Ewa - Ogród z Aniołkiem
- iwciach
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ewa - Ogród z Aniołkiem
Ewa, dokładnie z Jenkowa nam przywiozą łupka. Ceny mają bardzo konkurencyjne, a biuro nie jest Ci do nicżego potrzebne, bo albo robisz przelew i odbierasz, albo płacisz przy odbiorze.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, strasznie Ci współczuję, kłopotów masz wiele, dzięki tej agrotkaninie. Wydaje mi się, że jej raczej nie stosuje się pod korę, lepsza byłaby agrowłóknina, choć nie mam doświadczenia w takim zastosowaniu, ja stosowałam agrotkaninę taką jak Ty, ale do wyścielania ścieżek między rzędami truskawek, miałam mniej plewienia w międzyrzędziach.
A rabatki kamienne cudne. Masz wiele siły tak się zmagać z tymi kamieniami.
A rabatki kamienne cudne. Masz wiele siły tak się zmagać z tymi kamieniami.
Ewuś, czy mogłabyś zapytać delikatnie Jule, kogo ma na myśli pisząc Aguś-Małgosia? Przypuszczam, że w kontekście psa, chodzi o mnie, ale na drugie mam Baśka ;-)
Taras i jego otoczenie - pierwsza klasa! Masz niesamowite zdolności kompozycji z kamieniem w roli głównej.
Taras i jego otoczenie - pierwsza klasa! Masz niesamowite zdolności kompozycji z kamieniem w roli głównej.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Ewo czy Ty przypadkiem nie jesteś architektem...pięknie.. 

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pięknie
...czekam na zdjęcie z góry
jak to wszystko urośnie będzie bajecznie,już jest!
Asia

jak to wszystko urośnie będzie bajecznie,już jest!
Asia
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ewuś nawet jeżeli ogród robisz po kawałku to te kawałki które pokazujesz są wyjątkowe. Jest na co popatrzeć .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ewka , jak nie jesteś architektem to minęłaś się z powołaniem
Metr kw. dziennie to wcale nie mało. Chyba , że na chybcika i póżniej znowu przerzucać kamory
Coraz więcej masz zrobione i coraz lepiej to wygląda. Masz raj z kamieniem , w pobliżu tyle kamieniołomów. U mnie tylko na polach niewielkie ilości a konkurencji przybywa.

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Jula mój pies z dredami już 3 raz przesadzany, bo ciągle był nie tu.
Mam nadzieję, że to ostatnia jego przeprowadzka. Też wydawało mi się, że będzie tu pasował.
Mnie również było miło, nawet lepiej niż przewidywałam (przez deszcz)
Iwonko wiem, bo przymierzałam się do nich. Ale nie wiem czy wiesz, że jak bierzesz na firmę to jest taniej.
Jak nie ma się swojej firmy, to warto popytać jakiejś firmy budowlanej czy nie wezmą na siebie.
Zosiu taką folię stosowali pod iglaki na jednym z programów które oglądałam i w sklepie też mi tą polecili.
Błąd chyba w tym, że była za długo. Nie wiedziałam, że trzeba jej się pozbyć po jakimś czasie.
Zosiu, kamienie to taki mój konik. Dam sobie z nimi radę.
Aguś o Ciebie chodzi, o Ciebie. Opowiadałam Juli wczoraj, jak jechałyśmy na spotkanie grupy Wrocławskiej,
że wypisuję do Ciebie Małgosia. Zdjęcia http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3018810
Taras do wielu poprawek (fachowcy robili
), a koło tarasu dopiero część zrobiłam,
ale jestem z siebie dumna
Misiu nie jestem architektem i ból w tym, że też czuję, ze rozminęłam się z powołaniem
Asiu ja tam nie chcę, żeby za bardzo urosło, bo znowu będą przeróbki. Zdjęcie z góry nie wyszło, bo nie mam aparatu z obiektywem szerokokątnym. Zrobiłam z dołu, tak mniej więcej.
Danusiu kiedyś robiłam wszystko i nic. Sadziłam, sadziłam, sadziłam...a od jakiegoś czasu zaczęłam robić po małym kawałku na czysto. A ile cudów we własnych krzakach można znaleźć
Tadku, niestety nie jestem i najgorsze jest to, ze mam właśnie poczucie, że minęłam się z powołaniem.
Teraz już za późno na zmiany, ale ciągnie...ciągnie...jak wilka do lasu.
czasami m2 (liczę też plewienie
)dziennie a czasami miesiąc nic
To zależy od tak wielu, rzeczy...a rzadko ode mnie.
Jak robię z kamolami, to raczej na czysto. Za ciężkie, żeby kilka razy klomby, czy tarasy zmieniać.
Z kamieniami, to rzeczywiście jest raj. Najwięcej kamieniołomów z granitem, ale są i bazaltowe, łupka...a polniaki też jeszcze można
znaleźć ale tak jak piszesz tu większa konkurencja. Trzeba się nachodzić/najeździć, żeby polniaki przydybać

