W cieniu brzozy cz.3
Re: W cieniu brzozy cz.3
Haluś, głowa do góry - teraz będzie już tylko lepiej, czego Ci życzę z całego serca 

- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko jesteś
, w domciu szybko dojdziesz do siebie, na pewno 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, dobrze że masz rośliny w domu
A od wiosny znów będziesz pielęgnować kwiaty w ogródku 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Halinko,domowa atmosera czyni cuda,a masz fajną kochającą się rodzinke.Kuruj się,żebyśmy na zlocie mogły znowu sie spotkac.Juz nie mogę się doczekać. 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ty sie Halus nie forsuje tylko powolutku dochodz do siebie....i szykuj sie na zlot 

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Agatka123, Aguniada, Iwona0042, JacekP, Malgocha1960, Keetee
Kochani nie forsuję się. Staram się dbać o siebie, aby na wiosnę być jak nowo narodzona. Tęsknię za moimi roślinkami. Nie są zabezpieczone na zimę. Mam nadzieję, że jutro będzie w miarę ciepło i będę mogła troszkę okryć te moje roślinki. Dzisiaj byłam tylko zrobić rekonesans.
Na razie chucham, dmucham na roślinki domowe.
Na zlot, jak zdrowie pozwoli, planuję wybrać się. Jakżeż mogłabym odpuścić sobie takie wydarzenie!
... dzisiejsze zdjęcia...
Tę chryzantemę otrzymałam w tym roku od mojego sąsiada. Jest dość wysoka. Ma około 80-100 cm. Późno zakwita. Nie znam jej nazwy.

Przepraszam za jakość poniższych zdjęć. Są robione aparatem w telefonie.
Z tym kwiatuszkiem mam problem, bo nie wiem czy to chryzantema. Podpowiedzcie mi jak nazywa się to cudeńko.

A teraz moje ukochane pierwiosnki z mojego siewu:

Kochani nie forsuję się. Staram się dbać o siebie, aby na wiosnę być jak nowo narodzona. Tęsknię za moimi roślinkami. Nie są zabezpieczone na zimę. Mam nadzieję, że jutro będzie w miarę ciepło i będę mogła troszkę okryć te moje roślinki. Dzisiaj byłam tylko zrobić rekonesans.
Na razie chucham, dmucham na roślinki domowe.
Na zlot, jak zdrowie pozwoli, planuję wybrać się. Jakżeż mogłabym odpuścić sobie takie wydarzenie!
... dzisiejsze zdjęcia...
Tę chryzantemę otrzymałam w tym roku od mojego sąsiada. Jest dość wysoka. Ma około 80-100 cm. Późno zakwita. Nie znam jej nazwy.

Przepraszam za jakość poniższych zdjęć. Są robione aparatem w telefonie.
Z tym kwiatuszkiem mam problem, bo nie wiem czy to chryzantema. Podpowiedzcie mi jak nazywa się to cudeńko.

A teraz moje ukochane pierwiosnki z mojego siewu:

Pozdrawiam Hala
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Halinko żółta chryzantema prześliczna, niestety nie wiem co to jest na drugim zdjęciu.
Czy te pierwiosnki są z tegorocznego siewu?
Ja jeszcze nic nie okrywałam, bo nadal ma być ciepło. Zgromadziłam tylko materiał do okrywania i czekam na większe przymrozki.
Czy te pierwiosnki są z tegorocznego siewu?
Ja jeszcze nic nie okrywałam, bo nadal ma być ciepło. Zgromadziłam tylko materiał do okrywania i czekam na większe przymrozki.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Halinko pierwiosnki śliczne, mam tego pierwszego, a ten drugi ma piękny kolorek, tej pierwszej chryzantemy nie znam , a ta druga to chyba arktyczna sprawdx w google 

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Lideczko dziękuję w imieniu mojej chryzantemki. Pierwiosnki są z tegorocznego siewu.
W takim razie też nie będę jeszcze okrywać. Jutro wybierzemy się do lasu po gałązki.
Iwonko pierwiosnki są Ci wdzięczne za pochwały. Ten pierwszy nazywa się Pierwiosnek wyniosły Gold Lace, zaś drugi to Pierwiosnek omszony.
Sprawdziłam w internecie chryzantemę arktyczną. Moja jest bardzo podobna do niej. Dziękuję za pomoc w nazwaniu mojego cudaczka.
W takim razie też nie będę jeszcze okrywać. Jutro wybierzemy się do lasu po gałązki.
Iwonko pierwiosnki są Ci wdzięczne za pochwały. Ten pierwszy nazywa się Pierwiosnek wyniosły Gold Lace, zaś drugi to Pierwiosnek omszony.
Sprawdziłam w internecie chryzantemę arktyczną. Moja jest bardzo podobna do niej. Dziękuję za pomoc w nazwaniu mojego cudaczka.
Pozdrawiam Hala
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Halinko śliczna żółta chryzantema.
Nie wiedziałam, że pierwiosnek mszony można wychodować z nasion, jak spotkam nasiona to spróbuję wysiać, ten zwykły, wyniosły ładnie mi powschodził.
Mam taki sam złociań, kupiłam pod nazwą Arktyczny właśnie, tylko u mnie słabo kwitł w tym roku.
Nie wiedziałam, że pierwiosnek mszony można wychodować z nasion, jak spotkam nasiona to spróbuję wysiać, ten zwykły, wyniosły ładnie mi powschodził.
Mam taki sam złociań, kupiłam pod nazwą Arktyczny właśnie, tylko u mnie słabo kwitł w tym roku.

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Halinko do lasu po gałązki się wybierasz, a nie będzie to dla Ciebie zbyt forsujące. Uważaj kochana na siebie.
U mnie też pierwiosnki już kwitną, ale na razie tylko te pospolite kremowe i żółte.
To rzeczywiście może być chryzantema arktyczna, ja ją sobie wczoraj zamówiłam (już na przyszły rok) wraz kilkoma innymi chryzantemami u Teresy - Jatry.
U mnie też pierwiosnki już kwitną, ale na razie tylko te pospolite kremowe i żółte.
To rzeczywiście może być chryzantema arktyczna, ja ją sobie wczoraj zamówiłam (już na przyszły rok) wraz kilkoma innymi chryzantemami u Teresy - Jatry.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pięknie Ci teraz kwitnie 'Gold Lace'
Złocień arktyczny też nieźle trzyma formę
Mój padł po pierwszym przymrozku.

Złocień arktyczny też nieźle trzyma formę

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Piękne rojniczki

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko widzę że te pierwiosnki na jesień Ci zakwitły czy tak 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko ....już w domu...nie ma jak człowiek szybko zdrowieje w swoim otoczeniu....Halinko ten złocień Arktyczny to jaki ma kolor ?? pytam bo miałam kilka na zlocie ...mój był różowy z żółtym środkiem...miałam też żółte i różowe pełne chryzantemy letnie ..nikt się nie pochwalił czy zakwitły..czy nie...wiem że byłaś w tym czasie w szpitalu i ty mogłaś nie widzieć....zdrowiej bo następny zlot.... już ustalony termin...
Pozdrawiam... Alina .