Ewa - Ogród z Aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ewa - Ogród z Aniołkiem

Post »

Ewa, dokładnie z Jenkowa nam przywiozą łupka. Ceny mają bardzo konkurencyjne, a biuro nie jest Ci do nicżego potrzebne, bo albo robisz przelew i odbierasz, albo płacisz przy odbiorze.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, strasznie Ci współczuję, kłopotów masz wiele, dzięki tej agrotkaninie. Wydaje mi się, że jej raczej nie stosuje się pod korę, lepsza byłaby agrowłóknina, choć nie mam doświadczenia w takim zastosowaniu, ja stosowałam agrotkaninę taką jak Ty, ale do wyścielania ścieżek między rzędami truskawek, miałam mniej plewienia w międzyrzędziach.
A rabatki kamienne cudne. Masz wiele siły tak się zmagać z tymi kamieniami.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś, czy mogłabyś zapytać delikatnie Jule, kogo ma na myśli pisząc Aguś-Małgosia? Przypuszczam, że w kontekście psa, chodzi o mnie, ale na drugie mam Baśka ;-)

Taras i jego otoczenie - pierwsza klasa! Masz niesamowite zdolności kompozycji z kamieniem w roli głównej.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Ewo czy Ty przypadkiem nie jesteś architektem...pięknie.. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pięknie ;:oj ...czekam na zdjęcie z góry ;:108
jak to wszystko urośnie będzie bajecznie,już jest!
Asia
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Ewuś nawet jeżeli ogród robisz po kawałku to te kawałki które pokazujesz są wyjątkowe. Jest na co popatrzeć .
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ewka , jak nie jesteś architektem to minęłaś się z powołaniem ;:108 :wink: Metr kw. dziennie to wcale nie mało. Chyba , że na chybcika i póżniej znowu przerzucać kamory ;:7 ;:7 Coraz więcej masz zrobione i coraz lepiej to wygląda. Masz raj z kamieniem , w pobliżu tyle kamieniołomów. U mnie tylko na polach niewielkie ilości a konkurencji przybywa.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Jula mój pies z dredami już 3 raz przesadzany, bo ciągle był nie tu.
Mam nadzieję, że to ostatnia jego przeprowadzka. Też wydawało mi się, że będzie tu pasował. :D
Mnie również było miło, nawet lepiej niż przewidywałam (przez deszcz) ;:196

Iwonko wiem, bo przymierzałam się do nich. Ale nie wiem czy wiesz, że jak bierzesz na firmę to jest taniej.
Jak nie ma się swojej firmy, to warto popytać jakiejś firmy budowlanej czy nie wezmą na siebie. ;:173

Zosiu taką folię stosowali pod iglaki na jednym z programów które oglądałam i w sklepie też mi tą polecili.
Błąd chyba w tym, że była za długo. Nie wiedziałam, że trzeba jej się pozbyć po jakimś czasie.
Zosiu, kamienie to taki mój konik. Dam sobie z nimi radę. ;:159

Aguś o Ciebie chodzi, o Ciebie. Opowiadałam Juli wczoraj, jak jechałyśmy na spotkanie grupy Wrocławskiej,
że wypisuję do Ciebie Małgosia. Zdjęcia http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3018810
Taras do wielu poprawek (fachowcy robili ;:223 ), a koło tarasu dopiero część zrobiłam,
ale jestem z siebie dumna :oops:

Misiu nie jestem architektem i ból w tym, że też czuję, ze rozminęłam się z powołaniem ;:131

Asiu ja tam nie chcę, żeby za bardzo urosło, bo znowu będą przeróbki. Zdjęcie z góry nie wyszło, bo nie mam aparatu z obiektywem szerokokątnym. Zrobiłam z dołu, tak mniej więcej. :uszy

Danusiu kiedyś robiłam wszystko i nic. Sadziłam, sadziłam, sadziłam...a od jakiegoś czasu zaczęłam robić po małym kawałku na czysto. A ile cudów we własnych krzakach można znaleźć :tan

