Moje ogródkowe zmagania cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2
Witaj Lula! Ale fajne te balie..! I masz ładnie ozdobiony przedogródek.
Przeczytałam,że zastanawiasz się nad zadaszeniem tarasu, nie wiem, na ile to aktualne, ale powiem Ci , jak to rozwiązałam u siebie. Zamontowałam u siebie dużą markizę. Nie chciałam nic na stałe, bo lubię mieć nad sobą niebo. Trochę z myślą o słońcu, ale głównie, żeby móc siedzieć na tarasie w czasie lekkiego czy niespodziewanego deszczu. Oczywiście, jest zwijana. Ma dokręcane nóżki, żeby wiatr nie zniszczył konstrukcji. Po deszczu trzeba ją naturalnie wysuszyć i dopiero zwinąć. Jeśli jest odpowiednio duża, sprawdza się w tej roli znakomicie!
Przeczytałam,że zastanawiasz się nad zadaszeniem tarasu, nie wiem, na ile to aktualne, ale powiem Ci , jak to rozwiązałam u siebie. Zamontowałam u siebie dużą markizę. Nie chciałam nic na stałe, bo lubię mieć nad sobą niebo. Trochę z myślą o słońcu, ale głównie, żeby móc siedzieć na tarasie w czasie lekkiego czy niespodziewanego deszczu. Oczywiście, jest zwijana. Ma dokręcane nóżki, żeby wiatr nie zniszczył konstrukcji. Po deszczu trzeba ją naturalnie wysuszyć i dopiero zwinąć. Jeśli jest odpowiednio duża, sprawdza się w tej roli znakomicie!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne te ogrodowe gadżety, ja już nie mam ich gdzie stawiać, a w handlu wciąż pojawia się coś nowego i człowiek znów chciałby mieć 

- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Madzia super te balie
jak będziesz miała problem co w nie wsadzić to zawsze możesz nóżki umyć
,a tak poważnie to ja bym pokmbinowała z jednorocznymi na wiosnę ...lubię różnorodne kompozycje,,,a możliwości jest masę właśnie wiosną.

Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwona cieszę, się, że nie masz nic przeciwko. Hiacynty piękne..dałaś do myślenia. Tak kupiłam tą największą
Gosiu
, a ja myślałam że to Maryśka lecznicza
Tamaryszku dałaś do myślenia, dziękuję za nowy pomysł
. Czy możesz go jakoś unaocznić?
Wanda dobrze gadasz
, wciąż podziwiam silną wolę
Olu taaak, postawię z wodą przed wejściem do domu
Ja już się nie mogę doczekać tych wiosennych kombinacji z nasadzeniami 

Gosiu

Tamaryszku dałaś do myślenia, dziękuję za nowy pomysł

Wanda dobrze gadasz

Olu taaak, postawię z wodą przed wejściem do domu

- lulka
Witam
wczoraj wróciłam o jakiejś chorej godzinie do domu, więc nawet obfocić nie mogłam mojego "ogrodu"
, za to znalazłam trochę fotek z domku. Większość storczyków dopiero zbiera się do puszczania nowych pędów, ale ogromną niespodzianką jest dla mnie pastelowy kwiat storczyka, którego kupiłam w ubiegłym roku na wyprzedaży, nie mając pojęcia jaki ma kolor i czy jest jedno, czy wielo - pędowy. Potem przypałętał się jeszcze czarny grzyb i prawie wylądował w śmietniku, ale pomyślałam, że poobcinam mu chore liście i wtedy podejmę decyzję. Jak się cieszę, że dałam mu szansę. Spójrzcie, czy nie ma pięknej barwy?

to mój ukochany "_aeschynantus_"

a tu storczykowe "zarodki"

i otoczka dla domowych kwiatków

powyższe grzybki zostały zakupione na święcie chleba, które było w centrum Wa-wy, chyba 2 tyg temu. Trafiliśmy tam przez przypadek

