) U mnie też dzisiaj słonecznie było ;:3 Mam nadzieję, że w tym tygodniu śniegu już nie będzie :roll:
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kamilu a co jest na ostatnim zdjęciu?
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Kamil wpadam z rewizyta , bo jak czytam "Bieszczady" to juz mi serce rośnie . spędziłam tam cały urlop w lecie . kocham te góry ,choć trochę mnie wilki i niedźwiedzie przerażają.

o thujach odpowiem za Sonie . przyrost roczny zależy od gatunku thui . najszybciej i najgęściej rośnie szmaragd , polecany na żywopłoty .on przyrasta nawet do 30-40 cm starszy egzemplarz . młode trochę mniej ,ale dobrze Sonia piszę , szybko i jeszcze raz szybko .

Jednak nie byłabym sobą ,( czyli złośnicą )gdybym bym cię nie opieprzyła za oczko ....muszę , bo to dla twojego dobra .
rozkop te brzegi i poszerz trochę linie brzegową żebyś spokojnie ułożył kamienie w ten sposób żeby całkowicie zakryły folię .

robi się to budując niby półkę ..i mniej spadziste wtedy brzegi wychodzą .
folia na wierzchu JEST BRZYDKA ...

aha ..tylko się obraź , to ja ci pokażę ;:124

fajnie rabatki obsadzasz . już widzę że jak się rośliny rozrosną , to będzie pięknie
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Marysiu na ostatnim zdjęciu jest hebe :)

Alino Witam Cię serdecznie :wit Z tymi wilkami to prawda, przerażające są... Nawet do mojej miejscowości zostały wypuszczone wilki i była nawet jedna ofiara... pies. Zagryźli go i tylko głowa została ;:145 Mam nawet zdjęcie, ale jest zbyt drastyczne ;:202
Będę zamawiał 40 centymetrowe szmaragdy, więc po 3 latach mogą mieć już 1m wysokosci? :)
Alinko, spokojnie, nie obrażę się :;230 Każda rada jest dobra :) W planach na wiosnę, oczywiśie jest poprawa oczka. Musze je jeszcze wyrównać tak, aby woda mi się nie przelewała i je wyłożę kamieniami :)
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Bardzo ładne zimowe widoczki ;:138
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Natalko dziękuję ;:173
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne hebe, a ja myślałam że ono u nas nie przetrwa zimy? Twoje zimuje w gruncie i jak długo go masz?
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Nie chcesz się pozbyć tej hebe ? ;:191 Ewentualnie czegoś innego ? ;:191 :lol:

Bardzo dobry pomysł z tym żywopłotem ze Szmaragda .Jest nawet sto razy ładniejszy od Brabanta . :lol:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Kamilku faktycznie jeszcze dużo masz śniegu. Ale już nie długo i u Ciebie będzie po nim. ;:108
Tulipany ładnie kwitną jak co roku się je wykopuje i potem sadzi.A tak to stare cebule się wyradzają a nowe cebulki jeszcze zbyt mała, by wydać kwiat idą w liście.. Ja też nie wykopuje co roku i też mi marnieją. ;:222
Hebe chyba nie rosło w gruncie? Śliczne. :wit
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

no to ładnie Bieszczady zareklamowałeś!!!!!. a snułam plany o pieszej wędrówce w to lato na połoniny bieszczadzkie ..
cieszy mnie że masz dystans i poczucie humoru . bałam się że się obrazisz ,ale ja to z sympatii......

Wiem jak ciężko zmienić tu na forum standard wypowiedzi ...wszyscy chwalą a prawdy mało kto powie ..ja zawsze chciałam konstruktywnej krytyki , jak prosiłam o porady to po to żeby ktoś skrytykował ewentualnie mój głupi pomysł ...dlatego uważam że po to jest to forum , żeby poprawiać błędy w ogrodzie i po to tu jesteśmy.
zrobiło siem poważnie.....ale z wilkami to dowaliłeś ...
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Marysiu to hebe jest też na 51. stronie wątku. Mam go już 2 lata. W tamtym sezonie (2014r) bardzo urósł. Oprócz tego, posiadam jeszcze 2 inne hebe :)

Pawle coś by się może znalazło do "wyeksmitowania" z ogrodu ;:224 Również podoba mi sie bardziej szmaragd. Ma ładniejsza formą ;:173
Alu to teraz już wiem, co zrobiłem źle z tulipanami ;:223 Ale na jesień posadziłem dużo tych "biedronkowych" ( :;230 ) i cebul przybyszowych. Na wiosnę na pewno coś zakwitnie ;:138 Hebe rośnie w gruncie już od 2 lat ;:180

Alinko wydaje mi się, że na terenie Bieszczadzkiego Parku Narodowego wilków nie znajdziesz :;230 ;:224 Poczucie humoru to u mnie przede wszystkim ;:108 Każda krytyka jest dobra i daje też motywację ;:215 Wszelkie krytyki i uwagi u mnie mile widziane! :uszy :tan
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Kamilku masz piękny ogród i cudowne w nim roślinki,bardzo mi się u Ciebie podoba,
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Haniu Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie i dziękuję ;:168
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
ODPOWIEDZ