Zdjęcia ze spotkania wrocławskiego http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3018810
Dziewczyny zdjęcia o które prosiłyście: taras z 3 zejściami

na tarasie:

Mam nadzieję, że to ostatnia jego przeprowadzka. Też wydawało mi się, że będzie tu pasował.

Mnie również było miło, nawet lepiej niż przewidywałam (przez deszcz)

Iwonko wiem, bo przymierzałam się do nich. Ale nie wiem czy wiesz, że jak bierzesz na firmę to jest taniej.
Jak nie ma się swojej firmy, to warto popytać jakiejś firmy budowlanej czy nie wezmą na siebie.

Zosiu taką folię stosowali pod iglaki na jednym z programów które oglądałam i w sklepie też mi tą polecili.
Błąd chyba w tym, że była za długo. Nie wiedziałam, że trzeba jej się pozbyć po jakimś czasie.
Zosiu, kamienie to taki mój konik. Dam sobie z nimi radę.

Aguś o Ciebie chodzi, o Ciebie. Opowiadałam Juli wczoraj, jak jechałyśmy na spotkanie grupy Wrocławskiej,
że wypisuję do Ciebie Małgosia. Zdjęcia http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3018810
Taras do wielu poprawek (fachowcy robili

ale jestem z siebie dumna

Misiu nie jestem architektem i ból w tym, że też czuję, ze rozminęłam się z powołaniem

Asiu ja tam nie chcę, żeby za bardzo urosło, bo znowu będą przeróbki. Zdjęcie z góry nie wyszło, bo nie mam aparatu z obiektywem szerokokątnym. Zrobiłam z dołu, tak mniej więcej.

Danusiu kiedyś robiłam wszystko i nic. Sadziłam, sadziłam, sadziłam...a od jakiegoś czasu zaczęłam robić po małym kawałku na czysto. A ile cudów we własnych krzakach można znaleźć

Tadku, niestety nie jestem i najgorsze jest to, ze mam właśnie poczucie, że minęłam się z powołaniem.
Teraz już za późno na zmiany, ale ciągnie...ciągnie...jak wilka do lasu.
czasami m2 (liczę też plewienie

Jak robię z kamolami, to raczej na czysto. Za ciężkie, żeby kilka razy klomby, czy tarasy zmieniać.
Z kamieniami, to rzeczywiście jest raj. Najwięcej kamieniołomów z granitem, ale są i bazaltowe, łupka...a polniaki też jeszcze można
znaleźć ale tak jak piszesz tu większa konkurencja. Trzeba się nachodzić/najeździć, żeby polniaki przydybać

Zdjęcia ze spotkania wrocławskiego http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3018810
Dziewczyny zdjęcia o które prosiłyście: taras z 3 zejściami

na tarasie:

- iwciach
- Kontakt:
Ewa, przepiękny ten widok z tarasu
. Ostatnie zdjęcie - miód malina!
Łupek kupił mi sąsiad, który ma firmę . Ja mu zapłaciłam cenę dla detalistów, bo puszczał swojego tira po 10ton, to i moje 12 wrzucił
i nie chciał nic za transport. Tak, że zaoszczedziłam parę stówek i nie wnikałam po ile on to kupi. Mnie i tak zadawalała moja cena.