Iwonko poznajesz kamyczki

wczoraj wróciłam o jakiejś chorej godzinie do domu, więc nawet obfocić nie mogłam mojego "ogrodu"

to mój ukochany "_aeschynantus_"

a tu storczykowe "zarodki"

i otoczka dla domowych kwiatków

powyższe grzybki zostały zakupione na święcie chleba, które było w centrum Wa-wy, chyba 2 tyg temu. Trafiliśmy tam przez przypadek

Iwonko poznajesz kamyczki

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ja w tych Twoich baliach to teraz wrzosów bym nasadziła.
Jakaś niegramotna jestem, nie mogę znaleźć tego glamurp.

Jakaś niegramotna jestem, nie mogę znaleźć tego glamurp.

- lulka
Jolu, ja już nic nie sadzę w tym roku..mam jeszcze cebulki do wsadzenia i czekam na kolejne róże. Wszystko ok, ale jak tempo będzie liche to chyba pod śniegiem będę dziury wiercić
Wysłałam pw, mam nadzieję, że czytelne

Wysłałam pw, mam nadzieję, że czytelne

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Madziu dostałam różyczki , całkiem ładne krzaczki, zadołowałam i czekają do soboty a Ty kiedy walczysz 

- lulka
Na początku listopada
Cieszę się, że doszły w końcu do Ciebie. Kolejna różanka wiosną do podziwiania. Chyba sobie zamontuję na usta moskitierę, bo z otwartą buzią much się najem

Cieszę się, że doszły w końcu do Ciebie. Kolejna różanka wiosną do podziwiania. Chyba sobie zamontuję na usta moskitierę, bo z otwartą buzią much się najem

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Widzę, że nie masz ciągle decyzji o zadaszeniu tarasu. Nic nie podpowiem, ale boki możesz przed deszczem zabezpieczyć zwykłą siatką cieniującą, no i insekty też jej nie pokonają
Balie super, rzeczywiście są wielkie, myślałam, ze takie maciupkie masz, bo wiesz jak na all robią zdjęcia.
Ojc chyba jednak prognozy się sprawdzą
Balie super, rzeczywiście są wielkie, myślałam, ze takie maciupkie masz, bo wiesz jak na all robią zdjęcia.
Ojc chyba jednak prognozy się sprawdzą

- lulka
No niestety, trudna decyzja. Zobaczymy co ten osiedlowy majster wymyśli, w sumie to zapomniałam o nim, pewnie zrażona tym od płotu
Jak pada cudny śnieg i całe ulice są opruszone, to może być, uwiolbiam takie klimaty
, ale plucha, śnieg-zdeszczem...PRECZ
Mnie się jakoś od razu widziało, że te balie są spore
, ale czasem faktycznie ciężko wyczuć. Dzisiaj np chciałam zamówić w moim ulubionym sklepie podświetlany domek o nazwie Christmas Village gdzie w opisie nie rozmiaru i powiem szczerze, że kompletnie nie potrafię określić jakiej jest wielkości-wysłałam zapytanie. To samo było z napisem GARDEN, myślałam, że jest sporo większy. Nieźle się uśmiałam jak go wyciągnęłam z paczki 

Jak pada cudny śnieg i całe ulice są opruszone, to może być, uwiolbiam takie klimaty

Mnie się jakoś od razu widziało, że te balie są spore

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ten ulubiony sklep to...???
- lulka
pw. Nie nadążam za avatarkami 

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
A powiedz mi, cebule jak przechowujesz do konca zimy? (w domu za ciepło) Podobno mozna włożyc do lodówki na dolna półke - ok 4*C....lulka pisze:Iwonko cebule do balii wsadzę pod koniec zimy i podpędzę w domku, nie bardzo mam miejsce żeby przechować w pomieszczeniu 3 balie z cebulami, a w garażu wymarzną, bo nie ogrzewany
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
ale fajne klimaty, a te kamyczki to świetny pomysł
mogę od gapić ??