Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

Kochana, prędko to Ty sobie w ogródku nie popracujesz. U mnie też śnieg, ale nie w takich ilosciach, tak z połowę tego co Ty mam, ale na dziś zapowiadaja ciąg dalszy opadów. Nawet już zaczyna, rany, to jakaś paranoja.... Mamy przecież pierwszy dzień wiosny. Komuś się kalendarze pochrzaniły?
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

No więc dzisiaj 21 marca- pierwszy dzień wiosny ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

I tylko jeden komentarz....

Obrazek

;:199
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu damy radę ;:4
Arkady
100p
100p
Od: 5 kwie 2012, o 15:06

Post »

Nie jest tak strasznie no chyba że na lany poniedziałek śnieżkami będziemy się rzucać :wink:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Dalej takie zaspy :?: Mamciu...wiosna o nas zapomniała ;:145
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Ja w zeszłym roku o tej porze wyszorowałam już całe oczko, kwitły i tulipany i krokusy. A dziś? Biało, biało i jeszcze raz biało....
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

No i z tego powodu wszystko później ruszy.
U mnie mróz trzyma , a śniegu nie ma.
Boję się powtórki z zeszłej zimy , gdy wymroziło połowę ogródka.
Awatar użytkownika
irlandia 3
200p
200p
Od: 10 mar 2012, o 19:47

Post »

kochana czy wszystkie te drzewa i krzewy są zimozielone...czy już mają liście??????????????//
Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

22 marca- drugi dzień wiosny ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

A tu zamiast powszechnej radochy z tego ogłoszenia... brak mi słów... po prostu załamka. Sami zobaczcie :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I w ogrodzie...
Tuje do wycięcia na wiosnę. Połamane :cry:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na pocieszenie. Zkupiony wcześniej hiacyncik w Biedronce w wiadereczku i róża niedawno kupiona... ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje skromne zakupki w B.- kolejne zresztą.. :oops: :;230

Obrazek

Obrazek

Może i ten krajobraz dla niektórych wygląda fantastycznie.. ale dla mnie zima to jest chyba jedyny okres w roku, który mimo że czasem piękny- w ogóle mnie nie pociąga ;:222

I ciągle sypie. Kiedy będzie tego koniec?? ;:145

Zaraz odpowiem na poprzednie posty ;:170
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Ja zaraz lecę okrywać pnące róże, tak się cieszyłam, że pięknie przezimowały, ale bez okrycia nadchodzących mrozów chyba nie wytrzymają. A białe obrzydło mi do końca - nie cierpię tego koloru.
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Fajne zdjęcia zimy , piękne.
Dobrze , że ona choć malownicza , w odwrocie.
Wiosna tuż , tuż.
Widziałam ją dzisiaj w moim ogródku, piwonia wybija czerwonymi kiełkami.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

mewa- trochę? Ja coś przewiduję, że ten śnieg się będzie utrzymywał do końca kwietnia jak nie dłużej ;:224 Wpadaj do B. i rób zakupy bo jest w czym wybierać teraz!!

mrinwestor- jeśli chodzi o iglaki to bardziej będą od tego połamane niż nawodnione niestety.. Biedactwa :cry:

mar33- dziękuję Ci za pochwały ;:196 A co do zimy to chętnie bym ją Tobie oddała, bo mnie się wcale nie podoba! ;:161

Rewi- patrzyłam do Ciebie, rzeczywiście. Ja chcę już zieleń a nie ciągle tą biel za oknem... ;:145

tade k- w górach zawsze było najciężej.. Taki ich urok. Musimy wytrwać wspólnymi siłami ;:162

robaczek_Poznan- u mnie coś nawet mówili, że może być -18*C w nocy! ;:223 ;:oj Dziękuję ;:196

magneta- taki już urok gór, chcąc tu mieszkać trzeba się do tego przyzwyczaić..

Darmokot- jeśli o to chodzi to śnieg jest bardziej użyteczny.. ale tylko w tym. Mam nadzieję, że to -18*C, które zapowiadają nie jest prawdą..

misiaczekm- niestety, tak już jest i trzeba to przetrzymać.. Moje hiacynty.. No wię jeśli chodzi o tego niedawno zakupionego w B. w wiadereczku to zdjęcie jest powyżej. Pięknie pachnie, pięknie wygląda. Natomiast z własnej hodowli najpierw zachorował na grzyba, a później zaczął rosnąć, wypóścił kwiat. Ale po czasie ten kwiat zgnił... Ale mama mi mówiła żeby go jeszcze dostawić bo nie wygląda tak żle. W sumie te korzonki ciekawie wyglądają. Ale i tak już nie ma mowy o kwitnieniu.

Locutus- więc skoro tak się dzieje jednak byłoby lepiej zmienić odczynnik. A mutacje punktowe nonsensowe wywołują jakieś duże uszkodzenia? Bo o ile pamiętam (z samego początku roku) to typ mutacji, gdzie aminokwas mimo, iż zmieni ułożenie zasad azotowych, lub różni się zasadami a. to pozostaje ten sam. Wpływa to na zmiany w takim razie?

aage- oj tony, tony tego śniegu! ;:145 Grzejmy się przy wspólnym ogniu..złości na Matkę Naturę ;:161 :;230

bina12- w takim razie ;:136 :cry:

D-M- i to mi całkiem odpowiada, bo właśnie na taką się charakteryzuję :tan mi już przestało zależeć, jeśli chodzi o pogodę. I tak nie spodziewam się wiosny wcześniej jak na koniec kwietnia..

KLEO1- słuchaj, kalednarze się pochrzaniły najprędzej Matce Ziemi! :;230 ;:223 Bo my bardzo wiernie odliczamy każdy dzień.

karolina35- kto by nie chciał? Choć na chwilę taka ulga..

Arkady- chyba inaczej nie będzie po tym co widzę! :;230 Właściwie to może i dobrze, bo dzięki temu pomożemy wiośnie..

mm-complex- całkowicie zapomnieni przez wiosnę!

irlandia 3- u mnie raczej większość jest zimozielona jeśli chodzi o krzewy. Drzew w ogrodzie nie mam- bo bardzo dużo ich poza ogrodem, zaraz za ogrodzeniem (zresztą w nazwie wątku już jest wszystko zawarte ;) ). Nic właściwie jeszcze nie ma liści, wszystko jest pod psem.. ;:185
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anusiu nie podobają mi się te białe zdjęcia ;:185 za to różyczka pięknie kwitnie, hiacyncik ;:215 Zakupy bogate. Ja też kupiłam mieczyka abisyńskiego w B w ub. roku miał liście, ale nie zakwitł. Zobaczymy jak w tym roku! Będzie pięknie, ale jeszcze musimy poczekać :lol:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Druga kadencja zimy. ;:202 U mnie to samo... Ale za to zakupki jakie. ;:215 Co Ty masz za Biedr. , że takie roślinki super ? U mnie strasznie mały wybór.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

U mnie za to w OBI bardzo duży wybór róż, na pociechę kupiłam sobie małą ich kolekcję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”