Łupek kupił mi sąsiad, który ma firmę . Ja mu zapłaciłam cenę dla detalistów, bo puszczał swojego tira po 10ton, to i moje 12 wrzucił

- Ewa_tuli
Iwonko, a jaki łupek brałaś z drobniejszych czy te spore głazy?
Mnie podobają się te duże, ale zbieram pieniądze na nie i nie mogę uzbierać, bo ciągle coś.
Niedużo takiego do 30cm łupka przywiozłam sobie z rowów koło Jenkowa.
Rolnik musiał mieć to na polu, bo jak było świeżo zaorane pole, to w rowie wzdłuż tego pola walaly się pojedyncze sztuki.
Pozbierałam. Zawsze coś z tego wykombinuję.
to co widzisz na ostatnim zdjęciu robiłam ubiegłego roku od wiosny do końca lata. Szło wolno, bo brak umiejętności i czasu, ale skończyłam.
zostały tam jeszcze do zrobienia drobne poprawki (mrówki wynoszą piasek z podbudowy), po lewej stronie muszę folię ściągnąć spod iglaków, żeby nie powtórzyła się sprawa niedotlenienia czy czego tam, muszę obsypać kamieniami przy budynku itd... Niby koniec a końca nie widać. Ciągle na niedoczasie
Co będziesz robiła z tego łupka?

Mnie podobają się te duże, ale zbieram pieniądze na nie i nie mogę uzbierać, bo ciągle coś.
Niedużo takiego do 30cm łupka przywiozłam sobie z rowów koło Jenkowa.
Rolnik musiał mieć to na polu, bo jak było świeżo zaorane pole, to w rowie wzdłuż tego pola walaly się pojedyncze sztuki.
Pozbierałam. Zawsze coś z tego wykombinuję.
to co widzisz na ostatnim zdjęciu robiłam ubiegłego roku od wiosny do końca lata. Szło wolno, bo brak umiejętności i czasu, ale skończyłam.
zostały tam jeszcze do zrobienia drobne poprawki (mrówki wynoszą piasek z podbudowy), po lewej stronie muszę folię ściągnąć spod iglaków, żeby nie powtórzyła się sprawa niedotlenienia czy czego tam, muszę obsypać kamieniami przy budynku itd... Niby koniec a końca nie widać. Ciągle na niedoczasie

Co będziesz robiła z tego łupka?

- iwciach
- Kontakt:
Ewunia, kupiłam 10 ton drobnego, bo niestety nie mam takich "cudownych" rowów w okolicy i 2 tony dużych. Z tych dużych chcę zrobić kaskadę, a z małych obwódki na rabatki ( takie , m.in.jak ma Iga23
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=29564 ) i jeszcze mam do zrobienia murek( taki jak Magenta http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=46993 ). Jak będzie gotowe, to w swoim wątku powklejam zdjęcia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=29564 ) i jeszcze mam do zrobienia murek( taki jak Magenta http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=46993 ). Jak będzie gotowe, to w swoim wątku powklejam zdjęcia.
- Ewa_tuli
Iwonko, piękne te rabaty Igi. Rób, ja będę podpatrywała i też kiedyż zabiorę się za łupek.
Wdzięczny materiał i kolor ma ładny, taki elegancki.
Wdzięczny materiał i kolor ma ładny, taki elegancki.

Ewuniu już doszłam co i jak U Ciebie się prezentuję i
pięknie oj pięknie tworzysz tylko sobie pozazdroszczę bo ja nie mam takiej możliwości zagospodarowania
Tarasik , te schodzące rabatki miodzio i nowa realizacja rabatkowa super ...

- Ewa_tuli
Beatko, czasu schodzi na to co niemiara...a pola do popisu zostało mi więcej niż zrobiłam.
A przecież lubię kino, dobrą książkę, góry, spacery po lesie... ciągle tez nie mogę być niewolnikiem ogrodu
Cieszę się, że podobają ci się moje kamienne rabatki.
A przecież lubię kino, dobrą książkę, góry, spacery po lesie... ciągle tez nie mogę być niewolnikiem ogrodu

Cieszę się, że podobają ci się moje kamienne rabatki.

Ja też dziele czas już nie wiem na ile
Podobają to mało powiedziane i widoczku z tarasu zazdroszczę ...
Azalka dobrze że różowa bo bym zauroczyła ale ma kwiatków

Azalka dobrze że różowa bo bym zauroczyła ale ma kwiatków