Tadku, niestety nie jestem i najgorsze jest to, ze mam właśnie poczucie, że minęłam się z powołaniem.
Teraz już za późno na zmiany, ale ciągnie...ciągnie...jak wilka do lasu.
czasami m2 (liczę też plewienie :;230 )dziennie a czasami miesiąc nic ;:174 To zależy od tak wielu, rzeczy...a rzadko ode mnie.
Jak robię z kamolami, to raczej na czysto. Za ciężkie, żeby kilka razy klomby, czy tarasy zmieniać.
Z kamieniami, to rzeczywiście jest raj. Najwięcej kamieniołomów z granitem, ale są i bazaltowe, łupka...a polniaki też jeszcze można
znaleźć ale tak jak piszesz tu większa konkurencja. Trzeba się nachodzić/najeździć, żeby polniaki przydybać ;:65 ;:65 ;:65
Zdjęcia ze spotkania wrocławskiego http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3018810

Dziewczyny zdjęcia o które prosiłyście: taras z 3 zejściami
Obrazek Obrazek Obrazek

na tarasie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa, przepiękny ten widok z tarasu :shock: . Ostatnie zdjęcie - miód malina!
Łupek kupił mi sąsiad, który ma firmę . Ja mu zapłaciłam cenę dla detalistów, bo puszczał swojego tira po 10ton, to i moje 12 wrzucił :) i nie chciał nic za transport. Tak, że zaoszczedziłam parę stówek i nie wnikałam po ile on to kupi. Mnie i tak zadawalała moja cena.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, a jaki łupek brałaś z drobniejszych czy te spore głazy?
Mnie podobają się te duże, ale zbieram pieniądze na nie i nie mogę uzbierać, bo ciągle coś.
Niedużo takiego do 30cm łupka przywiozłam sobie z rowów koło Jenkowa.
Rolnik musiał mieć to na polu, bo jak było świeżo zaorane pole, to w rowie wzdłuż tego pola walaly się pojedyncze sztuki.
Pozbierałam. Zawsze coś z tego wykombinuję.
to co widzisz na ostatnim zdjęciu robiłam ubiegłego roku od wiosny do końca lata. Szło wolno, bo brak umiejętności i czasu, ale skończyłam.
zostały tam jeszcze do zrobienia drobne poprawki (mrówki wynoszą piasek z podbudowy), po lewej stronie muszę folię ściągnąć spod iglaków, żeby nie powtórzyła się sprawa niedotlenienia czy czego tam, muszę obsypać kamieniami przy budynku itd... Niby koniec a końca nie widać. Ciągle na niedoczasie :wink:
Co będziesz robiła z tego łupka?
;:196
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewunia, kupiłam 10 ton drobnego, bo niestety nie mam takich "cudownych" rowów w okolicy i 2 tony dużych. Z tych dużych chcę zrobić kaskadę, a z małych obwódki na rabatki ( takie , m.in.jak ma Iga23
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=29564 ) i jeszcze mam do zrobienia murek( taki jak Magenta http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=46993 ). Jak będzie gotowe, to w swoim wątku powklejam zdjęcia.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, piękne te rabaty Igi. Rób, ja będę podpatrywała i też kiedyż zabiorę się za łupek.
Wdzięczny materiał i kolor ma ładny, taki elegancki. :)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ewuniu już doszłam co i jak U Ciebie się prezentuję i ;:oj pięknie oj pięknie tworzysz tylko sobie pozazdroszczę bo ja nie mam takiej możliwości zagospodarowania :lol: Tarasik , te schodzące rabatki miodzio i nowa realizacja rabatkowa super ...
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, czasu schodzi na to co niemiara...a pola do popisu zostało mi więcej niż zrobiłam.
A przecież lubię kino, dobrą książkę, góry, spacery po lesie... ciągle tez nie mogę być niewolnikiem ogrodu :)
Cieszę się, że podobają ci się moje kamienne rabatki. ;:196
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja też dziele czas już nie wiem na ile :;230 :;230 :;230 Podobają to mało powiedziane i widoczku z tarasu zazdroszczę ...
Azalka dobrze że różowa bo bym zauroczyła ale ma kwiatków ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”